VIDEO: Vyše 200 fanúšikov Leedsu sa prišlo rozlúčiť s kariérou Pabla Hernandéza

Zdroj: SPORTBible/Josh Lawless

Hernandéz odohral za Leeds 175 zápasov, skóroval 36-krát a stal sa legendou Leedsu. V sobotu 28. mája sa lúčil s futbalovou kariérou v materskom klube CD Castellón, hrajúci tretiu najvyššiu španielsku súťaž.

Bývalý hráč Swansea a Valencie sa zaslúžil o postup Leedsu späť do Premier League v sezóne 2019/20 pod vedením Marcela Bielsu, keď vsietil množstvo dôležitých gólov. Do Španielska sa vrátil do tímu, ktorého je spolumajiteľom. Minulú sobotu odohral svoj posledný zápas proti katalánskému tímu Cornellà, ktorému jeho klub podľahol 3:1.

Klobuk dole pred fanúšikmi „The Whites“

Na jeho čas strávený v Anglicku nezabudli ani skvelí fanúšikovia Leedsu, ktorí vycestovali na juh Španielska. Pre 37-ročného hráča na Nou Estadi Castàlia si pripravili milé prekvapenie:

Emócie nenechali na seba dlho čakať, keď Hernandéz s klubovým šálom Leedsu a so slzami v očiach ďakoval všetkým fanúšikom. Dojatá z tohto gesta bola aj jeho manželka Mar Garcia, ktorá sa fanúšikom Leedsu  poďakovala za ich neuveriteľnú podporu:

„Sme ohromení všetkou tou láskou, ktorú nám fanúšikovia Leedsu znova ukázali. Len pre upresnenie, Pablo ešte nie je na dôchodku, stále má v sebe futbal. A jedného dňa sa vrátime na Ellen Road a postaráme sa o to, aby sme sa mohli poriadne spoločne rozlúčiť.“

Aj pre takéto krásne futbalové momenty si fanúšikovia Leedsu držia svoju silnú povesť v Anglicku. O to viac, keď sa im v poslednom kole podarilo zabezpečiť udržanie sa v Premier League aj na ďalšiu sezónu.

Tiež sa už nemôžete dočkať ďalších zápasov Premier League? Sme v tom spolu 🙂

Žreb zápasov anglickej Premier League je naplánovaný na 16. jún 2022. Ihneď po žrebe nájdete kompletnú ponuku zápasov vybraných tímov Premier League na našom webe.