Hity z anglických tribún: Hey Jude

2 minúty čítania + 2 videá

Anglicko je najobľúbenejšou destináciou našich klientov. Nielen pre športové výkony, ale aj pre kultúru na tribúnach.

V kolíske futbalu zľudoveli viaceré ikonické hity, spoznajte príbehy tých najznámejších v našom seriály „Hity z anglických tribún“.

PRÍBEH HITU HEY JUDE

Rivalita medzi Liverpoolom a Manchestrom je obrovská, tak prečo si modrý klub z Manchestru bez mihnutia oka zobral hit skupin Beatles a používa ho ako svoju hymnu?

Veď bratia Gallagherovci zo skupiny Oasis sú veľkými fanúšikmi klubu a ich Wonderwall tiež znie štadiónom, dokonca si ju hráči spievali pri titule v sezóne 2018/2019.

Celé je to náhoda. City naozaj neboli futbalovou veľmocou, pokiaľ sa nedostali do rúk šejka Mansoura. V živote pred ropnými peniazmi získali len dva tituly. V roku 1937 a 1968.  A hádajte, kedy vydali Beatles svoj hit Hey Jude? Áno, presne v roku, kedy fanúšikovia Citizens oslavovali druhý ligový titul.

ZA VŠETKÝM HĽADAJ ŽENU

Ale možno nebyť Yoko Ono, s ktorou sa zaplietol John Lennon, žiadne Hey Jude by nebolo. V máji roku 1968 sa John Lennon odsťahoval od svojej manželky Cynthie a syna Juliana. Paul McCartney sa raz v júli rozhodol navštívit ich, pretože vedel, ako veľmi Julian po rozchode rodičov trpí.

Cestou v aute si spieval slová Hey Julian, ktoré zmenil na Hey Jules, don’t make it bad. Počas nahrávania zmenil názov na Hey Jude.

Vďaka svojej chytľavosti si song ukradli a spievali ho v onej majstrovskej sezóne. To, že sa Hey Jude dostal o pár mesiacov na vrchol hitparád je už dobre známe. Čiže žiadna rivalita medzi mestami tu vtedy nehrala rolu, fanúšikom sa jednoducho zapáčil nový hit, do ktorého refrénu mohli krásne pridať aj meno svojho klubu.

ZBOROVÉ „HEY JUDE“ JE ČISTÁ EMÓCIA

V londýnskom Hyde Parku to v lete 2010 žilo. Na Calling Festivale sa okrem iných predstavili Pearl Jam, Stevie Wonder či Bruce Sprengsteen.

50-tisícový dav si na koncerte Paula McCartneyho zborovo zaspieval refrén Hey Jude. Pozrite si nasledujúce video – v čase 3:50 odovzdal McCartney mikrofón publiku a nasledovala nezabudnuteľná párty.

ZAUJAL VÁS ČLÁNOK? POZRITE SI PRÍBEHY VŠETKÝCH HITOV Z ANGLICKÝCH TRIBÚN

CHCETE SI ZASPIEVAŤ PRIAMO NA TRIBÚNACH? VYBERTE SI ZO VSTUPENIEK A ZÁJAZDOV NA FUTBAL A ĎALŠIE ŠPORTY