WILL GRIGG’S ON FIRE

Your defence is terrified.

Kto nepozná tento fanúšikovský chorál, ten pozeral doterajšie zápasy EURA bez zvuku. Potom ste nepočuli ani tú klasickú vetu na úvod.

“La rendez vous, európsky futbalový summit na najvyššej úrovni” © Marcel Merčiak

WILL GRIGG NAOZAJ ŽIJE

Will Grigg naozaj žije, pred dvoma rokmi dal gól Manchestru United v slávnom zápase ligového pohára za MK Dons (4:0), Wiganu v uplynulej sezóne dokonca vystrieľal ligový postup. Preto si Sean Kennedy zobral známy hit Freed from Desire a na svete bol najlepší fanúšikovský chorál sezóny. Okrem nehynúcej slávy a virtuálnej vďaky od každého futbalového fanúšika získal od svojho milovaného klubu permanentku na ďalšiu sezónu. A nemusel ani odhrabávať sneh pred zápasom.

Potom prichádza do prepočtov známa rovnica. Will Grigg reprezentuje Severné Írsko a tak si fanúšikovia tento chorál so sebou pribalili namiesto stoličiek. Song sa šíril rýchlejšie ako Panama papers. Toto sú presne tie veci, pre ktoré ľudia milujú futbal. Doteraz neznámy futbalista z ostrovov sa stal hrdinom športu a jeho meno počas pondelkovej doobednej prokrastinácie googli čoraz viac ľudí. Na internete sú desiatky verzii, ale nezabudnite si pozrieť Severných Írov v centre Nice, telefonát hasičom, alebo tlačovú konferenciu s Matsom Hummelsom. Osobičné čaro majú aj fanúšikovia Írska v Bordeaux spievajúci pod mostom.

Nemusíte byť dokonca ani futbalovým fanúšikom, aby ste spoznali Grigga. Pretože ak sa voláte napríklad Jordi Fens, mali by ste byť aj vy vystrašení.

Alebo sa nebodaj voláte Terry Freid? Žiadny problém, angličtina je jazyk šikovný, uplatnenie sa nájde aj pre vás.

Naposledy bol Grigg on fire v prehratom zápase s Nemeckom. Ale nebojte sa, Severné Írsko ide ďalej, takže ešte aspoň raz si to dáme.

Will Griggs on fire a o pár rokov si ho budeme pamätať ako jeden zo symbolov EURO 2016. Stavte sa.

Bonus: Presvedčte sa, že autor hitu si ide stále svoje.

Autor: Richard Hanzlík