Zažite štart legendárnej Tour de France priamo v akcii

Trojtýždňový cyklistický sviatok odštartuje už svoj 104. ročník 1. júla úvodnou časovkou v nemeckom Dusseldorfe. Na štarte nebude chýbať ani úradujúci majster sveta Peter Sagan, ktorý sa vydá na cestu za svojím 6. zeleným dresom.

sagan majster sveta

Po otváracej 13-kilometrovej časovke “Grand Depart” v Dusseldorfe, si na druhý deň pretekári zmerajú sily v 202-kilometrovej etape s finišom v belgickom Liége, kde sa predpokladajá rozuzlenie v záverečnom špurte na Boulevard de la Sauvenière.

Toto sme nezažili už 25 rokov – 5 horských masívov

Tohtoročná Tour de France bude po 25 rokoch viesť cez 5 pohorí, čo dáva výhodu vrchárom na čele s obhajcom titulu Christopherom Froomom. TOP cyklistov preverí spolu 3 516 kilometrov na cestách. Profil jednotlivých etáp s množstvom stúpaní naznačuje, že nás čaká opäť zaujímavé divadlo. Náročná bude najmä 18. etapa, ktorá povedie cez stredisko Col d’Izoard v nadmorskej výške viac ako 2 300 metrov.

tour de france

Peter Sagan bude nepochybne jednou z osobností štartového poľa, na ktorú sa bude upierať zrak celého cyklistického sveta. Obhajoba titulu majstra sveta na šampionáte v katarskom Doha s fantastickým finišom bola ďalšou ukážkou jeho fenomenálnych schopností a skvelého načasovania formy.

Dvojnásobný svetový šampión odštartoval novú sezónu v Austrálii, kde sa prvýkrát predstavil vo farbách nového tímu Bora – Hansgrohe na pretekoch Tour Down Under. Na konci januára absolvoval sústredenie v španielskych horách Sierra Nevada, kde vylaďuje formu pred zahájením novej sezóny v Európe.

sagan
Zatiaľ čo konkurencia trénuje v teple, Saganov tím makal cez zimu v náročných horských podmienkach

Zažiť najslávnejšie cyklistické preteky a naživo vidieť bojovať Petra Sagana je čerešnička na torte športových zážitkov. Pridajte k tomu prehliadku Dusseldorfu so zaujímavým mixom histórie a moderných prvkov a o skvelý víkendový plán máte postarané.

Neprehliadnuteľnou dominantou mesta je 234 metrov vysoká televízna veža, z ktorej je krásny výhľad na celé mesto. Staré mesto popretkávané uličkami je ako stvorené na prechádzku či posedenie pri výbornom tmavom pive.

dusseldorf

Zdvihnite pyšne dohora slovenské vlajky a vyprevaďte Petra Sagana na dlhú cestu za (veríme) ďalším zeleným dresom. Kompletnú ponuku zájazdov na Tour de France 2017 nádjete TU.

sagan fanklub vlajky