Všetko dôležité o ME „21“ v Poľsku

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Už sa len párkrát vyspíme a ideme do Poľska. Futbalové EURO bude v krajine krowiek a dvojhlásky sz hostiť 6 miest, v ktorých si to medzi sebou rozdá 12 najšťastnejších juniorských reprezentácií na starom kontinente.

Skauti popredných európskych veľkoklubov už majú naformátovené disky na svojich notebookoch a prezidenti klubov nachystané tučné mešce na letné nákupy toho najtalentovanejšieho, čo nám s čerstvým občianskym preukazom behá po pažiti. O našich talentoch sme si už napísali, zvyšok príde na rad neskôr.

slovensko u 21 fans

Slovenská skupina A

Osud a pravidlá turnaja rozdelili tímy na tri skupiny. Áčko je najlepšie, pretože okrem domáceho manczaftu, ktorý bude szukat cestu za postupom, tu stretnete aj Anglicko, Švédsko a hlavne našich sokolíkov.

Lublin
lublin-mesto
 lublin-zamok arena-lublin

Všetkých 6 skupinových zápasov uvidia diváci v mestách Kielce a Lublin. Naši si dajú dva v Lubline, jeden v Kielcoch. Mestá sú od seba vzdialené iba 200 kilometrov, takže do troch hodín ste dopravení v mieste určenia.

Kielce
kielce-mesto-centrum
 kielce-mesto stadion-kielce

Derby skupina B

Béčko bolo vždy horšie ako Áčko. Či už kupujete chladničku, alebo kontrolujete synovi vysokoškolský index. Toto samozrejme neplatí ak kupujete partnerke podprsenku, vtedy sú najlepšie Déčka a Éčka.

Skupina B sa uskutoční v Gdyni a Bydgoszczi. Druhé mesto usporiadatelia zaradili do kalendára ako pomstu Marcelovi Merčiakovi. Bude veselo, pretože bratský súboj si strihne Portugalsko so Španielskom, ale aj Srbsko proti Macedónsku.

mapa-stadionov-euro

Pohraničná skupina C

Aby mal ten turnaj kto zaplatiť, prišli aj Nemci. V Céčku, hranom v Krakowe a Tychy, si to s nim rozdajú bratři z Čech, ale aj Dánsko, ktoré nikoho príliš nezaujíma a Taliansko, ktoré majú naši mladíci v obľube.

Akoby aj nie, keď si spomenieme na výkon holandského rozhodcu v barážovej odvete proti reprezentantom mozarelly. Ak existuje futbalový boh so zmyslom pre pomstu, z turnaja ich vykopneme my.

Systém je základ

Ak ste si mysleli, že každý turnaj vyzerá ako majstrovstvá sveta v hokeji, kde zo skupiny postupuje aj upratovačka, tento turnaj vás vyvedie z omylu. Do semifinále totiž postupujú iba víťazi každej skupiny a najlepšie mužstvo z druhého miesta.

Zvyšok postupuje domov. Semifinálové zápasy privíta Krakow s Tychy, finále bude v Krakowe.

Čítali ste poriadne? Žiadna Varšava v programe turnaja nefiguruje. Tá si užila pozornosť, keď v roku 2012 hostila veľké EURO a keďže v Poľsku sa štadióny nestavajú iba na tlačových konferenciách Ministerstva školstva, športu a obezity, majú si z čoho vyberať.

Hlavné mesto Poľska je však natoľko atraktívnou destináciu, že medzi piatkovým zápasom Slovenska s Poľskom a pondelkovým Slovenska s Anglickom si ju môžete vychutnať v rámci spoznávacieho zájazdu na spomínaný dvojzápas. Víkendový program je naplánovaný práve vo Varšave

varsava-mesto

Vedeli ste, že?

– Najlepšími nahrávačmi kvalifikácie boli Ollson zo Švédska a náš Mihalík
– Najlepší strelec kvalifikácie pochádza z Česka a je nim Patrik Schick
– Iba Nemecko prešlo kvalifikáciou s plným počtom bodov

– Nemci nastrieľali aj najviac gólov – 35
– Najviac rohov v kvalifikácií zahrávalo Španielsko – 95
– Najlepšiu obranu má Dánsko. V celej kvalifikácií inkasovalo iba 3 góly
– Zájazdy na zápasy našich si môžete objednať tu a o všetko ostatné sa postaráme my

slovensko 21

Ponuku zájazdu na dvojzápas s návštevou Varšavy nájdete TU.