LeBron James dosiahol v kariére takmer všetko: Toto je jeho posledný cieľ

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

LeBron James v úvode februára prekonal rekord legendárneho Kareema Abdula-Jabbara a stal sa najlepším strelcom histórie NBA. Abdul-Jabbar mal na svojom konte 38 387 bodov, LeBron toto číslo zdolal v zápase proti Oklahome a odvtedy ho navyšuje.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Posledný kariérny cieľ

Aj keď už má 38 rokov, tento rodák z mesta Akron v americkom štáte Ohio stále nemyslí na koniec kariéry. Muž, ktorý v rokoch 2012, 2013, 2016 a 2020 vyhral NBA, má pred sebou ešte jednu poslednú výzvu. Prezradil, čo by chcel do konca aktívnej činnosti stihnúť. „Chcel by som si zahrať v jednom tíme so svojím synom,“ nechal sa počuť hráč, ktorý sám seba začal svojho času nazývať „King“ a táto kráľovská prezývka mu ostala dodnes. Je aktívny na palubovke aj mimo nej, vo svete športu je iba málo známejších osobností, pričom na pôde Spojených štátov amerických patrí dlhodobo medzi najväčšie superstars.

Zdroj: nytimes.com/foto: Jay Laprete(Associated Pres) – Lebron James s manželkou a synom

Spolu so svojou manželkou Savannah majú tri deti. Konkrétne syna LeBrona juniora, ktorému nikto nepovie inak ako Bronny, potom ďalšieho syna Brycea Maximusa a dcéru Zhuri Nova. Bryce Maximus má 15 rokov a aj keby sa veľmi snaží, svojho otca v aktívnom veku pravdepodobne nestihne. Na druhej strane, LeBron junior má 18 rokov a podľa aktuálnych reportov bude súčasťou budúcoročného draftu.

Uznávaný novinár Jonathan Givony z americkej televízie ESPN dokonca zašiel ešte ďalej. Rozobral aktuálny vývoj NBA, situáciu v tímoch a predpokladal, ako by mohol draft 2024 do najlepšej basketbalovej ligy sveta vyzerať. Givony sa domnieva, že Bronny James by sa o rok mohol stať desiatkou draftu, pričom by po ňom mohlo siahnuť Orlando Magic.

Historický moment v NBA?

Samozrejme, je priskoro predpokladať, ako sa LeBron Jr. v drafte umiestni a kto si ho vyberie, ale za istých okolností môže do NBA nazrieť v úvode ročníka 2024/2025. Vtedy bude mať jeho otec 40 rokov a bude mu ťahať na 41. Je na mieste napísať, že jeho kariéra bude blízko svojho konca, ale na druhej strane, nájde sa hneď niekoľko NBA organizácií, ktoré by podpísali aj štyridsaťročného LeBrona, aby mohli byť svedkami toho, že nastúpi v ich drese spolu so svojím synom. Netreba ani rozoberať, akú marketingovú silu by táto záležitosť mala. Išlo by o okamih, na ktorý by sa potom spomínalo navždy.

Zdroj: on3.com/foto: Christian Petersen(Getty Images)

Celým menom LeBron Raymone James Junior má basketbalový talent, ale na univerzite nepatrí medzi hráčov, ktorí by skautom vyrážali dych. Jeho meno je zároveň v istom ohľade kotvou, pretože každý automaticky očakáva, že bude dosahovať kvality svojho otca. Zatiaľ nie je isté, akým smerom sa bude Bronnyho kariéra uberať a aký priestor v NBA dostane. LeBron si však dal za cieľ zahrať v najlepšej lige na svete so svojím synom a veľmi dobre vieme, ako to dopadá, keď si „King“ James niečo zaumieni.

ZÁJAZDY na NBA a NHL