EURO 2024: Slovenskí futbalisti, ktorí by mohli v lete zmeniť dres a ME im v tom môžu pomôcť

4 minúty čítania

EURO 2024 v Nemecku sa nezadržateľne blíži a tento kontinentálny turnaj bude pre viacerých futbalistov jedinečnou šancou získať angažmán v novom klube. Týka sa to aj slovenských reprezentantov. Kto z nášho kádra by mohol po sezóne zmeniť dres a aké sú možnosti?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Dávid Hancko láka pozornosť

V slovenskom národnom tíme sa momentálne nachádza viacero reprezentantov, ktorí budú po konci prebiehajúceho ročníka zaujímavým artiklom na prestupovom trhu. Majstrovstvá Európy v Nemecku by pre niekoľkých z nich mohli byť odrazovým mostíkom k novej zmluve, k zmene súťaže či životnému angažmánu. V centre pozornosti je predovšetkým defenzívny univerzál Dávid Hancko.

Dávid Hancko
Dávid Hancko (zdroj: FeyenoordPings)

Opora holandského Feyenoordu Rotterdam je podľa britskej tlače pod drobnohľadom Liverpoolu FC a Newcastlu United, taktiež sa hovorí o interese Paríža Saint-Germain a Bayernu Mníchov. Hanckova cena pravidelne rastie a očakáva sa, že tomu tak bude aj počas EURO 2024.

Nastal čas na zmenu? 

Možná zmena pôsobiska sa spomína aj v súvislosti so slovenskými brankármi. Martin Dúbravka je v Premier League dvojkou Nicka Popea v Newcastli United. The Magpies majú k dispozícii aj Nemca Kariusa, pričom silnejú hlasy, že by po sezóne mohol prísť Aaron Ramsdale z Arsenalu. Ak by sa tak stalo, skúsený „Heco“ by sa mohol sťahovať niekam inam. Z pozície trojky by totiž v tíme NUFC zrejme pravidelne nenastupoval.

Podobne na tom je aj Marek Rodák. Gólman londýnskeho Fulhamu bojuje o pozíciu medzi troma žrďami s Nemcom Berndom Lenom. Keď však dostane príležitosť, potvrdzuje svoje kvality a potenciál, ktorého má neúrekom. Ak by Marek chytal na ME v drese Slovenska, dá sa očakávať, že by v nasledujúcom ročníku mohol byť v jednom z európskych klubov brankárom číslo jeden.

Marek Rodák
Marek Rodák (zdroj: Evening Standard)

Volanie Barcelony sa nedá ignorovať

Stanislav Lobotka sa v slovenskej reprezentácii a v talianskom SSC Neapol vypracoval na oporu. Niekdajší hráč AS Trenčín či Ajaxu Amsterdam má všetko, čo moderný stredopoliar potrebuje. Nečudo, že o ňom básnil aj tréner FC Barcelona Xavi, pričom interes katalánskeho giganta sa v súvislosti so Slovákom spomína pomerne pravidelne. Samotný hráč sa sústreďuje na výkony na ihrisku, okrem toho, v Neapole je rešpektovaný a pravidelne nastupuje. Vo všeobecnosti platí, že kvalitné výkony na kontinenálnom šampionáte môžu vo futbalovej budúcnosti pomôcť viacerým hráčom. Spomenúť možno aj mená ako Lukáš Haraslín, Denis Vavro, Ivan Schranz, Laci Bénes či napríklad Adrián Kaprálik.

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka (zdroj: Barca Blaugranes)

Rušno okolo trénera

Futbalové špekulácie ohľadom slovenských reprezentantov súvisia aj s talianskym trénerom Francescom Calzonom. Kouč SR momentálne vedie nielen náš národný tím, ale aj SSC Neapol, pričom dohoda platí do konca prebiehajúceho ročníka. Calzona je otvorený všetkým možnostiam, pričom, čo sa Partenopei týka, celok spod Vezuvu by rád na pozíciu hlavného trénera získal hviezdneho Antonia Conteho. Celá situácia bude definitívne vyriešená pravdepodobne až po konci blížiacich sa majstrovstiev Európy.