Vaše dieťa ako maskot v Premier League? Niekde to máte aj zadarmo

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka
zdroj: Sport Bible

Detskí maskoti v Premier League sú pravidelnou súčasťou najsledovanejšej futbalovej súťaže na svete. Aj keď u nás hovoríme o maskotoch hlavne o niečo inom význame, v Británii sa týmto pomenovaním označujú chlapci a dievčatá, čo sprevádzajú hráčov pred úvodným výkopom ligových duelov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

Niekde si treba priplatiť, inde to máte zadarmo

Reakcie fanúšikov na sociálnych sieťach sú jednotné, priaznivci sú vo veľkej miere prekvapení z toho, že byť maskotom, a teda, dieťaťom, ktoré sprevádza hráča na zápas Premier League počas východu z kabín, môže byť za finančný obnos ktokoľvek. S konkrétnymi číslami prišiel v podrobnom článku portál Sport Bible, čím rozvíril hladinu diskusie. Doteraz totiž panovalo všeobecné presvedčenie, že ide o bezplatnú činnosť. Opak je ale pravdou.

Poplatok však nie je vo všetkých kluboch a aj v tých, v ktorých je, kumuluje na rôznej hodnote. Záujemcov o takýto zážitok je veľa. Niekedy treba mať aj šťastie a práve voľba na najbližší zápas vyjde na vášho syna alebo dcéru. Dieťa sa maskotom môže stať zadarmo v Arsenale, v Brentforde, v Chelsea, v Evertone, vo Fulhame, v Leedsi, v Leicestri, v Liverpoole, v Manchestri United, v Manchestri City, v Newcastli United, v Tottenhame Hotspur, v Nottinghame a v Southamptone.

To je slušná porcia zástupcov Premier League, ale tam zoznam končí a ostatné celky si za túto činnosť účtujú, povedzme to diplomaticky, prekvapivé poplatky. Zaujímavosťou je, že Everton a Tottenham poskytujú maskotom aj kompletnú sadu dresov a dve vstupenky na ligový zápas.

👉 prečítajte si: Nefandíš Brightonu? K tomu sa radšej nepriznávaj!

Prehľad klubov, kde sa za zážitok platí

Ak chcete, aby vaše dieťa bolo maskotom na Aston Ville, musíte si pripraviť čiastku na úrovni 150 až 185 libier, v Bournemouthe je to na základe kategórií dokonca v rozhraní 264 až 300 libier. Aj kluby ako Brighton, Crystal Palace, Wolverhampton a West Ham si vyberajú poplatok. Aj keď je to pre mladých chlapcov a dievčatá obrovský zážitok na celý život, rozhodne to nie je lacný špás, keď si uvedomíme, že v skutočnosti ide o pár minút, kedy deti robia hráčom sprievod pred úvodným hvizdom.

Prehľad:
Aston Villa: 150 – 185 libier
Bournemouth: 264 – 300 libier
Brighton: 225 – 350 libier
Crystal Palace: 100 – 375 libier
Wolverhampton: 290 – 395 libier
West Ham: 175 – 395 libier

Nedávna pandémia koronavírusu narobila v rozpočtoch klubov veľké škrty. Po uvoľnení opatrení boli identifikované oblasti, kde by celky mohli zarobiť rýchlym, jednoduchým a pravidelným spôsobom. Ako sa ukazuje, toto je jeden z nich, i keď pre niektorých futbalových fanúšikov sa to môže zdať minimálne po morálnej stránke pomerne zvláštne.

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na PREMIER LEAGUE