Zizou – Ten, ktorý má na Real

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk
Článok preberáme so súhlasom redakcie, pôvodný článok nájdete TU

Real Madrid je ako Martin Daňo. Má na každého. Síce nie video natočené na jednu z desiatich kamier pripojených na tele, ale môže si vyberať, koho chce obliecť do bieleho dresu.

Je však len málo trénerov, ktorí majú na Real Madrid. O tom sa presvedčili už iné veľké mená.

284 dní

Trvalo to presne 284 dní, kým sa Zizou vrátil. Medzitým sme sledovali postupný úpadok klubu, ktorý sa v Kyjeve tešil z tretieho víťazstva v Lige majstrov za sebou. Zizou dobre vedel, že posledná sezóna klubu vôbec nebola vydarená a výhra v Lige majstrov bola okrem šťastia aj dielom toho, že Real ušaté trofeje nejakou zázračnou formou priťahuje. Pochopil, že mužstvo je bez motivácie a navyše cítil až priveľký vplyv Florentina Pereza. Nebola náhoda, že v rovnakom čase klub opustil aj jeho najlepší hráč – CR7.

Na Zizouho stoličku si zasadol Julen Lopetegui, vtedy ešte kouč španielskej reprezentácie. Tesne pred prvým zápasom na MS v Rusku. Real si tak získal nových fanúšikov naprieč celou krajinou, keďže totálne rozložil atmosféru v mužstve, ktoré na turnaji stroskotalo.

Tá pravá sranda mala ešte len prísť. Klub si povedal, že najlepšieho strelca súčasnosti dokáže nahradiť Benzema a Gareth Bale. To je ako keby ste chceli postaviť šprintérsku štafetu a nominovali do nej Jána Richtera s Borisom Filanom. Svoje si odbehnú, ale maximálne po najbližšie lahôdky. Tento magický trik sa ukázal ako totálna blbosť, samozrejme.

Mužstvo bez motivácie

Mužstvo bolo bez motivácie, Toniho Kroosa by o loptu obral aj jeho mladší syn, Modrič po prebratí Zlatej lopty pôsobil ako náhradník zo Senice a tie góly stále nemal kto dávať. Lopetegui skončil tradične po debakli od Barcelony a na lavičku sa posadil Santiago Solari. Tréner, na ktorého keď ste sa v zápase pozreli, ste dostali chuť mu poslať 2% z daní celej vašej rodiny a Tatianu k tomu.

Bonboniéru, nie mladšiu dcéru.

Víťazstvo na MS klubov si síce pripísal, ale na turnaji, kde proti víťazovi Ligy majstrov hrajú potápači z Oceánie, pracovníci ropných plošín z Blízkeho východu a odsúdení díleri drog z Južnej Ameriky, by dokázala vyhrať aj Nitra. Jasné, že 0:0 a na penalty.

Real pod Santim dokázal odohrať sezónu v rekordnom čase. Ako pomýlený bežec, ktorý zabehne 12-minútovku za päť minút. Real za týždeň vypadol z Copa Del Rey, Ligy Majstrov a nakoniec aj v priamom súboji s Barcelonou stratil šancu na titul. Ako keby ju predtým vôbec mal, ale matematicky sa to tak dá povedať. To už bolo veľa aj na človeka, ktorý si kedysi myslel, že mať v zálohe naraz Zidana, Figa a Beckhama je okej.

Návrat domov

Florentino najprv strašil tým, že privedie Mourinha, ale možno aj hádka s Ramosom spôsobila, že dotiahol domov Zidana. Ktovie, čo všetko mu sľúbil. Hovorí sa o tom, že Zizou dostane voľnú ruku pri prestupoch, 300 miliónov na posily a Gareth Bale bude druhou triedou poslaný späť, smerom na Ostrovy.

Ak mu nesľúbil aj to, že jeho syn Luca bude jednotkou medzi troma žrďami, je to okej. Florentino nemal inú možnosť, ako urobiť všetko pre Zidanov návrat. Real totiž nepotrebuje na lavičke skúseného metodika. Tam musí sedieť človek, ktorého bude rešpektovať kabína plná hviezd a ktorý ju bude vedieť namotivovať.

Fanúšikovia Realu sa tešia, manažéri Tottenhamu, Chelsea, PSG a iných klubov budú prežívať bezsenné noci. Real má podľa internetov zálusk na Eriksena, Hazarda, Kanea, Mbappeho, Neymara a iných. Ale dnes už vie brániť a draho nakupovať každý. Že Ivan?

Vráti sa Ronaldo?

Takže aj pri avizovaných predajoch bude Real rád, ak dotiahne dve veľké hviezdy a bude dúfať, že magický Zizou Real znovu nakope. A či sa vráti Ronaldo? To už je naozaj sci-fi.

Pondelky nie su zlé, v Madride nachvíľu zasvietilo slnko a “Mister” sa vrátil tam, kam patrí. Nie je to najlepší tréner na svete, ale aj takí to už v Madride skúšali a odišli s dlhým nosom.

Zizou je ale jeden z mála, ktorí mali na Real ako hráči a ktorí naňho majú aj ako tréneri. Jeho aura do klubu patrí a aj nezaujatý fanúšik sa môže tešiť na to, čo s klubom urobí.

Ponuku zájazdov na Real Madrid nájdete TU.