Dušan Tittel: Weiss ml. vždy dokáže niečo špeciálne vymyslieť

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Slovan v Bazileji znova neprehral, odveta bude poriadne horúca. Po celkom dobrom výkone prišiel veľmi nádejný výsledok. Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v úvodnom zápase osemfinále Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FC Bazilej 2:2 a potvrdili, že na tohto súpera vedia zahrať.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Nerozhodný výsledok je spravodlivý

Po vyše polroku sa Slovan znova predstavil v Bazileji. Zatiaľ čo na jeseň v skupine Konferenčnej ligy vyhral na jeho pôde 2:0, tentoraz hral nerozhodne, ale aj remíza má pre neho pred odvetou veľkú cenu. V čom bol rozdiel medzi týmito dvoma stretnutiami?

,,Potvrdilo sa, že každý zápas má iný príbeh a históriu. Slovan na jeseň podal kompaktnejší výkon po celý zápas. Naposledy na jeho hru mali vplyv dva zbytočné a lacné góly. Dobre však na vedenie domácich zareagoval, zvýšená aktivita mu zakaždým priniesla vyrovnanie a preto nerozhodný výsledok považujem za celkom spravodlivý,“
povedal nám trojnásobný Futbalista roka a bývalý dlhoročný hráč Slovana Dušan Tittel. 

Lichý dobre nahradil Kankavu

Jeden z otáznikov pre trénera Vladimíra Weissa st. bol ten, kto nahradí v strede poľa vykartovaného Jabu Kankavu, dušu tímu. Na jeho poste hral málo skúsený odchovanec Filip Lichý a kormidelník Slovana ho označil za najlepšieho hráča belasých. Podľa Tittela splnil to, čo od neho tréner chcel, dobre spolupracoval s ostatnými hráčmi, kvalitne vykrýval priestory, bránil, bojoval, viac zabezpečoval vlastnú polovicu. Podľa jeho názoru mužom zápasu bol však Juraj Kucka, ktorý odviedol veľa čiernej roboty a Vladimír Weiss ml. prihral na dva góly.

Lepšie sa im hrá do otvorenej obrany

Slovanu sa v tomto ročníku v pohárovej Európe viac darí vonku ako doma, z ôsmich zápasov na súperovom ihrisku iba dva prehral. Čím to je? ,,Aj tentoraz som predpokladal, že zápas bude pre Slovan ľahší, ako domáca odveta, lebo v nej bude pred vlastnými fanúšikmi pod oveľa väčším tlakom. Vždy je lepšie vychádzať zo zabezpečenej  obrany a podnikať rýchle protiútoky. Má na to vhodných hráčov, ako Čavriča, Čakvetadzeho a hlavne Weiss ml. svojou kreativitou vždy dokáže niečo špeciálne vymyslieť. A už viackrát dokázali, že im sedí hra do otvorenej obrany.“

Zdroj: FB/SKSlovanBratislava1919

Belasí na jar v každom zo siedmich  stretnutí dostali aspoň jeden gól, vidieť, že v srdci obrany im chýba stopér Myenty Abena, ktorý v zime odišiel do Ferencvárosu. ,,Abena bol dôležitou súčasťou celej obrany belasých. Vynikal tvrdosťou i futbalovosťou, s Kašiom tvorili výbornú dvojicu. De Marco na jeho poste nie je zatiaľ taký istý. Defenzíva celého mužstva však nestojí iba na jednom hráčovi, ale na všetkých jednotlivcoch, ktorí sú pred brankárom. Slovan v odvete musí byť kompaktnejší a maximálne sústredený, aby neurobil zbytočné chyby,“ doplnil ešte Dušan Tittel.

Pred odvetou na Tehelnom poli vo štvrtok 16. marca o 18.45 h sú kocky hodené. Bude poriadne horúca, lebo Bazilej na jeseň v Bratislave uchmatol bod za remízu (3:3), hoci už prehrával 1:3. Slovan po tomto výsledku určite príde podporiť veľa fanúšikov a naskytá sa mu teda veľká šanca dosiahnuť ďalší obrovský úspech a to postup do štvrťfinále! Veď naposledy medzi osmičku najlepších sa prebojoval v niekdajšom Pohári PVP v roku 1969, ktorý vtedy aj vyhral.

👉🏼 VSTUPENKY na ODVETU: Slovan – Bazilej 🇸🇰