Zájazd do New Yorku: Trojnásobná dávka NHL!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Na rozdiel od futbalu je v hokeji jasné, ktorá liga mu vládne. Aura NHL je neuveriteľná. Chlapci po celom svete aj práve teraz makajú na tom, aby sa priblížili k šanci zahrať si v nej. Poradí sa to iba zlomku z nich. Zvyšok sa musí uspokojiť s KHL, Švédskom alebo Švajčiarskom. Najrýchlejšia hra na svete je krutá. Jedna chyba a druhú šancu vôbec nemusíte dostať. Preto to obrovské nasadenie a vôľa vyhrať každý súboj.

Vidieť mužstvo z NHL je pre väčšinu z nás možné iba v prípade, že vycestuje do Európy na exhibičný zápas pred sezónou. Ale to máte rovnaké, ako keď si pozriete Arsenal na sústredení v Rakúsku a porovnáte si to s tým, čo zažijete na zápase Premier League. Ale vidieť v priebehu pár dní hneď tri zápasy NHL v New Yorku, to je Amerika! Šanca, ktorá prichádza iba raz za život. A za cenu, pri ktorej sa chce plakať od radosti.

New York, New York…

New York je sám o sebe miesto, kam by si aspoň raz za život zaslúžil vycestovať každý. Veľké jablko, ktoré nikdy nespí, rovnako ako hokej v ňom.

Tradične najslávnejším je Rangers. Klub z Manhatannu, ktorému fandia tí najbohatší ľudia v meste. Nevadí, že posledný titul sa datuje ešte do roku 1994. Stále je ochotný platiť tie najväčšie hokejové hviezdy, ktoré mu pomôžu vypredať Madison Square Garden. Vidieť Ricka Nasha, alebo kráľa Henrika Lundquista sa oplatí, aj keď sa voláte Liam Neeson. V zápase proti Bruins si výlet do mesta miest užije aj Zdeno Chára.

V Brooklyne pre zmenu sídlia Islanders. Mužstvo, ktoré si najkrajšie časy užilo medzi rokmi 1980-1983, kedy štyrikrát po sebe ovládlo NHL. Odvtedy ostrovania márne čakajú na návrat medzi smotánku a nepomohol im svojho času ani Miro Šatan. Všetky oči sa dnes upierajú na Johna Tavaresa, jednotku draftu z roku 2009. Proti Red Wings sa kapitán presvedčí aj o tom, že našim momentálne najlepším hráčom v lige je Tomáš Tatar. Komu budete držať palce? Trtovi, alebo Jarovi Halákovi?

Do tretice všetko dobré. V Jersey sídli posledný klub v meste. New Jersey Devils sú posledným tímom, ktorý sa v meste pochválil Stanley Cupom. Písal sa rok 2003 a nadviazali tak na svoj úspech z roku 2000. V pekelnom derby diablov proti plameňom z Calgary sa bude topiť aj ľad. V akcii by sa mal predstaviť aj nestarnúci Jaromír Jágr. Nepremeškajte jednu z polsedných šancí sledovať legendárnu #68 sledovať naživo v akcii.

Mesto, ktoré vám nedá vydýchnuť

Socha slobody, Empire State Building, Central Park, Manhattan, pamätník Ground Zero… V New Yorku sa nebudete ani chvíľku nudiť. Ale nielen oči jedia a pár tipov na naozaj dobré jedlo vám v spleti toho všetkého padne vhod.

Ak milujete pizzu, Rubirossa Ristorante je miesto, kde nájdete pizzu veľkú ako stôl a tenkú, ako rezeň v školskej jedálni. Milovníci morských príšer si na svoje prídu v Luke´s Lobster, kde vám do rožku nasekajú kraba, krevety a homára. Jedlo do ruky ako vyšité! Odkedy vyhral Trump voľby, začali sa Mexičania vo veľkom sťahovať domov, ale tí, ktorí zostali, sa o vás postarajú v Dos Toros Taqueria. Také tacos, že dovidenia. Ak patríte medzi ľudí, ktorí si jedlo najprv potrebujú obzrieť, vygooglite si, ako sa dostať do Urbanspace Vanderbilt. Nájdete tam jedlo z celého sveta pripravované priamo pred vami. Taký väčší Fresh Market pre kravaťákov, študentov a turistov.

Ešte stále si myslíte, že zažiť toto všetko behom šiestich dní je nereálne? A ozaj, už ste písali Ježiškovi, čo pod stromček?

Ponuku zájazdu na trojzápas NHL nájdete TU.