Zájazd na NHL: Poďte s nami do New Yorku na Crosbyho a Ovečkina

4 noci, 3 hviezdičky, 2 zápasy, najlepší hokejista sveta a nekonečne veľa prvotriednych hokejových zážitkov. Presne tak sa dá matematicky opísať náš hokejový trip do hlavného mesta NHL – New Yorku.

Ale matematiku stranou, pustime do toho aj trocha emócií, veď New York je zážitok už sám o sebe. Ak sa vám však návšteva podarí spojiť s hokejovými zápasmi, aké ponúkame my, zažijete výlet, ktorý vám bude závidieť každý športový fanúšik, ktorému sa ním pochválite.

New York Rangers, New York Islanders, Washington Capitals a obhajca Stanley Cupu, Pittsburgh Penguins sa stretnú, aby vám predviedli to najlepšie hokejové divadlo aké máte na ľadových klziskách šancu vidieť. Ak si k tomu navyše pridáte fakt, že si zápas Rangers – Penguins vychutnáte v azda najznámejšej hokejovej aréne na svete, v Madison Square Garden, musí vám byť jasné, že toto je TO na čo ste doteraz čakali.

Crosby vs. Lundqvist

Zápas Rangers – Penguins je lahôdka, v ktorej budete naživo vidieť niekoľko hokejových megahviezd. Najmä súpiska tučniakov zrýchli tep každému znalcovi hokeja. Crosby, Malkin, Kessel či Letang to sú už dnes legendy nielen zámorského hokeja.

Ani Rangers sa nemusia hanbiť, kráľ Henrik Lundqvist je minimálne budúcim členom siene slávy NHL a keď k nemu pridáme aj Ricka Nasha, Kevina Shattenkirka a vikinga Matsa Zuccarella buďte si istý, že ľad v Garden bude horieť. Vždy sa však môže ukázať aj niekto iný a vy môžete byť svedkom zrodu novej hviezdy.

Ovečkin vs. Halák

Ani druhý zápas, na ktorý vás vezmeme však nie je iba do počtu. Islanders zúrivo bojujú o play off a Capitals sú dlhodobo špičkovým tímom celej ligy. Aj počet hráčskych superhviezd sa prvému zápasu minimálne vyrovná. Barclays Aréna, kde sa stretnutie odohrá síce nie je Madison Square Garden, ale atmosféra v nej býva výborná.

Nás bude najviac zaujímať bránka ostrovanov, v ktorej sa pravidelne objavuje Jaro Halák, no súpiska Islanders skrýva aj mená, ako Tavares, Lee, Bailey či Eberle a to je momentálne porcia bodov, o ktorej sa môže napríklad spomínaným tučniakom iba snívať.

Islanders však budú čeliť naozaj silnému súperovi. O Ovečkinovi snáď nemusíme písať ani slovo navyše, no spolu s ním nosia znak Capitals na hrudi aj Kuznecov, Backstrom, T.J. Oshie a ďalší hráči, ktorí konečne túžia premeniť výborné umiestnenie po základnej časti na úspech v play off. Budete pritom, keď sa im to podarí?

Okrem hokeja môžete vyraziť do ulíc svetovej metropoly a ak chcete trocha poradiť, určite si prečítajte náš článok, ktorý sme New Yorku venovali. Nájdete v ňom naše tipy a odporúčania toho čo stojí za to v Big Apple vidieť. Ak sa vám čítať nechce, nemusíte, na zájazde máte k dispozícii slovenského delegáta, ktorým vám so všetkým rád poradí.

Tak čo, pridáte sa? Ponuku zájazdu na dvojzápas NHL nájdete TU.