Bašavel u bývalého hráča FC Porto

3 minúty čítania
Autor: Jozef Korbel

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Privítal nás typickou portugalskou kuchyňou

Keď pred dvoma desaťročiami prestúpil do klubu FC Porto, tak mi vtedy pri našom rozhovore do denníka Nový Čas, rodák z Trebišova, skvelý chlapík Marek Čech – povedal: ,,José, hneď ako som vstúpil do Portugalska a mal som možnosť spoznať sever krajiny, starobylé mesto Porto, klub, výborné jedlo, príjemných ľudí, jednoducho som sa zamiloval.’’ Viem, o čom Marek hovorí. Veď, niečo podobné som zažil ja pri návšteve Andalúzie.

Zástupca FutbalTour Branislav Cingel odovzdal bývalému futbalistovi Marekovi Čechovi slovenský dres s našim logom.

Sympaťák 40-ročný bývalý futbalista bratislavského Interu, pražskej Sparty, FC Porta, West Bromwich Albion, Trabzonsporu, Bologne, Coma a klubu Boavista Porto Marek Čech, dnes vlastní útulnú menšiu reštauráciu v Mindelo, neďaleko Vila do Conde, kde ponúka typickú portugalskú kuchyňu. A práve deň pred kvalifikačným duelom Portugalsko – Slovensko, pozval k sebe aj tridsať klientov FutbalTour.

O zábavu sa postaral náš Diego

Medzi pozvanými nechýbal známy spevák Igor Kmeťo starší, ktorý vytvoril po chutnej večeri skvelú atmosféru. Hodinový minikoncert známych piesní ako Dnes večer vám zábavu hráme, Bubamara, Tak poď sem, Načo pôjdem domov, Kde si včera bol, Čaje, čaje, či Marado…, to bol riadny bašavel, ktorý prítomných hostí dostal doslova do varu, spievali, ba niektorí z nich si aj zatancovali, dokonca aj portugalské kuchárky.

Igor Kmeťo zabával aj bývalých reprezentantov Mareka Čecha, Filipa Hološka i futbalistku Janku Hanzelovú.

„Som rád, že som mohol urobiť skvelú náladu v reštaurácii úžasného a skromného chalana Mareka Čecha, ktorému som priniesol aj kus domoviny a roztancoval som aj jeho manželku Táničku. Prišiel sa zabaviť aj ďalší bývalý hráč Filip Hološko, či štvornásobná najlepšia futbalistka Slovenska Janka Hanzelová. Jedným slovom – bola to poriadna žúrka,“ prezradil Igor Kmeťo, prezývaný Diego, ktorý bol počas leteckého zájazdu skutočne veľkým ťahákom pre klientov.

Dokonca, keď vošiel do slovenského sektora na Estadio do Dragao, tak bol chvíľami populárnejší, než domáci miláčik Cristiano Ronaldo pri jeho dvestom štarte v reprezentácii… Slovenskí fanúšikovia, takmer dvetisíc v sektore, keď ho uzreli, tak na neho bezprostredne vykrikovali ,,Igor, Igor, Diego, Diego…“, či pán Kmeťo. Každý chcel jednoducho fotku a Igor si tieto chvíle priam vychutnával a ochotne každému pózoval. V hľadisku sme uzreli viacero známych osobností (futbalista Ján Ďurica, herec Rasťo Piško, manažér Ján Kakaščík a ďalší), ktoré sa tiež zvečnili so slovenským ,,Diegom“… Nuž, obrigado!

Do Estádio do Dragão a FutbalTour

VENUJTE DARČEKOVÚ POUKÁŽKU NA ZÁJAZD