Las Vegas je mestom neobmedzených možností: Je nereálne sa tam nudiť

4 minúty čítania

Pred cestou do Las Vegas sme mali vysoké očakávania. Hovorí sa, že by ste ich nemali mať, aby ste neskôr priamo v cieľovej destinácii neboli sklamaní, ale toto nebol ten prípad. Jedno z najznámejších miest na svete, Sin City, metropola zábavy a domov Vegas Golden Knights, nám vyrazilo dych. Hneď niekoľkokrát.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Las Vegas sa oplatí zažiť

Keď sa povie Vegas, väčšine ľudí napadnú hazard a kasína. Od roku 2017 sa v súvislosti s týmto mestom minimálne hokejovým fanúšikom vynorí klub Golden Knights, ktorý v spomínanom roku vstúpil do NHL. Práve VGK sú športovou dominantou Las Vegas, ale svoje miesto tam majú aj basketbalistky Las Vegas Aces z WNBA či americkí futbalisti Las Vegas Raiders z NFL. Tento text však nebude zamerany na šport, práve naopak. Poskytneme vám cestovateľské tipy, ktoré vás presvedčia o tom, že Vegas je destinácia, čo doslova stojí za hriech.

Vitajte vo Vegas!
Vitajte vo Vegas!

Las Vegas Strip

Las Vegas Strip je približne 5 kilometrov dlhý hlavný bulvár, na ktorom sa neustále niečo deje a nachádzajú sa na ňom viaceré hotely, kasína, reštaurácie či obchody. Samotná prechádzka po Stripe je zážitkom, pričom je veľmi reálne, že keď sa naň vyberiete, neskôr natrafíte na miesta, ktoré ste v pôvodnom itinerári výletu ani nemali. Zaujímavosťou je, že počas osláv zisku Stanley Cupu v podaní Golden Knights v roku 2023 bol uzavretý.

The Sphere

The Sphere je hala, ktorú otvorili v septembri 2023 a stála približne 2,3 miliardy dolárov. Nemusíte ísť dnu, aby ste boli unesení z architektonického skvostu, ktorý pripomína zemeguľu. Sphere je interaktívna počas celého dňa, ľudí baví rôznymi spôsobmi a doslova si pýta ich pozornosť. Vo vnútri si môžete vychutnať 5D predstavenia či čoraz viac koncertov. Ide o atrakciu, ktorú v inom kúte sveta nenájdete.

The High Roller a The Sphere
The High Roller a The Sphere

Fontány kasína Bellagio

Hotel Bellagio s jedným z najznámejších kasín na svete je turistickou atrakciou je atrakciou samou o sebe, ale fontány, ktoré sa pred Bellagiom nachádzajú, vo vás zanechajú dojmy do konca života. Každý deň tam prebiehajú šou, počas ktorých fontány majú rôzne choreografie sprevádzané hudbou. Bellagio má vo svojom repertoári niekoľko desiatok skladieb, aby predstavenie pre turistov nebolo monotónne. V momentoch ide o skutočne emotívne vodné divadlo.

Bellagio
Bellagio

Paríž a New York

Samozrejme, o kasínach v Las Vegas by sme pre vás mohli prichystať osobitný text, ale niekoľko z nich je skutočne kultových. Okrem spomínaného Bellagia treba spomenúť Paris, ktorý vás prenesie do Francúzska. Nechýba Eiffelova veža, zmenšená verzia, na ktorú sa môžete vyviesť a je odtiaľ vyslovene úžasný pohľad na celé mesto. Aj celý interiér kasína je robený akoby ste sa nachádzali v Paríži. To isté platí o New York-New York, ďalšom mestskom kasíne, ktoré vás zas na moment zavedie do New Yorku. Áno, myslíte si správne, nechýba ani Socha slobody.

Socha Slobody
Socha Slobody

Ďalšie atrakcie a zaujímavé lokácie v Las Vegas

  • High Roller (veľké „ruské kolo“, z ktorého je parádny výhľad, nachádza sa neďaleko Sphere)
  • Stratosphere Las Vegas (hotel a kasíno verný svojmu názvu = Vegas odtiaľ vidíte ako na dlani)
  • Welcome to Fabulous Las Vegas (kultový nápis pri vstupe do mesta, ktorý je obľúbenou turistickou atrakciou a poznáte ho aj z amerických filmov)

V celom Las Vegas cítiť, že je priam robené na to, aby sa tam ľudia nenudili. Ak sa vám podarí v tomto nevadskom meste nudiť, môžete nám dať vedieť, ale je to prakticky nemožné. Vegas žije nonstop, od rána do večera, následne do noci a opäť do rána. Čo sa týka športu, cieľom LV je sem časom priniesť okrem NHL a NFL aj bezjbalovú MLB a basketbalovú NBA.