V Reale je poriadny prievan. Bude zárukou trofejí?

Píše Richard Hanzlík z prvého neobjektívneho portálu TakUrčitee.sk

Je vám teplo? Tak si predstavte, ako teplo muselo byť takto pred rokom v Madride. Tam si mocní ľudia v prestávke medzi tapas a siedmou kávou povedali, že Ronalda dokáže nahradiť Gareth Bale. Že hráča, ktorý za posledné roky totálne opanoval všetky klubové štatistiky nejak nahradia z vlastných zdrojov. Dopadlo to horšie ako druhý diel Černobylu. Real by v uplynulej sezóne dokázal prehrať aj v Podbrezovej a Gareth by sa zranil aj pri sledovaní siedmej série Priateľov.

Real zažil sezónu, na ktorú bude chcieť čo najskôr zabudnúť. Nepodarilo sa skoro nič, priemerná návštevnosť na štadióne rapídne klesla a bolo jasné, že toto nezachráni ani Maťo Ďurinda. Hovorí sa, že úspech si nekúpiš. Ale ak sa úspech volá Ronaldo, Hazard, Mbappe a Suárez, nie je to tak úplne pravda. To aby bolo jasné, že v lete z Madridu potečú peniaze.

Rodrygo, Militao a Jovič už podpísali, Mendy je na ceste, o Pogbovi s Eriksenom a Mbappém sa písať neprestane, až kým naozaj nezatvoria prestupové okno a neskončí sa prievan plný špekulácií. Ale nový galáctico bude na drese nosiť číslo 7 a už teraz mu trávnikári špeciálne zastrihávajú ľavú lajnu. Zidane do Madridu dotiahol hráča, ktorého obdivuje a on mu pocity opätuje. Eden Hazard sa sťahuje z modrej časti Londýna.

Modrá mu bola dobrá

Eden stihol za Chelsea odohrať vyše 350 zápasov, vyhrať 2 tituly v Premier League a rovnaký počet titulov v Európskej lige. Ušatá trofej mu chýba a kde inde ju získať ako v klube, ktorý si z Ligy majstrov urobil vlastnú súťaž.

A Zlatá lopta? Áno. Pri Modričovi sme videli, ako veľmi zaváži farba dresu, ktorý máte na sebe. Toto všetko Eden dobre vie. A vie aj to, že Zizou po jeho podpise túžil už takmer 10 rokov. V roku 2010 o ňom vyhlásil, že bude hviezdou budúcnosti a následne sa ho v rokoch 2015, 2017 a 2018 snažil získať do bieleho dresu. Pasoval ho na tretie miesto za Messiho a Ronalda. A Zizou asi má prehľad.

Keď sa do Madridu vrátil, dostal vraj od Florentina voľnú ruku a bohatý mešec dukátov. System DRS zapnutý, dlhá letná rovinka pred Francúzom a Hazard už mu uniknúť nedokázal. Win-win situácia. A Eden sa pri tom zachoval ako ozajstná osobnosť. Prestup z Chelsea si nevynucoval trucovaním a robil všetko preto, aby sa s klubom rozlúčil dôstojne. Vyhral s ním ešte Európsku ligu a nakoniec mu nemôže nikto nič zazlievať.

Nový, svieži Real

Všetko zlé je niečo dobré. Ak má prísť facka, tak nech to bolí, ako keď vás trafí z piateho poschodia padajúca príklepová vŕtačka. To preberie. Real sa prebral a leto bude veľmi zaujímavé. Dnes nikto nevie povedať, s akým kádrom Real do novej sezóny vstúpi, ale fanúšikovia sa už teraz nevedia dočkať nového bieleho baletu. Bude ešte belší a sviežejší. A hladný po trofejách.

Spomínajú sa odchody Balea, Isca, Jamesa, Asensia, Navasa a Mariana. Real potrebuje viac kreativity, väčšiu ofenzívnu silu. Vinicius je ešte príliš mladý na to, aby dokázal klub celú sezónu ťahať a zabrať v najťažších zápasoch tak, ako to vedela CR7.

Práve toto je úloha, ktorú na plecia prevezme Eden. Nič nové. On si zvykol hrať hlavnú rolu. Teraz však prichádza do prostredia, ktoré je kvalitatívne ešte o level vyššie ako to londýnske. Ak bude chcieť ísť do kombinácie, ponúka sa mu Marcelo, Modrič, Toni Kroos. Ak chce centrovať, vyskakovať vysoko bude Ramos, Varane a Benzema. Ak chce vysunúť spoluhráča do šance, ponúka sa rýchly Vinicius, Jovič a Asensio. Dobrý výber.

Real skončil dve sezóny po sebe v lige na tretej priečke. To sa teraz musí zmeniť. Ušatých trofejí má viac ako dosť, treba zabrať v La Lige. Real pôjde od leta na plný plyn, pretože nie je na čo čakať. Zabudnite na poloprázdne Santiago Bernabéu, Madrid má nového kráľa.

Sezóna pre Real začína už v auguste

Demonštrácia sily príde už na letnom AUDI Cupe v Mníchove. Fenerbachce, Tottenham a domáci Bayern budú mať tú česť vyskúšať si nový Real na vlastnej koži. Tradičný priateľský turnaj sa síce hrá hlavne pre fanúšikov, ale každá trofej vo vitríne sa počíta a ak sa chce Eden stať legendou Realu, treba ich zbierať pravidelne.

Pivo, futbal, klobásy a možnosť vidieť Edena v bielom naživo. To sa oplatí. Pretože jedna vec je istá. Nech sa deje čokoľvek, horší Real ako v tejto sezóne už dlho neuvidíte. Bude dobre.