„Vidieť 6-ročného syna spievať hymnu ma dojalo“ + video

3 minúty čítania

Pästička s Declanom Riceom nebola, ale tá radosť…

„V prvom rade musím povedať, že vďaka FutbalTour sme mali skvelé lístky.“, začal v úvode Muťo, ktorý spolu so synom zažili nezabudnuteľný deň na olympijskom štadióne v Londýne, kde svoje domáce zápasy hráva West Ham United.

Sledujte sociálne siete Futbaltour a Futbalový VAR – podcast, kde Vám prinášame pohľad do zákulisia futbalových zážitkov.

Už od prvej chvíle, keď synovi oznámil, že pôjdu na West Ham do Londýna sa na detskej tvári objavil ťažko opísateľný pocit. „Malý doslova žil zápasom už 2 týždne predtým, ako sme vycestovali. Spolu sme strávili celé 2 dni vymýšľaním rôznych kartónových odkazov“ opísal prvé reakcie svojho syna. Ako to už u detí býva, ich nespútaná radosť je najkrajším prejavom vďaky. Dni a týždne príprav, správnej futbalovej nervozity ale aj prebdených nocí sa v deň zápasu vyplatili.

„Keď sme šli taxíkom, z diaľky som mu ukázal štadión a v tej chvíli sa mu rozsvietili oči.“

Transparent, ktorý si jeho syn doma pripravoval, držal po celý čas v ruke a všade sa s ním fotil. Ľudia naokolo si nahrávali nefalšovanú radosť a jeho nadšenie zachytil aj klubový fotograf. Jednoducho detský sen, v ktorom bol hlavným hrdinom Muťov syn.

Lístky v blízkosti hracej plochy a hráčov zaručili neopakovateľnú atmosféru. Každému detskému fanúšikovi by mal byť dopriaty takýto nezabudnuteľný zážitok, ktorý mu utkvie v pamäti na celý život. Tá detská predstava plná ideálov ako to všetko bude vyzerať, ženie deti k úsmevu od ucha k uchu a rodičov k slzám. Muťo „Junior“ dostal sľub, že ak bude poslúchať, môže si v klubovom fanshope vybrať niečo na pamiatku. Medzi vecami bola aj stavebnica štadióna, ktorú na druhý deň, už krátko po 3tej hodine ráno, začal stavať.

Moment, keď prvýkrát vyšiel na tribúnu

„Aj napriek tomu, že sme mali sedenie dole, chcel som zachytiť ten moment, keď bude mať celý štadión ako na dlani. Šli sme preto o poschodie vyššie, kde som poprosil stewardku, aby mi natočila príchod syna z útrob štadióna. Vysvetlil som jej, že ide o jeho vôbec prvý zápas na tak veľkom štadióne a s toľkými divákmi.“

  • Video
  •  

    Veľkosť štadióna, klubové farby všade naokolo a plné tribúny boli jednoducho povedané „wau“. K láske k West Hamu vedie Muťo svojho syna už od prvých krokov, čo samozrejme neušlo pozornosti ani jeho kamarátom z Podcastu VAR, Julovi a Majkovi. „Vychovávame svoje deti aby boli víťazi a on vezme svojho syna na West Ham“, povedal gloryhunter Majko. Aj takéto futbalové „hecovačky“ nájdeš v najnovšej epizóde podcastu VAR #EP44.

    „Viac času som strávil pozeraním na svojho syna, ako na samotný futbal – tá radosť je na nezaplatenie“

    Jedna z najkrajších súčasti fandenia je aj to, že sa to v ideálnom prípade dedí z otca na syna. Je skutočne jedno akému klubu fandíš, ide o väzbu, ktorá spája celú rodinu. O to viac vie prekvapiť chvíľa, keď Váš syn, ktorý má len 6 rokov a vie ledva po anglicky, odspieva celú klubovú hymnu. Presne to sa stalo na zájazde mesiaca „West Ham – Newcastle“.

    Chceli by ste zažiť podobný zájazd do Londýna, ktorý je v súčasnosti najlepšou futbalovou destináciou(BLOG) na svete? Poďte s nami na letecký zájazd West Ham – Sheffield Utd od 320 EUR 🔥