Dokonalý záver sezóny prinesie titulový zápas

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Tri kolá pred koncom futbalovej Fortuna ligy  v boji o majstrovský titul sme svedkami najlepšieho záveru za posledné roky, skutočného finále! V nedeľu 7. mája o 17.30 h vo vypredanej MOL Aréne druhý DAC Dunajská Streda privíta v šlágri sezóny obhajcu majstrovského titulu a prvý ŠK Slovan Bratislava.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Zápas pravdy v Dunajskej Strede

Po 25. kole mal DAC na čele tabuľky šesťbodový náskok, ale keďže v posledných troch zápasoch vonku (Slovan 1:2, Trnava 1:1 a Podbrezová 0:2) zaváhal a naopak, Slovan naplno zabral a ligu vedie o dva body. Na Žitnom ostrove to bude priamy súboj o titul, pokiaľ vyhrá DAC, tak znova sa vráti  na prvé miesto, remíza, alebo víťazstvo, nasmerujú Slovan zrejme za piatym majstrovským titulom v rade! V doterajších troch dueloch tohto ročníka belasí doma vyhrali 2:1 a remizovali 1:1, v Dunajskej Strede tiež bola deľba bodov 1:1.

Zdroj: sportweb.pravda.sk

Dokonalý záver sezóny

DAC Dunajská Streda po dvoch druhých miestach útočí na historický majstrovský titul. Z posledných 21 stretnutí iba dvakrát prehral – 12. apríla práve na Slovane 1:2 a naposledy dosť nečakane v Podbrezovej 0:2. Progres mužstva pod vedením trénera Adriána Guľu je očividný. DAC hrá dynamický a útočný futbal, jeho hráči sa snažia robiť všetko v rýchlosti a sú dobre pripravení aj po taktickej stránke. Na domácom trávniku je veľmi silný a navyše má vo svojom strede výborného strelca Nikolu Krstoviča, ktorý je už zdravotne v poriadku.

ŠK Slovan sa po nešťastnom vypadnutí v osemfinále Konferenčnej ligy s FC Bazilej rýchlo otriasol. Vo všetkých súťažiach odohral už neuveriteľných 53 zápasov, z ostatných šiestich súbojov v najvyššej súťaži päť vyhralo a raz remizovalo. Na rozdiel od DAC má skúsenejšie a herne vyspelejšie mužstvo s niekoľkými individualitami na čele s Vladimírom Weissom ml., ktorý patrí medzi rozdielových hráčov. Proti Trnave nehral pre svalové problémy, ale na zápas v Dunajskej Strede bude pripravený. V ustálenej forme hrá Juraj Kucka, Aleksandar Čavrič sa čoraz viac presadzuje strelecky.

Zdroj: sportnet.sme.sk/foto: Martin Havran(SITA)

Program záverečných dvoch kôl DAC a Slovana:

DAC:
14.5. Žilina – DAC
20.5. DAC – Banská Bystrica

Slovan:
14.5. Banská Bystrica – SLOVAN
20.5. SLOVAN – Podbrezová

Všetko teda speje k tomu, že o majstrovi sa rozhodne vo vzájomnom zápase v Dunajskej Strede. Pre DAC to môže byť historický míľnik. Slovan je v inej pozícii. Zvykol si hrať v európskych súťažiach o život. Často to zlomil v nadstavenom čase či v predĺženiach. To hrá v jeho prospech. Bude to brutálny záver sezóny (7. máj o 17.30 h, Mol Aréna).