Biele Vianoce, zelená Veľká noc!

Stará slovenská pranostika sľubuje po zasnežených vianočných sviatkoch do zelena zafarbenú jar. A veľa zelene si môžete užiť napríklad pri futbalovom trávniku. FutbalTour.sk vám prináša originálne tipy na vianočné darčeky, s ktorými môžu obdarení odpočítavať dni ako do ďalších veľkých sviatkov, tak do neopakovateľných futbalových zážitkov.

Na Veľkú noc budúceho roku pripadá medzinárodný asociačný termín a slovenský A-tím netrpezlivo očakáva výsledky žrebu základných skupín nášho premiérového EURA. Ten totiž napovie, s ktorými tromi celkami nemôžeme počítať pre prípravné zápasy konané do záverečného turnaja vo Francúzsku.  Za troch súperov v našej základnej skupine si ale môžeme nájsť typologicky podobných sparing partnerov. Napríklad, v prípade vylosovania našich a Írska do jednej skupiny by náš realizačný tím rád dohodol prípravný zápas so Severným Írskom. Všetko bude záležať na predstavách oboch národných federácií a vzájomnej dohode.

Potvrdených je však už niekoľko prestížnych meraní síl mužstiev, ktoré sa v jednej skupine stretnúť nemôžu pre nasadenie v rovnakom výkonnostnom koši. V nemeckých a anglických kalendároch už svieti dátum 26. marec 2016. Na ten večer je naplánovaný ďalší z klasických súbojov futbalových veľmocí. Anglicko si pamätá veľa trpkých vypadnutí zo záverečných turnajov s nemeckým rukopisom, no jedna zaujímavá štatistika upozorňuje na 28-ročné čakanie Nemcov na domáce pokorenie Albiónu. Za ten čas síce spolu odohrali iba dve stretnutia na nemeckej pôde, ale na mníchovskú nakladačku 1:5 v kvalifikácii o MS 2002 oba tábory tak skoro nezabudnú. Dočká sa konečne Die Mannschaft?

Nezáväzná objednávka zájazdu na zápas Nemecko-Anglicko 

Tri týždne pred Veľkou nocou je opäť v Nemecku na pláne súboj najúspešnejších domácich klubov posledných rokov. Borussia Dortmund, s 80-tisícovou podporou z tribún, privíta Bavorov z Mníchova. Oba celky predvádzajú od začiatku sezóny atraktívny futbal a nedávna prehra Bayernu s Monchengladbachom dopomohla k vyrovnanosti boja o čelo tabuľky. Súboj superstrelcov tejto sezóny Aubameyang (priebežne 17 gólov v 15 zápasoch) versus Lewandowski (priebežne 14 gólov v 14 zápasoch) tak sľubuje celozápasový tlak na obrany nemeckých gigantov. Kto bude gólovejší?

Nezáväzná objednávka zájazdu na zápas Borussia Dortmund – Bayern Mníchov

A týždeň po Veľkej noci je na programe najväčšie španielske derby. Päť kôl pred koncom sezóny môže výsledok El Clásica výrazne odhaliť identitu majstrovského tímu La Ligy pre sezónu 2015/2016. Real sa v poslednej dobe mierne hľadal a minimálne herne nenadviazal na úvod sezóny. Je pravdou že v posledných týždňoch čelil zdatnejším súperom, avšak v bielej časti Madridu sa dve a viac prehier za sebou neodpúšťajú. Revanšuje sa v Biely balet Barcelone za domácu pohromu 0:4 z novembra?

Nezáväzná objednávka na zápas Barcelona – Real Madrid

barcelona real

Toto je len pár námetov, na čo by ste sa mohli tešiť v peknom jarnom počasí, po zasnežených Vianociach. Ak ste v predvianočnom období uprostred zháňania jedinečných darčekov, ponúkame inšpiráciu na zážitky svetového kalibru. A ak by ste radšej ponechali výber zápasu na obdarovaného, k dispozícii sú univerzálne darčekové poukážky. Pokojné a originálne prípravy na najkrajšie sviatky v roku želá FutbalTour.sk!