Zarezali sen mladíkov: UEFA asi nechcela Slovensko na ME

Steven McLean. Meno, ktoré až do 14. októbra 2014 nikomu nič nehovorilo. Teraz je už všetko inak a pán zo Škótska sa stal pre podstatnú časť Slovákov (hlavne futbalových fanúšikov) nepriateľom číslo jeden, persona non grata.

33-ročný chlapík je rozhodcom FIFA už od roku 2010, čiže medzi elitu sa dostal vo veľmi mladom veku. Vyzerá to však tak, že buď svoje povolania nezvláda alebo mal jasné pokyny od niekoho nadriadeného.

Inak by totiž nemohol totálne zbabrať zápas, v ktorom išlo o veľa. O naplnenia sna jednej generácie slovenských futbalistov, ktorí viac ako dva roky bojovali v kvalifikácii do 21 rokov o postup na vytúžený európsky šampionát. Zvládli mnohé prekážky, nástrahy, silných protivníkov. Tú poslednú v Taliansku už nie. Rozhodca je totiž na ihrisku stále najväčší pán a Mr. McLean. to opäť raz potvrdil.

Názor si samozrejme urobí každý sám, ale nesedelo tu viac vecí…

Za všetko hovorí vyjadrenie trénera Ivana Galáda, po čiastočnom vychladnutí emócií, počas návratu na Slovensko: „Veľmi ma mrzí, že som nedodržal svoje slovo, pretože som povedal: ‚Dostanem vás na EURO,‘ a to sa mi nepodarilo. To ma kvôli tým chlapcom mrzí, pretože sa im mohol zmeniť futbalový a profesionálny život. Patria na EURO.“

foto: Martin Baumann