Zlatan je späť v Miláne. Bude to úspešný návrat?

„Postarám sa, aby San Siro opäť skákalo od radosti,“ povedal Zlatan Ibrahimovič po návrate do tímu Rossoneri. Súčasťou AC Milána bol aj v roku 2011, s ktorým vyhral ligový titul. Podarí sa mu zlepšiť fazónu milánskeho klubu?

Uverejnil používateľ AC Milan Piatok 3. januára 2020

 

Z 38-ročného Švéda srší stále sebavedomie. „Neprišiel som robiť maskota AC. Viem, čo musím robiť. Zlatan je stále tu,“ vysvetlil Ibrahimovič na úvodnej tlačovej konferencii. Aktuálna situácia Rossoneri je pre fanúšikov nepriaznivá, tím sa nachádza v strede tabuľky a na pohárové priečky stráca osem bodov.

AC Miláno má však dôvod na radosť. Jeho štatistiky z čias posledného ligového primátu budia rešpekt. V 85 zápasoch nastrieľal 56 gólov, pripísal si aj 24 asistencií. Teraz sa teší aj na súboje s hviezdou Juventusu. „Duel s Cristianom Ronaldom bude vzrušujúci.“ 

Na to, že už nepatrí medzi najmladších, reagoval po svojom. „Vo veku 38 rokov to nemusíte preháňať, namiesto behu môžete strieľať zo 40 metrov,“ pobavil Ibra.

Zlatan Ibrahimovič podpísal kontrakt do konca sezóny. Jeho prvým meraním síl v Serii A bude zápas proti Sampdorii na domácej pôde. Najväčšími ťahákmi budú duely proti Interu Miláno (9. februára) a Juventusu (11. apríla).

Zažite posledné roky San Sira a jedinečného Ibrahimoviča naživo – pozrite si našu ponuku zájazdov a vstupeniek na AC Miláno.

FOTO: FutbalTour.sk


FOTO: Facebook/AC Milan