Zájazd mesiaca: „Kámo, ty ideš so Separom na United vs Liverpool!“

5 minút čítania

Známy slovenský raper Separ sa nechal ukecať a spoločne s jedným z vás ho berieme na jeden z najväčších zápasov v Anglicku. Do súťaže o zájazd so Separom sa zapojil aj fanúšik Liverpoolu Dominik, ktorý kvôli zápasu zrušil výlet s frajerkou. Ako sa dozvedel o výhre a čo pre neho znamená tento zápas sme sa porozprávali so šťastným výhercom.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Dátum: 22. august
Miesto: Manchester, Old Trafford

Vyhecuje sa United proti Liverpoolu?

Manchester United neprežíva práve ideálne obdobie. Terčom výsmechu je tréner, hráči aj samotní fanúšikovia na sociálnych sieťach. Niektorí toto obdobie prežívajú až príliš a tzv. roastovanie ide niekedy zlým smerom. Nuž, nikdy netreba zabúdať, že týmto obdobím si v minulosti prešiel aj Liverpool, zatiaľ čo práve United zbierali jednu trofej za druhou.

Zdroj: Instagram / futbalovy_var

Naši kamaráti z Futbalový VAR si často športovo doberajú rôzne tímy, ich fanúšikov a hlavne seba navzájom. Užívajú si futbal spôsobom, aký je väčšine srdcu blízky, až na niektorých adminov. Futbalový VAR a FutbalTour sú tu na to, aby vás bavili a zároveň pomohli zažiť tie najkrajšie futbalové momenty.

👈🏼 „Toto nám poslali naši fans, že čo na to hovoríme? Hovorime, že sa polepšíme a budeme myslieť už len pozitívne (o United),“
píše futbalový Nikodým a Julo.

 

 

👉 prečítajte si ako bolo na poslednom VAR tripe so Šimonom Nemcom 🏒

Ako sa vraví, derby nemá favorita. V prospech United hrá fakt, že budú hnaní domácimi fanúšikmi, ale to je žiaľ v súčasnosti jediná výhoda. Liverpool pôjde jasne po krku zlomenému United, ktorého prípadne víťazstvo môže poriadne nakopnúť. Akokoľvek dopadne zápas, pondelok večer bude plný emócii zo všetkých strán. Svoj prvý zápas Liverpoolu naživo zažije aj šťastný výherca súťaže o zájazd so Separom, Dominik.

„Očakávania zo zájazdu sú veľké, chalanov sledujem už dlhú dobu a pôsobia veľmi v pohode, robia perfektnú robotu a ozaj sa teším na zážitok s nimi a samozrejme ísť so Separom je bomba!“

Zdroj: Instagram / futbalovy_var

To si Separ robí zo mňa srandu?!

Dominik práve šiel na bicykli do obchodu a vtedy mu zavolala frajerka s tým, že aký mal deň. Obyčajná cesta za potravinami sa zmenila jedným upozornením na Instagrame na životný moment. „Pozriem na telefón a vidím, že ma Separ označil v príspevku, rozburácalo sa mi srdce, odhodil som bicykel a radšej som si sadol pod strom,“ opisuje prvotné pocity Dominik, ktorý následne kričal frajerke do telefónu: „Ja som vyhral!!!

Frajerka bola v rovnakom šoku a začala trochu panikáriť lebo tušila, že zápas bude v rovnakom čase ako ich dlho plánovaná dovolenka s rodičmi. A veru, bolo tomu tak. Museli zrušiť dovolenku a vybrať iný dátum, pretože nechať si ujsť zápas United – Liverpool, by bol doslova športovým hriechom.

Kamaráti tiež neotáľali a zo sociálnych sieti sa spustila lavína správ. Hlavne najlepší kamarát, Michal (fanúšik Chelsea) s ktorým sa často doberajú, reagoval spontánne:

„Kamo, čo ti ****, ty ideš so Separom a Julom na Liverpool!“

Futbal milujem a ako každý chlapec som začal s podávaním lôpt starším

Futbalom sa baví od malička. Už ako malý chlapec, ktorý podával lopty v zápasoch „Áčka“ v Zemplinskej Teplici, dúfal, že aj on si zahrá veľký futbal. Skvelá partia kamarátov je základ toho, prečo ma Dominik tento šport tak rád.„Partia v Teplici bola parádna, bolo to najmä o zábave a futbal sme si skutočne užívali“ spomínal na zatiaľ najlepšie futbalové roky.

Už o pár dní, spoločne s ďalšími takmer 75-tisíc fanúšikmi si naplno užije úplne iný futbal! Jeden z najikonickejších štadiónov sveta, Old Trafford privíta svojho najväčšieho rivala Liverpool, ktorého fanúšikom je práve spomínaný Domminik. To že ide o zápas dvoch najväčších klubov v Anglicku dokazuje aj fakt, že Man United je rekordérom v počte titulov (20) práve pred Liverpoolom (19).

Dominik (v hornom rade druhý zľava) vo farbách FC Liverpool na futsalovom turnaji fanklubov v Trnave, 2015

Začalo to Istanbulom v 2005

Finále LM bol nezabudnuteľný moment pre mnohých fanúšikov Liverpoolu. Vtedy len 10-ročný Dominik spomína na stredajší večer a na to, aká naštvaná bola jeho mama: „Po polčase na mňa kričala aby som už išiel spať, lebo ráno nevstanem do školy.“ V tom čase neboli v takom rozmachu sociálne siete a jeden z mála spôsobov ako zistiť výsledok bol teletext. Po pamätnom obrate v Istanbule sa začala cesta, ktorá trvá dodnes.

Lásku k liverpoolskemu FC spečatil napokon prestup Martina Škrtela, ktorý v tom čase patril medzi najlepších slovenských futbalistov. „Na zápase Liverpoolu som ešte nebol, ale mal som možnosť byť aspoň na liverpoolskom zraze v Košiciach a futsalovom turnaji fanklubov v Trnave,“ opisuje svoje skúsenosti s fandením Dominik.

Z United by som bral jedine Eriksena a Ronalda

S kamošmi už dlhšiu dobu plánoval zájazd na Premier League, ale to, čo sa deje teraz, Dominik opísal ako „dar z nebies“. Podľa jeho vlastných slov je stále najväčší favorit na víťazstvo v lige Manchester City a rovnako vyzdvihol aj progres Arsenalu, ktorý podobne ako v minulosti Liverpool, buduje veľmi kvalitný káder so sympatickým herným prejavom.

„United je vo veľkých problémoch a je vidieť, že nemajú žiadny herný systém. Nikto nevie, ako a čo vlastne hrajú. Každému sú momentálne na posmech, ale to bol kedysi aj Liverpool. Takže je len otázka času, kedy sa taký veľký klub, ako je Manchester United, z toho dostane.“

Zo súčasného kádra United, by si Dominik vedel predstaviť v drese Liverpoolu len dánskeho tvorcu hry Eriksena a v poslednej dobe médiami často spomínaného Cristiana Ronalda. Naopak je veľmi rád, že Maguire oblieka dres červených diablov a nie Liverpoolu.

Ako to nakoniec dopadlo sa dozvieme čoskoro. Sledujte naše sociálne siete a ponuky na tie najlepšie zápasy Premier League.

FutbalTour, z lásky k športu!