FA Cup píše zážitky na celý život aj tento rok: Buďte s nami pri tom!

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Zápasy FA Cupu majú svoje nezameniteľné čaro. Je to cítiť na tribúnach pri každom jednom z nich. Nie je núdza o prekvapenia, keď malý tím z nižšej ligy porazí veľkého favorita. Práve takéto duely nám ukazujú, aký je futbal krásny a prečo ho milujeme. Ani tento rok nie je výnimkou, veď do Wembley zavíta druholigista. Buďte tam s nami!

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Manchester City, Manchester United, Chelsea FC a Coventry City. To sú mená štyroch semifinalistov tohtoročného FA Cupu, najstaršej klubovej súťaže na svete. Vďaka čaru FA Cupu môžu o trofej bojovať najväčší favoriti aj tímy, ktoré v aktuálnej sezóne nemajú výkonnosť na to, aby bojovali o ligový titul. Alebo dokonca úplná senzácia z nižšej súťaže.

Skončí druholigová rozprávka na Manchestri United?

Coventry je momentálne tesne pod hranicou postupu do play-off o Premier League. Patrí teda k lepšiemu priemeru Championship, ale v pohároch robí problémy. Zverenci trénera Marka Robinsa už počas svojej rozprávkovej cesty vyradili Oxford United, Sheffield Wednesday, Maidstone a naposledy aj prvoligový Wolverhampton. Zápas ponúkol dychberúcu drámu a neuveriteľné obraty. Coventry postúpilo po víťazstve 3:2 vďaka dvojgólovému obratu v nadstavenom čase.

Teraz tento skromný klub čaká semifinále vo Wembley proti Manchestru United. Pre jedného jeden z najväčších zápasov v histórii, pre druhého šanca odčiniť nepodarenú sezónu. O druhé semifinále sa potom postarajú trápiaca sa Chelsea a obhajca titulu z minulého roka Manchester City. To všetko môžete zažiť v Londýne, meste futbalu, ktoré ponúka množstvo atrakcií a zážitkov na celý život.

Prečo ísť na FA Cup?

Cenová dostupnosť – vstupenky na FA Cup sú výrazne lacnejšie ako na Premier League, čo sa odráža v cene celého zájazdu. Napríklad zápas Chelsea – City v FA Cupe vyjde anglických futbalových fanúšikov oveľa lacnejšie, ako keby chceli navštíviť tento zápas v Premier League.

História a prestíž – FA Cup má dlhú históriu, ktorá siaha až do roku 1871. Víťazstvo v tejto súťaži sa v anglickom futbale považuje za prestížny úspech. Je to najstaršia klubová súťaž na svete. Atmosféra počas týchto zápasov je zvyčajne veľmi vášnivá a ťažko porovnateľná s čímkoľvek iným.

Emócie – Pohár FA je známy svojimi emóciami a prekvapeniami. Menšie tímy často prekvapia tým, že porazia silnejších súperov. Pre fanúšikov aj hráčov to znamená jedinečný zážitok a fantastickú atmosféru. Pohár FA dáva menším tímom a nižším súťažiam príležitosť ukázať svoju silu a hrať proti väčším tímom pred televíznymi kamerami, zatiaľ čo ich bežné ligové zápasy sa k divákom až tak nedostávajú.

Chcete to zažiť s nami?

Londýn, vypredané Wembley a dva zápasy v najstaršej klubovej súťaži. Chcete to zažiť? Držíme vám miesto na palube a všetko zariadime za vás!

👉 Dvojzápas FA Cupu: Manchester City – Chelsea, Manchester United – Coventry  (letecky)