Video/foto-návrat k tripu v Manchestri: Štvrtá liga, skvelí fans hostí aj pohľad do VIP

Manchester je pravidelnou a obľúbenou destináciou našich zákazníkov. Niektorí si s nami splnia detský sen a prvýkrát zažijú atmosféru mesta aj Old Traffordu, pre iných je to už takmer ako „druhý domov“ a radi sa tam pravidelne vracajú, samozrejme hlavne kvôli futbalu. Klientov z obidvoch skupín sme mali pri zápase Ligy majstrov Manchester United – Real Sociedad a garantujeme, že všetci boli spokojní.

Tentokrát sa na klasický „trip“ pozrieme prostredníctvom fotografií a videí, keďže to nebolo iba o zápase v „Divadle snov“, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Po ceste a ubytovaní nastal správny čas na doplnenie síl a zvolili sme overenú značku. Talianska reštaurácia Jamieho Olivera bola stávkou na istotu a skvelý dojem vyšperkovala slovenská obsluha, takže sme sa navyše cítili ako doma. O jedle zrejme ani nemusíme písať, bolo famózne.

Časť výpravy sa následne rozpŕchla po meste, pamiatkach, múzeách či nákupoch, futbalovejší fanúšikovia zamierili do neďalekého mestečka Bury na zápas štvrtej anglickej ligy – League Two. Domáci chceli proti Mansfield Town konečne prelomiť nepriaznivú sériu a po zakúpení vstupenky za 10 libier sme očakávali, že budú bojovať do posledných sekúnd.

To sa do bodky naplnilo, videli sme najtypickejší anglický futbal s obrovským nasadením, nespočítateľným množstvom dlhých-nakopávaných lôpt a mimoriadne náročnými a ostrými súbojmi. Chýbalo nám iba gólové korenie, aby sme spoločne s ďalšími 2500 prítomnými divákmi odchádzali absolútne spokojní.

Po zápase prišiel čas na jedno-dve pivká a drobné občerstvenie alebo sa na hoteli šetrili sily na ďalší deň s hlavným bodom programu. Výdatné raňajky ako základ a po nich sa 27 klientov opäť rozpŕchlo do ulíc miestami slnečného aj daždivého Manchestru. Jedna zo skupiniek zvolila návštevu Národného futbalového múzea a môžeme smelo dodať, že nikto ani na sekundu neľutoval.

Práve tu musí od radosti zaplesať duša každého fanúšika, ktorý miluje túto hru. Mimoriadne cenné artefakty, historické predmety aj informácie od zrodu futbalu až po súčasnosť a omnoho viac vo veľmi príjemnom a navyše interaktívnom prevedení, ktoré zaujme každého. Bezplatnú návštevu múzea rozhodne odporúčame.

Čas neúprosne letel a blížil sa očakávaný zápas na posvätnom štadióne. Nasledoval spoločný presun k Old Traffordu a počas takmer celej cesty sa už o slovo hlásili aj fanúšikovia hostí, ktorých bolo v meste takmer 5000. Väčšina z nich zvolila spoločných pochod z centra až na štadión, pričom hlasivky si vôbec nešetrili. Ešte posledné nákupy suvenírov v oficiálnom fanshope alebo v stánkoch v okolí štadióna a hurá na tribúny. „Modré španielske more“ na jednej z nich dávalo o sebe vedieť už dlho pred úvodnými hvizdom a v rovnakom trende vydržalo počas celého duelu – klobúk dole.

Časť našej výpravy túžila vidieť Ligu majstrov z VIP-sektoru a pohodlných miest takmer na stredovej čiare. CK FutbalTour.sk vždy vyhovie a aj keď sme sa spoločne tešili iba z jedného gólu, nálada bola skvelá.

Ako vyzerajú VIP-priestory na Old Trafforde? Do zákulisia sa môžete dostať aj prostredníctvom krátkeho videa. Ak túžite po podobnom zážitku alebo chcete zaujať obchodných partnerov, máte ideálnu príležitosť.

Po zápase je vždy priestor na spomienkové fotografie a viac ako 70-tisícová masa pomaly opúšťa štadión. Viacerí ešte zamierili do fanshopu minúť posledné libry, prípadne do neďalekých pubov debatovať o čerstvých zážitkoch či ostatných súbojoch Ligy majstrov. Ešte stihnúť poslednú električku na hotel, prípadne si stopnúť taxi a po krátkej noci sa presunúť na letisko. Dovidenia Manchester, určite sa ešte uvidíme, povedala si väčšina z účastníkov zájazdu.

Kompletná fotogaléria zo zájazdu

2ps0zti