Cestovanie na F1, ktoré nemá obdobu: Dôkaz, že aj samotná cesta môže byť cieľ

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Vycestovať na športové podujatie je v našich končinách čoraz populárnejšou aktivitou. Ale uvažovali ste niekedy nad tým, že aj samotná cesta môže byť sama o sebe poriadnym a nezabudnuteľným zážitkom?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Cestovanie za športom inak

Prenesenie motta „samotná cesta je cieľom“ do praxe je niečo, čomu sa venuje MIATA TOUR. Podstatou totiž je, že síce cestujete na športové podujatie, ako napríklad preteky F1 alebo zápas talianskej futbalovej ligy, ale počas toho, ako sa z Bratislavy dostanete do dejiska, zažijete toho viac než dosť. Tvorcovia to vystihujú ideálnym spôsobom:

„Objavte vyladené trasy, na ktorých vás čaká jedinečný pôžitok z dynamickej jazdy. To všetko v spojení s krásnou prírodou a poznávaním nových regiónov.“

Ak je road trip v kabriolete niečo, o čom ste snívali už od detstva, tak toto je niečo pre vás. V momentoch to znie priam hollywoodsky, ale je to reálna možnosť, ako stráviť svoj voľný čas a v neposlednom rade si poriadnym spôsobom vyčistiť myšlienky. „Nikdy mi nenapadlo, že to najlepšie na ceste môže byť šoférovanie,“ napísal jeden zo zákazníkov Milan.

Zdroj: miatatour.sk

Možností, kam sa týmto netradičným spôsobom vybrať je hneď niekoľko, formulové víkendy v krajinách ako Taliansko, Rakúsko alebo Maďarsko sa javia byť vhodnými možnosťami, pretože do hraníc Slovenskej republiky nie sú tieto destinácie príliš vzdialené a okrem pútavej jazdy na kvalitných vozovkách si môžete užiť aj prvotriednu športovú šou po dorazení do cieľa.

Prostredie dotvára samotný zážitok na F1

Prostredie v okolí Imoly (VC Emilia-Romagna), z ktorej nie je ďaleko ani do múzea slávneho Ferrari, ostáva v návštevníkoch navždy. Niekomu zas môže viac vyhovovať rakúska príroda (VC Rakúska), napríklad pohorie Rax v sebe skrýva nesmiernu emóciu. Alebo oblasť Štiavnických vrchov (VC Maďarska), ktorá bude vrcholiť Veľkou cenou Maďarska na bájnom okruhu Hungaroring? Prečo nie! Pre ľudí, ktorí toho radi stihnú v krátkom časovom slede viac je tu aj možnosť dobrodružstva naprieč Rakúskom, Slovinskom a Talianskom.

Zdroj: miatatour.sk

F1 Veľká cena Talianska – Monza 2023 (v cene 👇🏼)

  • Prenájom vozidla MAZDA MX-5 Roadster (135kW),
  • 5x ubytovanie v kvalitnom 3*/4* hoteli,
  • vstupenka na F1 – Veľkú cenu Talianska,
  • delegát MIATA TOUR počas celého zájazdu,
  • asistenčná služba MAZDA,
  • poistenie CK proti insolventnosti,
  • diaľničné známky SK/AT

SÚŤAŽ O ZÁJAZD V HODNOTE 1300€, KLIKNI NA OBRÁZOK ⬇️⬇️⬇️

Tento druh cestovania v našich končinách ešte stále nie je tak rozšírený, ale keď mu raz človek príde na chuť, iba ťažko sa vracia k „starej škole“ zájazdov. Častokrát je samotná cesta akýmsi nutným zlom, ktoré treba pred dorazením do konečnej destinácie len vydržať. „Keď je cesta cieľ. Tri dni plné adrenalínu na super autách, super cestách a so super ľuďmi,“ vystihol emóciu, ktorú v sebe takýto druh transportu skrýva, spokojný zákazník Matúš.

Tak čo, kam to bude?

Zdroj: miatatour.sk