VC Emilia-Romagna: Formula 1 v Imole ako ideálna destinácia pre Slovákov

5 minút čítania
Autor: Jakub Vaverka

Formula 1 je fenomén, ktorý sa v uplynulých rokoch teší obnovenému boomu a záujem o toto odvetvie sa zvyšuje aj v Slovenskej republike. Priaznivci z našej krajiny túžia po tom, že uvidia preteky F1 na vlastné oči. V kalendári sezóny sa nachádzajú jedny preteky, ktoré sú na vycestovanie priam ideálne. A to hneď po viacerých stránkach.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Úvod naznačil ďalší priebeh sezóny

Formula 1 sa v Imole predstaví 21. mája 2023, kedy je na programe Veľká cena Emilia-Romagna. Pôjde o šieste preteky aktuálneho ročníka, v ktorom zatiaľ kraľuje Red Bull Racing s holandským jazdcom Maxom Verstappenom. Rodák z Belgicka sa stal šampiónom uplynulých dvoch ročníkov a aktuálne je na love za zlatým hetrikom, sekunduje mu aj jeho tímový kolega Mexičan Sergio „Checo“ Pérez.

Zaujímavosťou je, že „červený býk“ Verstappen triumfoval na tejto trati aj v rokoch 2021 a 2022. Predtým sa tu podarilo triumfovať Lewisovi Hamiltonovi, pričom zatiaľ platí, že pilot, ktorý vyhrá v Imole, sa následne stane majstrom sveta. O to zaujímavejšie bude sledovať dianie na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, pri ktorom môžete byť aj vy. Dostať sa tam nie je také zložité, ako si možno myslíte.

Na VC Emilia-Romagna nebude chýbať ani expert na F1 a populárny komentátor Števo Eisele. Ten sa do Talianska tešil už pred sezónou, pretože vie, čo ho v Imole čaká a aký veľký zážitok celý pretekový víkend na tomto mieste je.

Zažiť Formulu 1 je úplne iná esencia zážitku a každému jednému priaznivcovi to odporúčam, aby ste videli naživo tú fyziku, tie brzdy, tie preťaženia, ale aj atmosféru na tribúnach. Má to svoje osobité čaro. Po minuloročnom úspechu v Imole sa už teším na zájazd spojený s návštevou Modeny, Maranella a múzea Ferrari, taktiež na reštauráciu Montana,“
povedal nám v exkluzívnom rozhovore v úvode roka.

Taktiež dodal, že sa teší na stretnutia s divákmi na okruhoch aj mimo nich. Presne ako Števo hovorí, vycestovanie na preteky do Imoly nie je iba o samotných pretekoch F1, bohatý program čaká na fanúšikov aj mimo ostré zápolenie na trati. Celý rozhovor so Števom Eiselem si môžete prečítať TU. 👈🏼

Imola ako vhodná možnosť

Jedno je isté už teraz, VC Emilia-Romagna prinesie aj v roku 2023 prvotriednu športovú šou. Favoritmi sú v tejto chvíli, po úvodných veľkých cenách nového ročníka, jazdci Red Bullu Racing Max Verstappen a Sergio Pérez. Do úvahy ale určite treba brať aj Charlesa Leclerca na Ferrari či Lewisa Hamiltona na Mercedese a vylúčiť nemožno ani prípadné prekvapenia.

Unikátne talianske prostredie v kombinácii s F1, skvelou gastronómiou a kultúrnymi pamiatkami je niečo, čo donúti rozmýšľať o tripe naozaj každého milovníka športu. Ak niekto nie je zástancom leteckej dopravy, z Bratislavy sa dá do okolia Modeny dostať približne za osem alebo deväť hodín jazdy autom, čo je rozhodne akceptovateľná alternatíva.

Zájazd na F1: Veľká cena Emilia Romagna – Imola 🇮🇹: