Zaručené zimomriavky, žiadne oko nezostalo suché: Fanúšikovia Celticu vzdali hold Petrovovi

Máme tu ďalší dôvod, prečo sa oplatí cestovať za futbalovými zážitkami. Napríklad aj so spoločnosťou CK FutbalTour.sk. Fanúšikovia Celticu Glasgow sú svojou oddanosťou známi po celom svete a teraz to opäť raz potvrdili.

Škótsky veľkoklub si váži každého hráča, ktorý obliekal zeleno-biely dres a rovnako sú na tom aj fanúšikovia. Ak niekto ide naplno v každom zápase, „jazdí po zadku“ a bojuje do posledných síl, stáva sa ich miláčikom a zároveň legendou. Svoje by o tom vedel rozprávať napríklad Ľuboš Moravčík a najnovšie sa o tom opäť raz presvedčil Bulhar Stilian Petrov.

Skvelý stredopoliar a 106-násobný reprezentant hral za „katolícky“ klub dlhých sedem rokov (1999-2006), pričom nastúpil na viac ako 200 zápasov a strelil cez 50 gólov. Následne prestúpil do Aston Villy, kde sa opäť zaradil k oporám, až kým mu v marci 2012 šokujúco diagnostikovali leukémiu. V máji 2013 oznámil definitívny koniec kariéry a začal náročnú liečbu.

19575l

Kompletnú fotogalériu zo zápasu si môžete pozrieť TU!

„S ťažkým srdcom musím konštatovať, že odchádzam z futbalovej scény,“ povedal vtedy a dodal:„Môžem sa považovať za šťastlivca, mnoho ľudí s takouto diagnózou rýchlo podľahlo. Som rád, že je tento ťažký rok za mnou a môžem sa sústrediť na návrat k normálnemu životu. Dva roky na liekoch. Nie každý má také šťastie ako ja.“

Na jeho počesť fanúšikovia Aston Villy počas každého zápasu v 19. minúte (podľa čísla dresu) aplaudujú a skandujú jeho meno. Bulhar už pracuje v tomto birminghamskom tíme ako mládežnícky tréner a založil nadáciu na boj proti leukémii.

Svoju ikonu si počas reprezentačnej prestávky rozhodli uctiť aj v glasgowskom Celtic Parku. Vedenie pripravilo charitatívno-exhibičný duel medzi mužstvami priateľov Petrova a ďalšími bývalými hráčmi Celticu. Do škótskej metropoly zavítal slávne mená súčasnosti aj nedávnej minulosti, spomeňme iba pár: Berbatov, Larsson, Terry alebo Moravčík. Hviezdy, ktoré si dokonale rozumejú s loptou na nohách predviedli 60 000 divákom skvelé osemgólové predstavenie a tešili sa z každej vydarenej akcie. Tím „Stilian XI“ napokon zvíťazil 5:3, keď sa v jeho drese blysol hetrikom Berbatov, ale výsledok tentokrát vôbec nebol dôležitý.

To najdôležitejšie sa totiž udialo až po záverečnom hvizde, keď nastal čas na definitívnu rozlúčku Stiliana Petrova s Celticom. Celý štadión potleskom v stoji vzdal hold bývalému hráčovi za skvelé služby a po krátkom rozhovore na trávniku sa z reproduktorov ozvala svetoznáma klubová hymna You’ll Never Walk Alone. Bulhar so slzami v očiach absolvoval čestné kolo a podobne reagovali aj ostatní hráči aj diváci. Takmer žiadne oko nezostalo suché a song dospievaný fanúšikmi musel na tele vyvolať zimomriavky každému. Keď sa za Petrovom rozbehli na trávnik aj jeho deti Stilian a Kristian, emócie definitívne prekonali aj posledných „tvrďasov“. Následne prišla za hráčom aj jeho manželka a spoločne sa dojemne poďakovali za neuveriteľnú podporu.

Ďalšie slová sú zbytočné, stačí si pozrieť video. Nádherné emócie v Celtic Parku:

Len málo klubov má tak oddaných fanúšikov a dokáže predviesť niečo podobné. Nezabúda na svojich hrdinov ani v čase núdze. Ak túžite byť pri podobných momentoch na najslávnejších štadiónoch sveta, CK FutbalTour.sk je tu pre vás a čaká na vaše najrôznejšie požiadavky. Napríklad aj na zápasy Celticu Glasgow vo fantastickej atmosfére.

„Ďakujem veľmi pekne za obrovskú podporu a všetko čo ste pre mňa spravili počas kariéry. Opäť ste ukázali svetu, aké je toto špeciálne miesto. Spravili ste ho špeciálnym pre mňa aj moju rodinu a ďakujem, že stojíte pri mne,“ skonštatoval dojatý Petrov.

Stilian XI – Celtic XI 5:3
Góly: 1., 39. a 58. Berbatov, 16. M. Petrov, 89. Byrne – 10. Larsson (pok. kop), 73. Van Hooijdonk, 81. Brown

Stilian: Shay Given, Radostin Kishishev, Freddie Bouma, Marian Hristov, Chris Kamara, Nicky Byrne, Robert Pires, Dimitar Berbatov, Jamie Redknapp, Gabriel Agbonlahor, Hristo Yovov, Paul Lambert, James Allan, Martin Petrov, Gareth Barry, Stiliyan Petrov, John Bishop, Habib Beye, Carlos Cuellar, Spencer Matthews, John Terry

Celtic: Louis Tomlinson, Tom Boyd, Tosh McKinlay, Jackie McNamara, Joos Valgaeren, Bobo Balde, Henrik Larsson, Morten Wieghorst, Chris Sutton, Pierre Van Hooijdonk, Jorge Cadete, Tommy Johnson, Brian McClair, Bobby Petta, Martin Compston, Didier Agathe, Neil Lennon, Stiliyan Petrov, Rab Douglas, Stevie Graham, Warren Brown, Jordan Sailsman, Ľuboš Moravčík, Johan Mjallby

Zostrih zápasu: