V osemfinále Ligy majstrov súboj Hamšík vs. CR7!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Nech žije futbal!
…a ten európsky pohárový obzvlášť. To, na čo sme všetci od stredy večera čakali, sa dnes stalo skutočnosťou. Konečne sme mohli ísť v pondelok do práce a UEFA vylosovala dvojice osemfinálových zápasov. Ako sa hovorí v žargóne predajcov trdelníkov, to pravé orechové začína až teraz. Jasné, aj skupinové zápasy sú super, ale hrozba vypadnutia núti aj Mesuta Ozila behať o trochu rýchlejšie.

Okamžite po ukončení skupinových bojov bolo jasné, že začínajú veľké kalkulácie. Kto s kým, ako sa mu vyhnúť a že koho by som najviac nechcel takto skoro dostať. Do vetvy víťazov sa dostal napríklad Leicester, ale aj Monaco, alebo Neapol.

Na druhej strane v skupine porazených si trónil Real Madrid, Manchester City, Bayern, alebo Paríž Saint Germain. Možné bolo všetko, jasné bolo iba to, že sa nemôžu stretnúť dve mužstvá z jednej krajiny a jednej skupiny. Real si s Barcelonou zahrá až neskôr. A celý svet sa smial Arsenalu, ktorý konečne vyhral skupinu, ale jeho osudový Bayern skončil druhý. Takže nebolo o čom.

bayern-munich-laugh  arsene-wenger

V Nyone si loptičky s kamarátmi podával Rudko Gulit a vyšli zaujímavé konfrontácie:

15492214_1429193513793773_5175569874352654975_n

#Real MadridSSC Neapol

Rekordný víťaz Ligy majstrov si to strihne proti mužstvu, ktoré za slávou ťahá Marek Hamšík. Pod Vezuvom vybuchne sopka aj bez toho, aby ju zobudilo zemetrasenie. Najslávnejší klub sveta k vám na návštevu nechodí každý deň a preto mu okrem pizze s panna cottou určite domáci ponúknu aj slušné ofenzívne manévre. Ak sa nebodaj dovtedy zotaví Milik, má sa Ramos na čo tešiť.

hamsik-vs-cr7

Na druhej strane netreba zabúdať, že v zápase je Real favoritom aj bez toho, aby hral odvetu doma. Ako porazený zo skupinovej fázy si totiž bude musieť v prvom domácom zápase vytvoriť taký náskok, ktorý na Stadio San Paolo nedokáže stratiť. 80-tisícový kotol v bielom dome poženie svojich za 12-tym triumfom v Lige majstrov, ktorý dokáže prekaziť jedine geniálny výkon Mareka Hamšíka. Či sa tak stane sa môžete v obidvoch zápasoch presvedčiť na vlastné oči.

real madrid liga majstrov

#Bayern MníchovArsenal Londýn

Vo svete neexistuje veľa istôt, ale že sa Arsenal stretne s Bayernom, to už pomaly aj na billboardy tlačili. Wenger sa tentokrát skúšal silnému súperovi vyhnúť tým, že vyhral svoju skupinu, ale láska obidvoch klubov bola silnejšia. V sezóne 2013/2014 síce Arsenal v Allianz Arene remizoval, ale po domácej prehre 0:2 mu to bolo nanič.

cech-allianz-arena arsenal-robben

Tentokrát si prvý zápas vyskúša v metropole Bavorska a ak sa Čech dobre vyspí, nie je partička okolo Alexisa Sancheza bez šance. Zase na druhej strane priznajme si, čeliť ofenzívnemu valcu, ktorý pred vypredaným kotlom šoféruje Lewandowski, na to sa lepšie pozerá, ako bráni. Jedli ste už bavorskú klobásu 20 metrov od Xabiho Alonsa? Že nie? Tak poďte do Mníchova.

Fanúšikovia futbalu a Arsenalu zvlášť dúfajú, že si kanonieri z Nemecka prinesú výsledok, ktorý nepremení odvetu na šachovú partiu. Predpoklady na to sú, Arsenal je zase o rok skúsenejší a pri hernom prejave obidvoch mužstiev budete musieť fish & chips zjesť v polčasovej prestávke, inak vám hrozí, že ich v návale eufórie hodíte do davu. Aj s tatarskou. Ak všetko pôjde podľa najkrajších scenárov, dostanete v cene lístka aj predĺženie s pokutovými kopmi zadarmo.

bayern-mnichov-allianz-arena-choreo-hd

#Paris Saint Germain – FC Barcelona

Futbalová konfrontácia snov pre všetkých vášnivých cestovateľov. Pritom to nie je tak dávno, keď si tieto veľkokluby naposledy zmerali svoje parametre. Štvrťfinále sezóny 2014/2015 zmenilo očakávaný boj na jednoznačné víťazstvá Barcelony. Paríž bude mať jednu šancu na úspech. V Parku princov musí vyhrať, aby sa do Barcelony nešli jeho hráči iba poprechádzať na pláž. Unai Emery má s Barcelonou viac skúseností ako naše celebrity s diétami, ale zápas to bude ako remeň. Zoberte aj partnerku a určite skórujete aj vy.

messi-barcelona-psg

Odveta v Barcelone bude na 99% bitkou o postup. Doma to MSN vie, pozná každý kúsok trávnika a kto si neverí, nech na Camp Nou ani z kabíny nevylezie. 90 minútová porcia sa pri tlaku domácich javí ako dva mesiace bez výplaty v HC Slovan Bratislava a futbalová fiesta v Barcelone bude zážitkom na celý život. K tomu si pripočítajte na dané obdobie krásne počasie, takže nie je o čom.

barcelona-zajazdy-nou-camp

VIANOČNÁ AKCIA: Objednajte letecký zájazd na ľubovoľný futbalový zápas pre 2 a viac osôb v rozmedzí od 12.12. do 22.12. (vrátane) a získajte ilustrovanú publikáciu „Fotbalové stadion“ zdarma!

fotbalove-stadiony-nahlad