VIDEO: Štadión La Cartuja, dejisko zápasu Španielsko – Slovensko

3 minúty čítania

Na multifunkčnom štadióne s kapacitou 60 000 fanúšikov v rámci ME 2020 nastúpi 23. júna Slovensko proti Španielsku. Zaujímavé je tiež, že ho nevyužívajú FC Sevilla, štvornásobný víťaz Európskej ligy a dvojnásobný víťaz bývalého Pohára UEFA, ani Real Betis Sevilla. Každý z nich hrá domáce zápasy na svojom štadióne.

V nedávnom obodbí sa na štadióne odohrali významné zápasy. V januári tohto roku Athletic Bilbao v španielskom Superpohári zdolal FC Barcelona 3:2 po predĺžení.

V sobotu 17. apríla sa rovnakí súperi opäť stretli vo finále španielskeho Kráľovského pohára. Barcelončania deklasovali Athletic Bilbao 4:0 a Copa del  Rey vyhral rekordný 31. krát v klubovej histórii.

Ešte v novembri 2020 tu Španielsko v Lige národov rozdrvilo Nemecko 6:0.

Aj v minulosti tento stánok bol dejiskom niekoľkých dôležitých stretnutí. V ročníku 2002/2003 vo finále bývalého Pohára UEFA FC Porto po predĺžení zdolal Celtic Glasgow 3:2 a v rokoch 2004 a 2011 sa tu uskutočnilo finále Davisovho pohára.

Zakaždým v tejto prestížnej tenisovej súťaži triumfovalo Španielsko, ktoré v prvom prípade zdolalo  USA 3:2 a v druhom Argentínu 3:1.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Odpovede na najčastejšie otázky k vstupenkám a zájazdom na Majstrovstvá Európy

Keďže Sevilla si podala prihlášku na usporiadanie olympijských hier v roku 2008, mal byť jej štadión hlavným centrom hier. Letné OH však boli nakoniec pridelené Pekingu.

Štadión otvoril 5. mája 1999 kráľ Juan Carlos a kráľovná Žofia Grécka počas medzištátneho zápasu Španielsko – Chorvátsko. V tom istom roku sa na tomto štadióne uskutočnili majstrovstvá sveta v atletike.

Olympijský štadión Estadio La Cartuja sa nachádza na severozápadnom okraji Sevilly, zhruba 3,5 kilometra od historického centra Sevilly.

Prechádzka zo severnej časti historického centra trvá asi 40 minút. Na štadión sa dá pohodlnejšie dostať prímestskými vlakmi Cercania.  Cesta trvá asi 15 minút.

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA SLOVENSKO NÁJDETE TU