Boli sme na Wimbledone 2014: Skvelí klienti, nádherný zážitok aj bonus

Jediný grandslamový turnaj sezóny je minulosťou, Wimbledon 2014 spoznal držiteľov slávnych trofejí a skvostným areálom prešli v priebehu dvoch týždňov desaťtisíce návštevníkov. Z nádherných trofejí sa tešia Srb Novak Djokovič a Češka Petra Kvitová, ale neopakovateľný zážitok si ešte dlho v sebe uchová aj každý človek, ktorý prešiel turniketom pri vstupe a mal možnosť byť súčasťou najsledovanejšieho tenisového podujatia sveta ako fanúšik.

CK SportsTour.sk/CK FutbalTour.sk spoločne s fantastickou partiou klientov boli pri tom a spoločne sme si vychutnali prvé hracie dni, kedy sa toho v The All England Lawn Tennis Club deje najviac.

Základom bolo skvelé, až takmer letné počasie. Takže nám nič nebránilo, aby sme sa po výdatných raňajkách presunuli z hotela metrom k areálu, kde bojujú najlepší hráči o „nesmrteľnosť“. Dokonalá organizácia už od východu zo stanice, všade po stĺpoch vlajky a symboly obrovského tenisového sviatku.

Pohodoví a usmiati dobrovoľníci ukážu správny smer, nikto sa neženie a nepredbieha. Mladí, starí, mamičky s ratolesťami v kočíkoch, elegantne oblečené dámy aj páni. Aby sa organizátori vyhli „tlačenici“ pri vstupe, všetci sú nasmerovaní do neďalekého parku, kde prebieha hromadný piknik. Patrí k tomu aj preštudovanie dennej tlače alebo brožúry a pamätnice Wimbledonu 2014, naštudovanie rozpisu zápasov na jednotlivých kurtoch, ale hlavne veľká pohoda a drobné občerstvovanie na rozložených dekách. Hodia sa aj dáždniky, ktoré v tomto prípade chránia pred ostrými slnečnými lúčmi. Množstvo stánkov s jedlom a nápojmi či bezplatné toalety sú samozrejmosťou.

Po ceste z parku do samotného areálu si môžete spestriť cestu návštevou sponzorských stánkov, kde zvyknú byť rôzni bývalí hráči (mohli ste si zahrať tenis s Goranom Ivaniševičom), kúpiť suveníry, pripomenúť si slávne momenty z histórie na prehľadných tabuliach alebo sa odfotografovať pri siluetách najväčších hviezd súčasnosti. Alebo sa jednoducho kochať nádherne upraveným prostredím. Potom už stačí prejsť iba dôkladnou osobnou kontrolou, podobnou ako na letisku, a hurá, sme vo Wimbledone.

Hneď pri vchode zaujme pozornosť každého obrovský „order of play“, čiže rozpis zápasov na jednotlivých kurtoch. Výsledky a zmeny v programe organizátori neustále dopĺňajú klasickým štýlom – ručne priamo na tabuli, žiadna automatika alebo počítačový program. Potom už je na každom fanúšikovi, či sa vyberie sledovať priamo na niektorý kurt obľúbeného hráča/hráčku alebo si dôkladne prezrie celý areál, zavíta do niektorej z reštaurácií alebo stánkov s občerstvením od výmyslu sveta. Prípadne vyjde na zatrávnený vŕšok „Henman Hill“ alebo po novom „Murray Mount“ a odtiaľ sa pokochá nádherným výhľadom na celý areál a sleduje dianie na centrálnych kurtoch prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky.

Alternatívou môže byť sledovanie rozcvičky alebo tréningov v severnej časti areálu, kde striehnu aj „lovci autogramov“ a čakajú, kým okolo nich prejde ich miláčik a v prípade dobrej nálady ešte aj ochotne zapózuje na spoločnú fotografiu. Rovnakú možnosť však máte aj v takmer celom areáli, keďže hráči sa po ňom voľne pohybujú, iba výnimočne tí najslávnejší aj s pár ochrankármi, ktorí im razia cestu medzi fanúšikmi.

