Voľní hráči: V plejáde hviezd vyčnieva Messi

6 minút čítania
Autor: Milan Valko

Pomaly, ale iste sa najlepšie európske futbalové súťaže blížia k svojmu záveru a preto portál planetfootball.com vybral ohromujúcu jedenástku hráčov, ktorým sa končia zmluvy a v lete budú k dispozícii zadarmo. V rozostavení 4-3-3 je to plejáda hviezd a nad všetkými vyčnieva sedemnásobný víťaz Zlatej lopty Lionel Messi.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Brankár David de Gea – Manchester United

Španielsky brankár David De Gea je v United už od roku 2011. Za ten čas mal najlepšie platený hráč klubu s týždenným platom 375 tisíc libier výborné, ale aj horšie obdobia. V tomto ročníku vychytal už 16 čistých kont  a hoci sa stal víťazom Zlatej rukavice, urobil niekoľko veľkých chýb.  Všetko nasvedčuje tomu, že podpíše novú zmluvu za výrazne zníženého platu. United sa obzerá aj po ďalšom brankárovi, takže de Gea v ďalšej sezóne vôbec nemusí byť jednotkou.

Pravý obranca Hector Bellerin – Sporting Lisabon

Hector Bellerin bol od roku 2013 pevnou súčasťou Arsenalu Londýn, lenže nepríjemné zranenie kolena a potom aj ďalšie zdravotné problémy výrazne ovplyvnili jeho dobre rozbehnutú kariéru. Z Arsenalu pred dvomi rokmi odišiel na hosťovanie do Real Betis Sevilla, odtiaľ sa presunul do FC Barcelona, svojho rodného mesta. V januári sa stal hráčom Sportingu Lisabon, kde predsa len viac hráva.  Je celkom možné, že znova v lete zakotví v Betise.

Stredný obranca Mats Hummels – Borussia Dortmund

Nemecký 34-ročný veterán sa po opätovnom pripojení k Borussii Dortmund dostal do bývalej dobrej formy a tiež má zásluhu na tom, že Borussia s Bayernom bojujú o bundesligový majstrovský titul. Lenže ak sa rýchlo nedohodne na novej zmluve, môže byť v lete bez klubu a v jeho veku nebude ľahké dostať sa do kvalitného mužstva s vysokými ambíciami.

Zdroj: chelseafc.com/foto: Darren Walsh(Chelsea FC) – Ngolo Kanté

Stredný obranca Sergio Ramos  – Paríž St. Germain

Prvá sezóna bola v drese PSG pre španielskeho rekordéra v počte reprezentačných zápasov v dôsledku častých zranení doslova nočnou morou.  Druhá je už oveľa lepšia, lebo ho neprenasledujú zdravotné problémy a pravidelne hráva. Či však bude po jeho boku od novej sezóny hrávať Milan Škriniar, je veľmi otázne. PSG totiž po ďalšom neúspechu v Lige majstrov, chystá v lete v kádri väčšie zmeny.  Takže je dosť možné, že klub Ramosa nechá  odísť hľadať novú výzvu.

Ľavý obranca Raphael Guerreiro – Borussia Dortmund

Skúsený 29-ročný ľavý portugalský obranca je v najlepších rokoch a hoci väčšinou je členom základnej  zostavy Borussie Dortmund, všetko nasvedčuje tomu, že táto sezóna v nemeckom klube, kde pôsobí od roku 2016, je jeho poslednou. Doteraz totiž neodpovedal na ponuku Borussie na nový kontrakt. A keďže   v súčasnom modernom futbale rýchli krajní obrancovia plnia funkciu veľmi dôležitých hráčov, Guerreiro určite nebude mať núdzu o ďalšieho dobrého zamestnávateľa.

Defenzívny stredopoliar N’Golo Kante – Chelsea Londýn

Väčšiu časť tejto sezóny bol na maródke, do zápasového diania sa vrátil až v apríli. Pokiaľ by sa dostal do niekdajšej starej formy, bol by veľmi platným hráčom pre každé  mužstvo. Cez leto sa tentoraz v Chelsea čaká odchod viacerých hráčov,  uvidíme aké plány s týmto nesmierne pracovitým a behavým Francúzom bude mať nový tréner Mauricio Pochettino.

Stredný záložník Adrien Rabiot – Juventus Turín

Pred časom sa hovorilo, že by mal nahradiť Toniho Kroosa v Reale Madrid, lenže bývalý nemecký reprezentant ostáva v kráľovskom klube ďalší rok. V posledných dňoch o francúzskeho reprezentanta oživil záujem Manchester United, ktorý ho mal na lane už minulé leto, ale nedohodol sa s ním na osobných podmienkach. V lete tento jeden z najlepších univerzálnych stredopoliarov  bude k dispozícii zadarmo, takže o dobré ponuky určite nebude mať núdzu!

Zdroj: braniteljski-forum.com/foto: EPA – Luka Modrić

Stredný záložník Luka Modrić – Real Madrid

Skvelý chorvátsky stredopoliar má stále veľký vplyv na hru Realu Madrid, jeho technika a kreativita sú  naďalej na svetovej úrovni. Bez ohľadu na to, či  kráľovský klub získa   nesmierne talentovaného Angličana Judea Bellinghama z Dortmundu, tak  chorvátska ikona bude pokračovať v Reale aj v novej sezóne. Podľa denníka Marca podpíše s ním novú zmluvu a stále svieži onedlho 38-ročný Modrić sa stane historicky druhým najstarším hráčom  v drese Realu.

Pravé krídlo Lionel Messi – Paríž St. Germain

Podľa mnohých odborníkov najväčší hráč v histórii futbalu Lionel Messi, bude v lete voľným hráčom.  Zároveň pripomínajú, že keď je niekto taký výnimočný, ako sedemnásobný najlepší futbalista sveta, vždy to stojí veľký balík peňazí. FC Barcelona si robí veľké nádeje, že  táto legenda by sa po dvoch rokoch mohla vrátiť na  Camp Nou, ale zlá finančná situácia klubu  môže veľkému návratu zabrániť. Ľahko sa tiež môže stať, že Messiho niekto Barcelone ukradne spred nosa.

👉 prečítajte si: Real Madrid čaká budúcnosť plná úspechov: Títo hráči sú toho dôkazom

Stredný útočník Karim Benzema – Real Madrid

Karim Benzema, ktorý  po fantastickej ikonickej sezóne 2021/2022 získal prvú Zlatú loptu v kariére, je aj   tomto ročníku veľkým postrachom pre súperove obrany, keď strelil už 17 gólov. Real mu zatiaľ neponúkol novú zmluvu, ale keďže najlepší útočníci sú veľmi drahí, v klube majú dilemu, ako vyriešiť túto situáciu. Zrejme ešte rok kapitán a líder v kráľovskom mužstve potiahne a potom by ho mohlo nahradiť nejaké veľké meno, Kylian Mbappe z PSG, alebo Victor Osimhen z Neapola.

Ľavé krídlo Marco Asensio – Real Madrid

Marco Asensio síce pravidelne hráva za Real, ale problémom pre neho je, že nie sú to celé zápasy. Plnú minutáž absolvuje iba občas, pritom tretí najlepší strelec Realu v tejto sezóne je v ideálnom veku, keď má 27 rokov. Ponuky má hlavne z anglickej Premier League a preto by mohol byť posledným kúskom skladačky pre mužstvo, ktoré sa potrebuje posilniť kvalitným a kreatívnym hráčom.