Veľký prehľad TOP športových udalostí v roku 2021. Uvidíme ich naživo?

Na čítanie nasledujúceho textu vám stačia 4 minúty.

Rok 2021 prinesie viacero významných udalostí a v mnohých bude mať zastúpenie aj Slovensko. V tomto článku nájdete odpovede na otázky týkajúce sa otvorenia tribún športovísk. Ak máte v pláne sledovať TOP športové udalosti naživo, zbystrite pozornosť.

Majstrovstvá Európy vo futbale | jún – júl 2021

51 zápasov v dvanástich krajinách. Európsky futbalový šampionát sa má napriek presunu na rok 2021 odohrať v pôvodnom pláne. Futbalového sviatku sa zúčastní aj Slovensko. Naši reprezentanti odohrajú v skupine E tri zápasy. V írskom Dubline vyzvú Poľsko, o 4 dni neskôr Švédsko a posledným skupinovým duelom bude súboj Slovákov proti Španielom v Bilbau. Viac sa ceste Slovenska venujeme v týchto blogoch.

Aktualizácia k 28.2.: Účasť divákov na štadiónoch je nejasná. Prezident UEFA Alexander Čeferin sa vyjadril, že s blížiacim sa turnajom očakáva čoraz lepšiu epidemiologickú situáciu. O tom, či budú môcť byť fanúšikovia na štadiónoch, sa pravdepodobne rozhodne v apríli.

Plánovaný termín podujatia: 11. jún – 11. júl

euro 2020 majstrovstva europyFOTO: foot.ie

Majstrovstvá sveta v hokeji | máj 2021

Pôvodný „lotyšsko-bieloruský formát“ sa zrušil pre bezpečnostné obavy. Hokejové majstrovstvá sa teda kompletne odohrajú v lotyšskej Rige, hoci o usporiadanie sa uchádzalo Slovensko či Dánsko.

Riga už svetový šampionát raz hostila – v roku 2006. Zlato si vtedy odniesli Švédi, ktorí zdolali vo finále Čechov. Slovensko už vo štvrťfinále vyradila Kanada. Kompletné zloženie skupín nájdete TU.

Aktualizácia k 28.2.: Účasť fanúšikov priamo na tribúnach je otázna, odvíja sa od priaznivej situácie a rozhodnutia príslušných orgánov.

Plánovaný termín podujatia: 21. máj – 6. jún

ms hokej 2021 slovensko fanusikoviaFOTO: HokejTour.sk

Letné olympijské hry v Tokiu | júl 2021

„Priorita zostáva rovnaká – zabezpečiť bezpečné olympijské hry,“ týmito slovami dopĺňa preloženie olympijských hier predseda Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach. Najväčšia športová udalosť na svete sa má uskutočniť už 23. júla 2021 s dodržiavaním opatrení, ktoré sa budú postupne spresňovať.

Aktualizácia k 28.2.: Organizátori vytvorili príručky, ktoré vysvetľujú, ako sa majú počas LOH správať športovci, novinári aj návštevníci. Zatiaľ neobsahujú všetky odpovede na otázky, no uvádzajú aj účasť fanúšikov na tribúnach. Tí by mali podľa nariadení len tlieskať, nie pískať či kričať. V Tokiu budú vládnuť mimoriadne striktné hygienické opatrenia. Informácie z príručiek sa majú aktualizovať v nasledujúcich mesiacoch, z ktorých budú vyplývať jasnejšie stanoviská aj o prípadnej účasti priaznivcov priamo v dejisku hier.

Plánovaný termín podujatia: 23. júl – 8. august

letne olympijske hry tokioFOTO: Unsplash

Tour de France | jún 2021

Najsledovanejšie cyklistické preteky na svete Tour de France odštartujú koncom júna. Prezident Tour de France Christian Prudhomme verí, že sa všetko podarí zorganizovať podľa „normálneho scenára“. „Verím, že na etapách uvidíme aj fanúšikov, ale dnes to s určitosťou neviem potvrdiť. Ale ľudia k Tour de France jednoznačne patria,“ vysvetlil pre Cycling News.

Aktualizácia k 28.2.: Predbežne je účasť fanúšikov povolená a vzhľadom na charakter podujatia je v podstate nemožné niektorým návštevníkom zabrániť, aby sa dostali k trati. Opatrenia sa budú s pribúdajúcim dátumom viac špecifikovať.

Plánovaný termín podujatia: 26. jún – 18. júl

tour de france 2021 peter saganFOTO: Unsplash

Finále Ligy majstrov | máj 2021

Finále najprestížnejšej klubovej súťaže vo futbale sa odohrá v tureckom Istanbule. Štadión Ataturk má kapacitu viac ako 76-tisíc divákov. To, či sa posledného zápasu Ligy majstrov zúčastnia aj fanúšikovia, je nateraz otázne. Aj keď UEFA niektoré zápasy vyraďovacej časti presmerovala do iných krajín, zmena dejiska finále sa neočakáva.

Aktualizácia k 28.2.: Turecké orgány chcú sprístupniť fanúšikom Ligu majstrov. Odhady naznačujú, že z celkovej kapacity by sa do hľadísk Atatürkovho olympijského štadióna dostala asi tretina. Pri optimistickejších prognózach to vychádza na viac ako 37-tisíc návštevníkov.

Plánovaný termín podujatia: 29. máj

liga majstrom finale 2021 ataturk stadion istanbulFOTO: Wikimedia


FOTO: Unsplash

NÁŠ TIP: Nenechajte si ujsť novinky v našom FAN shope.
Potešte svoju športovú dušu suvenírmi a praktickými fanúšikovskými predmetmi už od 0,99 €.