VIDEO: 5 hokejových MS s najväčšou podporou slovenských fanúšikov

V histórii slovenských účastí na hokejových Majstrovstvách sveta, nájdete určite aj slávnejšie šampionáty, ako tie, ktoré sú v tomto zozname. Na týchto piatich však bolo podľa nás najviac cítiť prepojenie hráčov s fanúšikmi priamo na štadióne a práve pri nich boli fanúšikovia tým povestným šiestym hráčom. Zaspomínajte si s nami.

Viedeň 1996

Tenkrát poprvé. Viedeň je zo Slovenska čo by letenkou dohodil a tak sa niet čo čudovať, že úplne prvá účasť Slovenska na MS v hokeji vyvolala na rakúskych diaľniciach masívny výskyt preplnených autobusov Karosa pred každým našim zápasom.

Málokto si dnes už spomenie aj na to, že napriek tomu, že sme boli v A kategórii MS nováčikovia, ambície vôbec neboli malé.

Za všetko hovorí pokrik My Slováci máme na to, vyhrajeme isto zlato, ktorý otriasal tribúny vo Viedni v každom našom zápase. Zlato z toho nakoniec nebolo, ale hokejový svet si musel zvyknúť rátať s našimi hokejistami aj hlasivkami slovenských fanúšikov.

Ostrava 2004

V roku 2004 Slovensko prvýkrát na 2 týždne anektovalo Ostravu. Nápad umiestniť dejisko MS aj do tohto mesta, priniesol Česku dlhé roky neprekonaný rekord v návštevnosti na MS a Slovákom obrovskú domácu podporu v každom zápase.

Papierovo ešte silnejší tím, ako ten z víťazného Goteborgu, prehral prvý zápas až v semifinále. Smolne 2:1 s Kanadou.

Ešte trpkejšie však chutil zápas o tretie miesto s USA, ktorý rozhodovali až samostatné nájazdy. V nich sme prehrali rozhodujúcim gólom obrancu Roacha, ktorý, ako sa sám neskôr priznal, ovláda iba jednu jedinú kľučku. Nuž, dokázal ju použiť v ten správny moment.

Bratislava 2011

Hokejové MS prvýkrát pod Tatrami. S čudným maskotom, ale s neopakovateľnou atmosférou a fantastickými divákmi. I keď úprimne, herne sa nám tento šampionát nepodaril a veľa radosti nepriniesol.

Lenže Slovensko je národ hokejový a po poslednom zápase, v ktorom sme porazili Dánsko, sa lúčil Paľo Demitra.

Čaro toho okamihu sa prenieslo zo štadióna na celé Slovensko a navždy urobilo zo smutného šampionátu nezabudnuteľný zážitok. Aj vám akurát vtedy niečo padlo do oka?

Helsinky 2012

Prekvapení? No možno troška zavádzame, asi mali naši chlapci na niektorých MS aj vyššiu priamu podporu v hľadisku. Svojou bojovnosťou a pamätným gólom Mira Šatana v oslabení proti Čechom sme sa dostali do samotného finále. V hľadisku sme vtedy doslova kraľovali a domáci Fíni nám vo finále proti Rusom pomohli vytvoriť domácu atmosféru.

Ostrava 2015

Ostrava podruhé, tentokrát s ešte trpkejším koncom. Svetový hokej opäť niekde, kam človek zo Slovenska dorazí skôr, ako mu padne pena na pive a šaman Vújtek na našej lavičke, to je kombinácia, ktorá sľubovala veľké veci. Žiaľ drvivo sme vyhrávali iba v hľadisku a v bezprostrednom okolí štadióna.

Na ľade to až taká sláva nebola a o štvrťfinále sme zasa raz prišli. Ale aspoň sme opätovne výrazne prispeli k tomu, že sa rekord v návštevnosti vrátil do Čiech, ktorým ho v roku 2014 na rok „ukradol“ bieloruský Minsk. Není za co pánové…

Kolín 2017

Šampionát v Paríži a Kolíne začína už v piatok a je len na vás, či sa zaradí medzi tie, na ktoré nikdy nezabudneme, alebo upadne do priemeru. S nami to do Kolína vôbec nie je ďaleko a vy máte jedinečnú príležitosť prispieť k tomu, aby naši hokejisti mali opäť na ľade hráča navyše. Budú vás potrebovať.

Vyberte si z našej ponuky zájazdov alebo vstupeniek a poďte s nami na výborný hokej.

 

Košice 2019

Rozlúčka s Ladislavom Nagyom na jeho domácej pôde bola síce skôr ako sme všetci predpokladali, ale atmosféra v Košiciach bola počas zápasov našich hokejistov veľkolepá.

Už po oficiálnom oznámení, že slovenská reprezentácia odohrá svoje zápasy základnej skupiny v Košiciach, bolo jasné, že diváci rozpútajú na tribúnach peklo. Lístky sa predali závratnou rýchlosťou, mesto žilo 24/7 a hokejisti cez burácanie tribún nepočuli vlastné slovo.