V Bundeslige padá najviac gólov. Kto nahradí Lewandowského s Haalandom?

3 minúty čítania

Najväčším korením futbalu sú góly. Práve tie prinášajú body či víťazstvá mužstiev, ktoré milujeme. Vedeli by ste si však tipnúť, v ktorej z najlepších ligových súťaží v Európe padalo v uplynulej sezóne v priemere najviac gólov?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Prevezme Čech titul kráľa strelcov v Bundeslige?

Počas ligovej sezóny sa odohrá v Anglicku, Francúzsku, Taliansku a Španielsku zhodne po 380 duelov. Z TOP 5 súťaží „starého kontinentu“ má vzhľadom na najnižší počet účastníkov (18), najmenej duelov na programe nemecká Bundesliga, presne 306. V každej z týchto líg nájdete kanonierov tej najvyššej kvality, pre ktorých nie je problém nastrieľať 20 a viac gólov za jeden ročník. Najviac sa v tomto smere zo spomínaných súťaží darilo Robertovi Lewandowskému z mníchovského Bayernu, ktorý mal bilanciu 35 presných zásahov v 34 dueloch.

Celkovo na nemeckých ligových štadiónoch padlo v ročníku 2021/2022 954 gólov s priemerom 3,12 gólu na jedno stretnutie. V Nemecku však s veľkou pravdepodobnosťou prídu o dve najväčšie ofenzívne esá. Erling Haaland sa presunie do Manchestru City a už aj spomínaný Robert Lewandowski „si nevie predstaviť ďalšie pokračovanie“ v klube z bavorskej metropoly. Naopak, túži po presune do Barcelony.

👉 Prečítajte si: Výbuch sopky v minulosti zmenil jeho kariéru, teraz je ďalšia zmena na spadnutie

Spolu s Lewandowskim a Haalandom by tak z nemeckej najvyššej súťaže odišlo až 57 presných zásahov. Jediným, kto bol tomuto hviezdnemu duu schopný v uplynulej sezóne konkurovať, bol český zakončovateľ Bayeru Leverkusen Patrik Schick s 24 presnými zásahmi. Ten by mal po novom nastupovať v útoku so svojim krajanom Adamom Hložekom.

Zdroj: Youtube/VilkoTV

Premier League víta Haalanda a opačne

Pre fanúšikov nemeckého ligového futbalu však zostáva otázka, kto v prípade „Lewovho“ odchodu bude plniť rolu ofenzívnych ťahúňov súťaže. Z Liverpoolu do metropoly Bavorska má namierené Sadio Mané. Senegalčan bol u The Reds trochu v tieni hviezdneho Mohameda Salaha, no napriek tomu dokázal napríklad v sezóne 2018/2019 nastrieľať až 22 gólov.

V prípade Dortmundu bude snáď ešte dôležitejšie, kto nahradí gólový prísun zo strany Erlinga Haalanda. BVB zinkasuje za predaj nórskeho bombardéra 60 miliónov eur, ktoré bude nutne potrebovať efektívne využiť. Druhým najlepším strelcom klubu bol totiž v práve skončenej sezóne deväťgólový Marco Reus, rovnaký počet presných zásahov mal na svojom konte aj Julian Brandt.

V každom prípade, leto v Nemecku bude mimoriadne zaujímavé. Zostane napokon Lewandowski v Mníchove? Kto nahradí Haalanda? Zopakuje Schick vydarený ročník? Prestupové obdobie je stále len na začiatku. Už o pár dní však na našom webe nájdete kompletnú ponuku vstupeniek a zájazdov na zápasy Bundesligy. Žreb najvyššej nemeckej súťaže je na programe v piatok 17. júna.

ODPORÚČAMEŽiadny darček nepoteší človeka viac ako zážitok. Máte vo svojom okolí nejakého futbalového nadšenca a chceli by ste ho obdarovať? 👉 Darčekovou poukážkou na zájazdy a vstupenky od CK FutbalTour rozhodne nič nepokazíte!