Veľký tresk v Taliansku. Ovládne Ronaldo ďalšiu súťaž?

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Stačilo jedno vyhlásenie a všetko ostatné išlo bokom. Žiadne hviezdne leto Neymara alebo Messiho so zlatou medailou na krku. Futbalový svet si znovu podmanil Cristiano Ronaldo. Stačilo mu len prestúpiť do Juventusu Turín. Obrovský ošiaľ, kopec predaných dresov, veľké očakávania.

Hlavne však náboj pre Seriu A vo veľkosti Marsu. Nič by nevystrelilo ligu na Apeninskom polostrove tak, ako prestup roka.

Na čo sa tešiť

Zebry útočia na ôsme scudetto v rade. To asi hovorí za všetko. Pridajte si k tomu Ronalda a cieľ nemôže byť iný ani pre tento rok. Na Allianz Stadium sa navyše môžu tešiť už aj na pravého obrancu Cancella, brankára Perina, Emreho Cana z Liverpoolu a trvalý prestup z Mníchova si zaslúžil Douglas Costa. Kto zastaví Allegriho mašinu?

Konkurencia nespí a v Neapole robia všetko pre to, aby to konečne tento rok vyšlo. Angažovaním pravého šampióna na lavičku. Carlo Ancelotti vie, ako vyhrávať. To presvedčilo aj Mareka Hamšíka k tomu, aby odolal vábeniu Ďalekého východu.

Jorginho si však zbalil kufre a je otázne, či bude stačiť príchod Fabiána Ruiza so Simone Verdim. Šípim, že ak Partenopei nedoplnia káder, budú veľmi skoro lapať po dychu. Pretože sympatický herný prejav dnes nie je všetko.

Odporúčame: Letecký zájazd na Neapol – Parma

Mesto módy sa snaží nadviazať na zašlú slávu. Nás teší, že Milan Škriniar má rozum a rozhodol sa pokračovať vo svojom rozvoji v mužstve, kde mu to tak veľmi sedí a kde hlavne pravidelne hráva. Inter mal super úvod sezóny, ale potom prišla čierna séria so zázrakom na konci.

Odporúčame: Letecký zájazd na Inter – AC

Veľkou bombou bol hlavne príchod Ninju z Ríma. K tomu sa podarilo zadarmo dotiahnuť De Vrija a Asamoaha. Stále si však myslím, že Interu chýba veľká tvár v ofenzíve, aby mohol konkurovať najlepším. A, samozrejme, treba udržať Perišiča s Icardim.

Červeno-čierny klub sa stále trápi s ofenzívou. Borini s Kaliničom nebudú tým zázračným riešením a aj preto sa šúšká o Moratovi a Higuainovi. Kde sú tie časy, keď to vpredu valcovali hráči ako Inzaghi alebo Ševa. Vo svete je navyše veľký dopyt po kvalitnom stopérovi a United s PSG by radi z Milána stiahli Bonucciho. AC to bude mať s útokom na TOP priečky aj tento rok ťažké, ale Gattuso mal vždy rád boj.

Odporúčame: Letecký zájazd na AC Miláno – AS Rím

Najkrajšie prestupy sa zatiaľ dejú v Ríme. Monchi si hrá svoj vlastný futbalový simulátor a fanúšikovia mu potom odpustia aj rekordný predaj Alissona či Nainggolana. Preto ak mám tipovať TOP 4, okrem Juventusu a Neapolu tam vidím Inter s AS Rím. Kto pozná prácu Monchiho ešte zo Sevilly, ten sa už teraz teší na to, ako mladíci v jeho mužstve vyrastú. Mužstvo posilnil Pastore, Justin Kluivert, Defrel, Cristante alebo Ante Čorič. Mladé pušky, ktoré Džekovi poskytnú taký potrebný gólový servis. Toto mužstvo sa oplatí sledovať.

Na koho sa tešiť

Hviezdou číslo 1 bude bez pochýb Cristiano Ronaldo. Ale okrem neho máme v ponuke aj Dybalu, Pjaniča, Icardiho, Perišiča, Milinkoviča-Saviča, Mertensa, Hamšíka, Higuaina, Nainggolana, Insigneho.

Z veľkých talentov stačí spomenúť napríklad syna Patricka Kluiverta Justina, Federica Chiesu, Milana Škriniara, Gianluigiho Donnarummu, Rodriga Bentancura, Lorenza Pellegriniho, Patrika Schicka, Franka Kessieho alebo mladého Pietra Pellegriho. A to je slušná perspektíva.

TOP zápasy sezóny

Už sme sa naučili, že dlhodobá súťaž sa nevyhráva ani tak vo vzájomných súbojoch, ale práve v zápasoch, v ktorých proti vám stojí papierovo slabší súper.

Juventus si môže byť istý, že preň bude ťažký každý zápas, na ktorý nastúpi na ihriskách súperov. Doma by si mal vybudovať nedobytnú pevnosť, vonku možno očakávať beznádejne vypredané zápasy s jediným cieľom. Poraziť mužstvo s Ronaldom.

Derby Della Madonnina patrí už tradične medzi najlákavejšie zápasy na svete. Čo je pre fanúšikov najlepšie, vládne v nich neuveriteľná vyrovnanosť. Ani graf doktora Iľka by nedokázal predpovedať ich výsledky. A tak to má byť.

Bitka o večné mesto, alebo ako hovorí Karol Marko, Derby della Capitale. To je ďalšia zastávka futbalového fanúšika. Najmä Giallorossi veria, že pomaly začína prichádzať ich čas na ovládnutie mesta a raz aj celej krajiny.

Samostatnou kapitolou je Neapol. Návšteva zápasu v tomto meste je zážitkom, aký sa vám nepodarí ani v Miláne, ani v Turíne. Svojské mesto, ktorého uličky a svojím spôsobom aj punkového ducha si zamilujete. A pochopíte, prečo je Stadio San Paolo tak magickým miestom. So všetkým, čo k tomu patrí. Medzi skvosty sezóny v Hamšíkovom meste bude určite patriť súboj so Starou Dámou.

Seria A sa zdvíha z popola. Akoby aj nie, keď v nej hrá jeden z dvoch najlepších futbalistov sveta. Otázka je iba to, či si Cristiano podmaní už tretiu ligovú súťaž a ako veľmi v nej gólovo vybuchne. Máme sa na čo tešiť, pretože táto sezóna bude veľká.