Hral o udržanie, teraz ho čaká Liga majstrov. Bude Lobotka nový Hamšík?

Píše Milan Valko

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka dostal tento týždeň dva krásne darčeky. Najprv sa mu narodila dcéra Linda a v stredu definitívne spečatil prestup z Celty Vigo do SSC Neapol.

Bude sa mu v Neapole dariť? 🙂

Uverejnil používateľ FutbalTour.sk Streda 15. januára 2020

Do talianskeho klubu prichádza za 20 miliónov eur a táto suma sa ešte môže navýšiť o bonusy vo výške 4 miliónov eur. V stredu popoludní potvrdil príchod Lobotku aj klub prostredníctvom sociálnych sietí, na ktorých napísal: „Vitaj Stanislav!“  

Lobotka s SSC Neapol podpísal štyriapolročnú zmluvu, ktorá mu prinesie ročný plat 1,8 milióna eur. „Prichádzam zo Španielska do Talianska, teda do ďalšej veľkej futbalovej krajiny s obrovskou históriou. Neapol je lepší, kvalitnejší a ambicióznejší klub ako Celta, takže z tohto pohľadu to vnímam ako veľký posun v kariére. Ľudia tu futbal vnímajú ako náboženstvo, čo je úplne niečo iné ako v Španielsku. Navyše Neapol účinkuje každý rok v európskej súťaži. V mužstve je veľa výborných hráčov a reprezentantov rôznych krajín, takže pred nimi a aj celým prostredím mám, samozrejme, rešpekt. Nebolo ľahké dohodnúť sa s Celta Vigo, ale som rád, že to nakoniec dobre dopadlo,“ cituje 25-ročného Lobotku portál Football Italia.

Prima sessione d’allenamento per #Lobotka! 💪💙 #ForzaNapoliSempre

Uverejnil používateľ SSC Napoli Streda 15. januára 2020

Kým s Celtou bojoval v La Lige o záchranu, v mužstve Gennara Gattusa si zahrá vysnívanú Ligu majstrov v osemfinále proti FC Barcelona. Pravda, Neapolu to v tomto ročníku Série A nejde vôbec podľa predstáv, po 19. kolách je až na 11. mieste s jedenásťbodovou stratou na miesto zaručujúce účasť v novom ročníku Ligy majstrov.

Podľa súčasnej formy favoritom na postup je katalánsky gigant, ale Liga majstrov je iná súťaž a v nej nie je núdza o prekvapenie. 

Odporúčame: Neapol – Barcelona (letecký zájazd)

Lobotka už s novým mužstvom absolvoval prvé tréningy, v Neapole bude po klubovej legende a spoluhráčovi z reprezentácie Marekovi Hamšíkovi ďalším Slovákom. Samozrejme, keď sa trenčiansky rodák dozvedel o záujme Neapola, tak sa o klube   informoval u Hamšíka: Marek je tu vnímaný ako ,boh‘. Verím teda, že aj vďaka nemu budem mať na novom pôsobisku vytvorené dobré zázemie. Pre každého Slováka, ktorý príde do Talianska, alebo priamo do Neapola, je dobré, že tu Marek bol, lebo urobil slovenskému futbalu výborné meno,“ dodal ešte Lobotka, ktorý bude nosiť dres s číslom 68. 

Lobotka, 21-násobný slovenský reprezentant, má už dosť skúseností a schopností na to, aby sa presadil aj v tomto poprednom talianskom klube. Na rozdiel od Mareka Hamšíka nie je gólový, lebo v Celte odohral 90 zápasov bez streleckého zápisu.

Uverejnil používateľ Marek Hamsik Štvrtok 29. novembra 2018

O to viac je však pracovitejší, je to taká usilovná včelička, ktorá obhospodaruje veľký priestor v strede poľa. Práve Gattuso mu už v nedeľu na spoločnej večeri podrobne vysvetlil jeho budúcu pozíciu v tíme. Sľubuje si od neho, že do mužstva prinesie viac energie, vášne pre hru a že pomôže zlepšiť obrannú i útočnú činnosť vicemajstra z minulej sezóny.

Mal by sa teda hodiť do koncepcie talianskeho búrliváka, ktorý dobré výsledky potrebuje ako soľ. Neapol totiž pod vedením Gattusa, ktorý v prvej polovici decembra pri kormidle nahradil Carla Ancelottiho, z piatich stretnutí dve vyhral a tri prehral.       

Stanislav Lobotka domáci víkendový debut proti ACF Fiorentina zrejme ešte nestihne, ale na budúci týždeň vo veľkom šlágri proti obhajcovi majstrovského titulu Juventusu Turín by už mal byť pripravený.  


FOTO: Facebook/SSC Napoli