„Don Carlo“ dosiahol ďalší unikátny míľnik

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Skvelý a jedinečný tréner Carlo Ancelotti dosiahol ďalší unikátny míľnik.  Prednedávnom ako prvý a jediný na svete vybojoval majstrovský titul vo všetkých piatich najlepších ligách starého kontinentu a tentokrát mení históriu Ligy majstrov.

👉 Rekordér Carlo Ancelotti má päť majstrovských titulov

Najúspešnejší tréner v histórii Ligy majstrov

A „Don Carlo“ sa v sobotu 28. mája neskoro v noci stal najúspešnejší tréner v histórii Ligy majstrov. Ako prvý kouč vyhral najprestížnejšiu európsku klubovú pohárovú súťaž štyrikrát s dvoma rôznymi klubmi (2x AC Miláno, 2x Real Madrid). Po finálovom víťazstve Realu Madrid nad FC Liverpoolom 1:0  v dejinách európskeho pohára číslo jeden sa osamostatnil na prvej priečke, o ktorú sa pred zápasom delil s Bobom Paisleym a Zinedinom Zidanom.

,,Nemôžem tomu uveriť. Bol to náročný zápas, v prvom polčase sme sa trápili. Keď si však premietnem všetky naše zápasy, tak si myslím, že sme Ligu majstrov vyhrali zaslúžene. Sme fantastický klub s kádrom plným kvality a charakteru.“ Carlo Ancelotti po finálovom zápase LM

Zdroj: elpais.com

Bojoval o záchranu a nakoniec vyhral ligu aj Ligu majstrov

Náhoda rozhodla o druhom návrate Ancelottiho do Realu. Pôvodne takto pred rokom mal prísť do kráľovského klubu Massimiliano Allegri, ktorý však nakoniec uprednostnil ponuku Juventusu Turín. V období 2015-2019 ho doviedol k piatim ligovým titulom za sebou. Prezident Realu Florentino Perez sa rozhodol pre prekvapujúci ťah, keď angažoval Carla Ancelottiho z trápiaceho sa Evertonu. Ako sa sám vyjadril svojho času, „Ponuke Realu nebolo možné odolať“. Nakoniec sa ukázalo, že to bol zásah do čierneho, lebo Real v tomto ročníku vyhral 35. majstrovský titul a rekordný 14. raz aj Ligu majstrov.

Benzema chytil životnú formu pred generačnou obmenou

Úspech tohto veľkého trénera je o tom cennejší, že Real pred touto sezónou sa poriadne neposilnil, v minulej prehral preteky o majstrovský titul s mestským rivalom Atléticom. Ancelotti však uplatnil svoje obrovské skúsenosti, keď z Realu vytvoril jednoliate mužstvo, v ktorom skúsení matadori sa veľmi dobre dopĺňali s viacerými mladíkmi. Veterán Benzema chytil životnú formu, s 27 gólmi sa stal najlepším strelcom La Ligy a s 15 gólmi ovládol Ligu majstrov.

Darujte darčekovú poukážku na najslávnejší futbalový klub naživo!

Pravda, tento trénerský mág bude musieť už vyriešiť generačnú obmenu Realu, lebo viaceré opory zostarli. Modrič má 36 rokov, Benzema 34, Marcelo 34,  Kroos 32, Hazard 31, Casemiro 30 a  Carvajal 30. Takže čerstvý európsky šampión určite bude v lete posilňovať káder, tým skôr, že mu nevyšli prestupy hviezdnych útočníkov Kyliana Mbappého z Paríža St. Germain a Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund!