Videoblog: futbalové lahôdky, na ktoré sa oplatí počkať

Na čítanie nasledujúceho textu vám stačia 2 minúty, obsahuje 8 videí.

Obdobie trápenia pre každého futbalového fanúšika. Pre pandémiu sa hrá (takmer) úplne bez divákov a tie najväčšie zápasy sú k dispozícii len na diaľku. Preneste sa však na chvíľu na štadióny a vychutnajte si emócie, na ktoré sa oplatí počkať. Máte svojho favorita?

Hymna, z ktorej naskakuje husia koža

Len prehratie videa You’ll Never Walk Alone je elektrizujúce. Zažiť ho priamo na Anfielde? Neopísateľné emócie. 40-tisíc rozvášnených a oduševnených fanúšikov spieva legendárnu hymnu Liverpoolu, ktorá patrí medzi najvydarenejšie hudobné diela vo futbalovom svete.

Jedineční tifosi na San Sire

Nie nadarmo je futbal v Taliansku náboženstvom. A keď k tomu pridáme južanský temperament, potom vznikajú také fenomenálne chorály ako na San Sire. Pastva pre oči i uši, no najmä zážitok na celý život. Neustále gestikulujúci a živí futbaloví fanúšikovia v Miláne prežívajú každý moment na ihrisku. A takto sa bavia futbalom ešte pred zápasom…

Žlto-čierna armáda hlasov

Úžasne ohlučujúci Gelbe Wand (alebo v preklade Žltá Stena) je snom každého fanúšika Borussie. Južná tribúna Signal Iduna Parku je ozdobou nemeckého aj svetového futbalu. Futbalisti Dortmundu sa môžu spoľahnúť na jedno: nezáleží na tom, aký je výsledok, Gelbe Wand tu bude vždy.

Belehradská porcia pre náročných

Atmosféra pre ozajstných fajnšmekrov. Súboj Zvezdy a Partizanu patrí medzi najväčšie derby zápasy na svete. Niet divu, že tamojší fanúšikovia dokážu vytvoriť veľkolepé choreá a trošku prikúriť na štadióne…

Keď je futbal vaším životom…

Štadión, ktorý si užíval Diego Maradona či Marek Hamšík. Stadio San Paolo je pamätným komplexom na juhu Talianska, panuje na ňom skvelá atmosféra. Horkokrvní Neapolčania reagujú na každú situáciu – podobne ako v Miláne. Ich odovzdanie pre klub je obdivuhodné a je nielen inšpiráciou, ale aj skúškou vašich ušných bubienkov.

Škótsky súboj hlasiviek

Povestné Old Firm Derby medzi Celticom a Rangers okrem 132-ročnej histórie prináša na štadión rovnako pestrú atmosféru. Škótske popevky neprestajne poháňajú hráčov jedného či druhého klubu. Celtic aj Rangers sa tiež neustále predbiehajú v tabuľke domácej súťaže. No aktuálna sezóna je v réžii zverencov Stevena Gerrarda.

Argentínske tango na štadióne

Keď po juhoamericky, tak divoko. To je atmosféra zápasov medzi Boca Juniors a River Plate. Súboj, označovaný ako Superclásico, je pre miestnych obyvateľov priam svätou záležitosťou. A kto by nechcel zažiť poriadny argentínsky futbal s rozvášneným davom na tribúnach?

Macejko vo Francúzsku

Ak ste sledovali, alebo na vlastnej koži zažili zápasy ME 2016, viete si tú atmosféru predstaviť. Tisícky Slovákov na jednej tribúne, všetci oblečení do národných farieb a neúnavné povzdbudzovanie našich chlapcov. Veríme, že podobnú eufóriu zažijeme aj na ME 2020 v Dubline a Bilbau.


FOTO: pixabay.com