Weiss st.: Základom je vyhrať nad Jerevanom

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava boli veľmi blízko k ďalšiemu víťazstvu vo štvrtkovom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy proti FC Bazilej 3:3, ale napokon na triumf im nestačil ani dvojgólový náskok. Domáci prišli v priebehu siedmich minút o  vedenie 3:1 a nezopakovali tak minulotýždňový úspech  zo švajčiarskej pôdy (2:0).

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Veľká dráma so šiestimi gólmi

Takmer plné Tehelné pole (20 223 divákov) videlo ďalší výborný zápas so šiestimi gólmi, po troch na obidvoch stranách. Prvý polčas bol ale dosť opatrný, Slovan a Bazilej po strate lopty zabezpečovali hlavne svoju polovicu. Po zmene strán to však najprv rozbalili belasí, keď skórovali dvakrát v priebehu štyroch minút zásluhou Juraja Kucku a Aleksandara Čavriča. Súperovi však vyšlo trojité striedanie, rýchlo získal kontrolu v strede poľa a keďže v koncovke mal aj potrebné športové šťastie, napokon vyrovnal.

Výborný súboj v úžasnej atmosfére

Tréner belasých Vladimír Weiss st. bol sklamaný z remízy, ale na druhej strane ocenil bojovný, kvalitný a zodpovedný výkon svojich zverencov. ,,Boli sme bližšie k víťazstvu, za stavu 3:1 sme v strede poľa urobili pozičnú chybu, súper nás prečíslil a dostali sme gól. A vyrovnávajúci zásah Bazileja sa zrodil po tečovanej lopte. OK, treba oceniť aj kvalitu švajčiarskeho mužstva, hrali sme však výborne, takže otočiť zápas proti nemu nebolo vôbec jednoduché. Výborný súboj pred skvelými divákmi v úžasnej atmosfére nemal pre nás tentoraz celkom šťastný koniec, možno som mohol striedať o niekoľko minút skôr,“ vravel lodivod rekordného slovenského majstra na tlačovej besede.

Atmosféru v hľadisku vyzdvihol aj Juraj Kucka (Zdroj: Youtube/skslovanbratislava):

Najlepšie výkony podali Čavrič a Kucka

Weiss na rovinu povedal, že rátal s tým, že Bazilej dá aspoň jeden gól. Nepredpokladal však až tri v bráne Adriana Chovana. Za najlepšieho hráča označil Alekxandara Čavriča, ktorý bol aj v tomto súboji nezastaviteľný. Výborný výkon konečne podal aj reprezentant Juraj Kucka. Vyrobil penaltu, dal druhý gól hlavou, bolo ho plné ihrisko, v strede poľa spolu s Kankavom urobil penzum práce. Ukázal kus srdca, sily, skúsenosti a srdnatosť v osobných súbojoch. Má veľkú zodpovednosť aj ku klubu, je to osobnosť v kabíne i na ihrisku.

Postupová šanca stále žije      

Najdôležitejšie však je, že Slovan má stále šancu postúpiť do jarných vyraďovacích bojov a že s favoritom skupiny s Bazilejom získal až štyri body. ,,Potrebujeme vyhrať v ďalšom domácom zápase nad Putnikom Jerevan, aby sme pred posledným kolom žili a boli v hre o postup, to je základ nášho úspechu,“ vyhlásil ešte V. Weiss. Bratislavský klub figuruje na treťom mieste tabuľky H-skupiny s piatimi bodmi, vedúci Bazilej má na čele sedem.

Napíšte nám ak máte záujem o vstupenku na zápas Slovan Bratislava – Pjunik Jerevan 👈