Víťaz Ligy majstrov aj šampión Premier League. Takto vyzerá štvorzápas v Anglicku

Tri dni, štyri zápasy v Premier League a svetoví hráči na dosah ruky. Taký bol štvorzápas anglickej ligy s CK FutbalTour.sk.

Konateľ CK a ostrieľaný delegát Július Turček sa so skupinou klientov vydal na prvé kolo Premier League, v rámci ktorého účastníkov čakali súboje Liverpoolu, Manchestru City a United aj Chelsea. „Najviac sa klienti tešili na Liverpool a Manchester United. Jeden rakúsky chlapec bol pripravený naozaj na všetko. Zobral si so sebou všetky štyri dresy top klubov. Bol to taký žolík zájazdu, všetkých nás zabával,“ približuje Turček.

Štandardne obsahuje zájazd vstupenku na jeden zápas, no v ponuke sa nachádza aj niekoľko takýchto multizážitkov „Zvyčajne to funguje tak, že klient si vyskúša jeden zápas a potom zistí, že by chcel viac zápasov v rámci jedného zájazdu. Na tomto štvorzápase teda boli nováčikovia aj dlhodobí fanúšikovia našej CK,“ vysvetľuje konateľ CK FutbalTour.sk.

Prvou zastávkou bol v piatkový súboj medzi Liverpoolom a Norwichom, ktorý otváral novú sezónu 2019/20. Na Anfielde vládla skvelá atmosféra, veď The Reds zaknihovali zisk v Lige majstrov a v priebehu minulej sezóny patrili s Manchestrom City k najlepším tímom Premier League. „Klienti sa tešili, zaspievali si You´ll Never Walk Alone, začiatku zájazdu bol parádny. Zároveň to bol pekný otvorený futbal. Na štadióne zneli chorály o tom, že Liverpool je majstrom Európy.“

Po liverpoolskej výhre 4:1 sa skupina klientov na čele s delegátom presúvala do manchesterského hotela na noc. Ráno vyrazila do Londýna, v ktorom si už vychutnávali obed pri Olympijskom štadióne – domovskom stánku West Hamu. Domáci štartovali sezónu proti šampiónovi z Manchestru. „Na štadióne zneli ódy na anglický primát – ten ospevovali priaznivci Manchestru City,“ opisuje Turček.

Po piatich góloch na Anfielde to bola opäť gólová žatva. Majster potvrdil svoju dominanciu, zvíťazil 5:0 a Sterling zaznamenal v prvom kole hetrik.

Zakikiríkajú kohúti v úvodnej bitke proti nováčikovi z Aston Villy? Presne túto otázku si kládli klienti v druhom sobotňajšom dueli.

Ten sa odohral na novom štadióne Tottenhamu. „Ten štadión je naozaj krásny, to sa inak nedá povedať. To je niečo neuveriteľné. Zvnútra aj zvonka, odpadol som. Videl som naozaj veľa štadiónov po svete, ale toto je riadna lahôdka. Krásne, moderné, úžasné,“ uznáva Július Turček, dlhoročný fanúšik Chelsea.

Neplatilo to iba o modernej konštrukcii, tamojší priaznivci sa postarali, aby bol zážitok zo zápasu Tottenham – Aston Villa nezabudnuteľný. „Atmosféra bola taktiež výborná, aj zásluhou fanúšikov Aston Villy, ktorá sa vrátila do ligy. Žilo to tam počas celého zápasu. Toto bola jedna veľká paráda.“

V Anglicku milujú zápasy, ktoré sú čo najneskôr. Inak sa miestni fanúšikovia nestihnú „rozospievať“

V poradí po treťom meraní síl smerovali klienti do hotela, aby si v nedeľu vychutnali šláger kola – Manchester United hostil londýnsku Chelsea, ktorú po prvý raz viedol Frank Lampard.

Divadlo snov si uvedomovalo prestíž a dôležitosť súboja, domáci sa teda nenechali zahanbiť, napriek tomu, že v prvých minútach to boli práve hostia, kto udával tempo chorálov. „Fanúšikovia už boli ,rozospievaní´, takže ich bolo počuť. S pribúdajúcimi gólmi to na Old Trafford žilo čoraz viac,“ zdôrazňuje skúsený delegát.

Aj keď pre milovníkov Chelsea to bol veľký deň, podporovatelia United Frankovi Lampardovi počas príchodu na lavičku netlieskali. „Vôbec, tam to berú tak, že je z Chelsea, to im stačí.“

Premýšľali ste nad tým, aké to musí byť, keď sedíte hneď vedľa lavičky náhradníkov? Július Turček to zažil. „Sedel som hneď vedľa lavičky The Blues, tak som sledoval hráčov a všímal som si, kto kde sedí a čo robia. Vpredu bol Lampard s asistentmi, v ďalšom rade boli mladí hráči a za nimi staré pušky. Ten zážitok bol parádny, veď som bol dva metre od hráčov aj trénera. Na Frankovi bolo vidno, že bol dosť nervózny, lomcovali ním emócie. S ním teda fotka nevyšla, no podarilo sa mi podať ruku Giroudovi,“ nadšene opisuje Turček.

Po zápase skupinu klientov aj s delegátom čakala spoločná večera. Turček vyzdvihuje ešte jedno pozitívum. „Klienti boli nadšení, videli osemnásť gólov, štyri zápasy a ani raz sme nezmokli (napriek tomu, že pršalo). Veľmi sme si to užili,“ hovorí.

Túžite zažiť podobný zájazd? Vyberte si z našej ponuky alebo nás kontaktujte, radi vám poskladáme zájazd podľa vašich predstáv

Dvojzápas Premier League: Arsenal – Newcastle, Chelsea – Manchester United

Zájazdy a vstupenky na Liverpool

Zájazdy a vstupenky na Chelsea

Zájazdy a vstupenky na Manchester United

Zájazdy a vstupenky na Arsenal

Multizájazdy na NHL