Neodmysliteľnou súčasťou slávneho turnaja sú jahody so šľahačkou, ktorých sa počas dvoch týždňov spotrebuje niekoľko ton alebo si dať napríklad špičkové šampanské. Všetko si môžete vychutnať pri sledovaní zápasu z bezprostrednej blízkosti.

Za pozornosť rozhodne stojí aj návšteva múzea priamo v areáli alebo niektorého z fanshopov, kde sa dajú kúpiť najrôznejšie suveníry. Najviac idú „na dračku“ špeciálne uteráky alebo aj veľké loptičky, na ktoré sa dajú zbierať cenné autogramy. Kúpiť sa tu však dá naozaj čokoľvek, elegantné, športové, pamätné. Záleží iba od počtu libier v peňaženke alebo na kreditke.

Nuda tu rozhodne nehrozí a atrakcií je okrem samotných zápasov tak veľa, že v priebehu jedného dňa sa to všetko možno ani nedá stihnúť. Prišli sme však najmä kvôli tenisu a v akcii sme videli množstvo známych hráčov z vrchných priečok rebríčkov, ale aj vychádzajúce hviezdičky. Na ešte superkvalitne pripravených trávnatých kurtoch sme sledovali umenie šampiónky Petry Kvitovej, Španielov Fernanda Verdasca a Davida Ferrera, extravagantného Cyperčana Marcosa Baghdatisa, Dánku Caroline Wozniacku, ruskú krásku Mariu Kirilenkovú, austrálskeho mladíka Bernarda Tomiča, našu Janu Čepelovú proti skúsenej Talianke Pennettaovej, českého veterána Radka Štěpánka, lotyšského búrliváka Ernestsa Gulbisa a mnoho ďalších.

Bonbónikom alebo bonusom bol nečakaný presun na Centre Court, keď sme obmäkčili jedného zo strážcov pri vstupe a ocitli sme sa na jednom z najkrajších kurtov sveta, ktorý viacerí víťazi nazvali svojou obývačkou. Po zápase a hladkom úvodnom triumfe domáceho Murrayho sa totiž fanúšikovia rozpŕchli na ostatné kurty v areáli a tak zostalo voľných množstvo miest. Pár z nich ako keby „čakalo“ na nás a pozreli sme si záver duelu Novaka Djokoviča s Kazachom Golubevom a hlavne skvelý triumf Dominiky Cibulkovej nad Kanaďankoku Wozniakovou. Naozaj parádny zážitok v tenisovom chráme.

Dalo by sa ešte spomínať na ďalšie udalosti a skvelé momenty, ale odporúčame radšej všetko si dôkladne pozrieť a spoznať na vlastné oči. Dvojtýždňové tenisové šialenstvo neďaleko od centra Londýna a všetkých najznámejších pamiatok je skutočnou lahôdkou.

Video zo zájazdu: 

Na záver reakcie od klientov po návrate:

„Cieľ sme si v Londýne splnili, návšteva centrálneho kurtu a na ňom Djokovič i Cibulková boli bonusom. Mali sme tiež pozitívny pocit, že sme v dobrých a spoľahlivých rukách. Moji iní priatelia majú záujem ísť o rok, posuniem ich ku vám.“

„Ďakujem za výbornú akciu a bezproblémový priebeh. Možno ešte niečo spolu vymyslíme…(žeby o rok?).“

„Chcel by som Vám, spolu s mojou manželkou, poďakovať za všetku nezištnú pomoc, ktorú ste nám poskytli počas pobytu v Londýne. Pomohli ste nám svojimi radami, inštrukciami a šírením pohody. Pre nás to bol, aj vďaka Vám, nádherný zážitok. Prajem Vám všetko dobré a niekedy zase dovidenia.“

Kompletná fotogaléria alebo aj na facebooku

Ak sme vás inšpirovali a dostali ste chuť zúčastniť sa Wimbledonu 2015, vyberte si z našej ponuky zájazdov alebo nás kontaktujte s presnými požiadavkami, ako by ste si predstavovali dokonalý výlet na najslávnejší tenisový turnaj sveta.

DETAILY ZÁJAZDU