Zaleťte si so sokolmi na Maltu fanúšikovským špeciálom

Všetci sme to na jeseň videli. Keď je slovenský reprezentačný tím v plnej sile, doplnený nádejnými mladíkmi z Hapalovej 21-tky, či ligovej súťaže, dokáže pod vedením Jána Kozáka hrať oku lahodiaci futbal. Inak sa dve trnavské výhry proti Škótsku a Litve s kumulatívnym skóre 7:0 opísať nedajú.

Radosť po treťom góle do siete Litvy
slovensko-trnava-skrtel

Ísť na Maltu by sa hodilo aj skôr

Až je škoda, že na ďalší zápas v kvalifikácii o MS 2018 treba čakať do jari. Teraz, keď sú sokoli rozbehnutí, priam keď im narástli futbalové krídla, dostanú štyri mesiace na výdych.

V čase, keď súperov z druhého až tretieho kvalifikačného poschodia sfúkli ako sviečku by sa Malta pod kopačky našim vyslovene hodila. Futbalová brigáda bude musieť počkať.

Na druhej strane, možno dobre tak. Sebavedomie, získané po dvoch nešťastných výsledkoch na začiatku kvalifikácie keď repre mohla proti Anglicku remizovať a v Slovinsku nemusela prehrať, určite zimnú pauzičku vydrží. A nezamrzne.

Zostrih gólových akcií v zápase s Litvou

https://www.youtube.com/watch?v=M3R4TyC7HtE

Otvárať jarnú časť zápasom na Malte nie je vôbec zlý nápad. K šiestim bodom, získaným v prvých štyroch zápasoch môžu relatívne ľahko pribudnúť ďalšie tri. Mať deväť po polovici dlhodobej súťaže Slovensko zaradí v tabuľke ak nie rovno na druhé miesto, tak rozhodne niekde na dohľad.

Hoci s bodmi automaticky dopredu počítať nemôžme, Malťania ledva prehrali v novembrovom termíne so Slovincami. Kvalita kádra bude v marci určite hovoriť v náš prospech, pod trénerom Kozákom je isté ešte jedno – žiadneho papierovo slabšieho súpera národný tím nepodcenil. Mentálneho výpadku by sme sa báť nemali.

Na Malte privíta našich slnečné počasie a azúrové more
malta-valletta-plaz

Tri dôvody, prečo nebanovať

Prečo teda netreba banovať, že sa kvalifikačný cyklus vráti na konci marca zápasom na ihrisku súpera?

#1: Bude tam teplejšie, ako býva v posledný marcový víkend doma. Podnebie aj trávnik budú vhodnejšie na kombinácie Weissa, či Maka na krídlach, ako ešte po zime studená plocha na kontinente. Každá spomienka na priam až „brazílsky“ gól Kucku proti Litve ešte stále naháňa zimomriavky. Také prihrávky v pohybe túžime vidieť aj na jar.

#2: Kľúčový kvalifikačný rok treba otvoriť pozitívnym výsledkom. Keď už treba vycestovať za Trnavu, domovský stánok Kozákovcov v aktuálnej kvalifikácii, najlepšie si pre tri body zaletieť na Maltu.

#3:  Fanúšikovia sa môžu potešiť v dejisku zápasu dvakrát. Okrem výhry aj víkendom pod oveľa príjemnejším jarným slnkom, ako bude doma.

Slovensko zájazd

Leťte teda, sokoli v marci na Maltu a bez výhry sa domov nevracajte! Letecký špeciál pre slovenských fanúšikov priamo z Bratislavy určite dopomôže k úspešnému tripu za výhrou!

malta-nahladovkaLetecký pohľad na ostrov Malta