Atlético ochutnalo vlastnú medicínu a Mníchov ostal v šoku

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Semifinále Ligy majstrov má exkluzívnu spoločnosť. V dvojnásobnej konfrontácii narazia na seba anglické a španielske kluby, ktoré potvrdzujú, že ich domáce súťaže sú momentálne najlepšie v Európe.

Pozrime sa však ešte v stručnosti na štvrťfinálové zápolenia, ktoré priniesli jedno obrovské prekvapenie.

Genialita Modriča proti bojovnej Chelsea

Odveta v Madride priniesla fantastický zápas, v ktorom hostia viedli v 75. min 3:0 a v tom čase postupovali do semifinále. Dovtedy Chelsea na štadióne Santiago Bernabeu ukázala nezlomný charakter a vôľu. Bola lepšia herne a najmä fyzicky. O päť minút však Modrič geniálnym priehlavkom našiel striedajúceho Rodryga, ktorý z parádneho voleja znížil na 1:3 a  na rad prišlo predĺženie. V tom sa opäť ukázal v skvelej forme hrajúci Karim Benzema nakoniec a strelil postupový gól Realu, ktorý sa už po 31. raz v histórii prebojoval do semifinále LM.

Zdroj: CBS Sports

Horúco bolo aj na štadióne Wanda Metropolitano, kde hostia z Manchestru City približne po hodine hry, prišli o De Bruyneho a Walkera, ktorí museli pre zranenie odstúpiť z ihriska. Záver bol poriadne nervózny a vybičovaný, nastavovalo sa jedenásť minút, druhú žltú kartu videl domáci Felipe, ktorý mimo súboja o loptu fauloval Fodena. Manchestru City napokon na postup cez nepríjemné Atlético Madrid, stačil jediný gól Kevina De Bruyneho z prvého zápasu.

Šok v Mníchove a radosť v 50-tisícovom meste

Bomba vybuchla v Mníchove, kde šesťnásobný víťaz LM Bayern Mníchov vonku a ani doma nezdolal Villarreal. Pre 70 000 divákov to bola veľmi frustrujúca noc. A najmä pre Roberta Lewandowského, najlepšieho útočníka sveta, ktorého budúcnosť v Bayerne je neistá. ,,Žltá ponorka“ mala byť pre nemeckého giganta ľahkou malinou, lenže tréner hostí Unai Emery znova vymyslel účinnú taktiku, na ktorej skončili takmer všetky útočné akcie domácich. Villarreal je v semifinále prvý raz od roku 2006, naopak Bayern druhýkrát v rade skončil vo štvrťfinále.

Zdroj: InsideSport

Liverpool síce v odvete doma nepotvrdil dvojgólové víťazstvo z Lisabonu, ale zápas aj bez viacerých opôr mal plne pod kontrolou. Oproti prvému meraniu síl s Benficou sa predstavila v obrane až trojica nových hráčov – Joe Gomez, Ibrahima Konate a Kostas Tsimikas. Portugalský tím so cťou napokon dvomi gólmi stanovil konečný výsledok 3:3.

Emery zdolal Kloppa zatiaľ len jedenkrát v kariére

V semifinále zrejme predčasným finále bude súboj titanov Manchestru City s Realom Madrid. City sa už niekoľko rokov usiluje získať prvý raz v histórii ušatú trofej. De Bruyne  a spol. sú predsa len miernymi favoritmi proti nesmiernemu skúsenému Realu, ktorý sa bude znova spoliehať na skvelú streleckú fazónu Benzemu.

25.4. – 27.4.2022 Manchester City – Real Madrid (letecky) od 490 eur

Villarreal vo vyraďovacej fáze prešiel cez turínsky Juventus,  mníchovský Bayern a určite si bude robiť zálusk aj na ďalšieho giganta. Lenže Liverpool má v tomto roku šialenú formu, keď z 23 zápasov 18 vyhral, 4 remizoval a iba 1 prehral. A navyše stávkové kancelárie ho považujú za najväčšieho favorita na zisk trofeje.

26.4. – 28.4.2022 Liverpool – Villarreal (letecky) od 790 eur

Čo tak výlet rovno na dvojzápas semifinále Ligy majstrov? Pripravili sme si pre vás ponuku šitú na mieru, už od 990 eur:

Dvojzápas semifinále LM v Anglicku

Finále Ligy majstrov: 28. máj 2022 (SOBOTA) – zájazd TU
Miesto:
Paríž, Francúzsko– štadión Stade de France