Dresy na EURO 2024 (2.): Elegancia Španielov, pestrosť Walesu či prítomnosť červenej

4 minúty čítania

Majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku sa nezadržateľne blížia. Okrem postupujúcich, nominácií či dejísk, sú v centre záujmu priaznivcov aj dresy jednotlivých krajín. Práve na sady, v ktorých účastníci EURO 2024 budú v júni a v júli štartovať, sme sa rozhodli sústrediť v novom mini-seriáli. Toto je 2. časť.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Portugalsko s jemnou zmenou

Portugalsko bude patriť medzi favoritov turnaja EURO 2024. Generácia hráčov okolo Cristiana Ronalda, Bruna Fernandesa, Bernarda Silvu či Rubena Diasa má všetky predpoklady na to, aby priniesla veľký úspech. Bude to v týchto klasických domácich dresoch?

Portugalsko
Portugalsko – domáci dres (zdroj: Nike)

Čo sa týka vonkajšej sady Portugalcov, tá tentokrát nebude biela, ako je zvykom. Tohtoročná edícia je inšpirovaná portugalskou architektúrou a národnou kultúrou.

Portugalsko
Portugalsko – vonkajší dres (zdroj: Nike)

Vonkajšie edície plné elegancie a pestrosti

Jedným z národných tímov, ktoré môžu byť príjemným prekvapením kontinentálneho šampionátu budú rozhodne Škóti. Celok z Britských ostrovov sa bude prezentovať nielen klasickou tmavomodrou sadou, ale aj vonkajšou edíciou dresov, ktorá je inšpirovaná 90. rokmi uplynulého storočia.

Škótsko
Škótsko – vonkajší dres (zdroj: adidas)

Domáce dresy Španielov bližšie komentovať nie je potrebné. Aj bez toho, že ich uvidíte, viete, že budú červené s jemnými žltými prvkami. Vonkajšia edícia „La Furia Roja“ je však nesmierne elegantná. Slová sú v tomto prípade zbytočné, prehliadnite si fotografiu priloženú nižšie.

Španielsko
Španielsko – vonkajší dres (zdroj: adidas)

Nemecká firma adidas išla pri viacerých reprezentáciách podobnou cestou. A teda, domáci dres v tradičných farbách a vonkajšia edícia, ktorá pracuje s farbami, ktoré sú pestrejšie. Platí to napríklad aj pri Walese.

Wales
Wales – vonkajší dres (zdroj: adidas)

Červená, červená a ešte raz červená

O Belgičanoch a ich dresoch ste sa mohli dočítať v časti číslo 1, Španieli sú spomínaní vyššie, no s červenou farbou pracuje viac reprezentácií. Je to samozrejme dané jednotlivými vlajkami či národnými symbolmi. Pre príklad nie je potrebné chodiť ďaleko, toto je domáca edícia Turecka:

Turecko
Turecko – domáci dres (zdroj: Nike)

A diel číslo 2 zakončíme sadou našich južných susedov – maďarskej futbalovej reprezentácie.  Partia okolo hviezdy Liverpoolu FC Dominika Szoboszlaia nemá v pláne byť v Nemecku iba do počtu.

Maďarsko
Maďarsko – domáci dres (zdroj: adidas)

Zájazdy na MAJSTROVSTVÁ EURÓPY 2024 🇩🇪