Úvodné kolo Premier League bolo najlepšou reklamou na zvyšných 37!

31 gólov, červené karty, šokujúce výsledky, sporné situácie i nervydrásajúce súboje do poslednej sekundy. Tak to sa nám to páči!

Ešte nikdy sa za ostatných 129 rokov nezačínala sezóna v piatok. Na Emirates sa odohrala futbalová dráma , ktorú ale Shakespeare nezvládol. Líšky ešte 7 minút pred koncom senzačne vyhrávali, ale profesor Wenger vytiahol z klobúka dvoch žolíkov. Ramsey a najmä lavičkový kúzelník Giroud otočili stratený zápas. Možno jeden z najlepších. Na Stamford Bridge je dusno. The Blues si po dvoch finálových prehrách s The Gunners chceli napraviť chuť, ale teraz im skyslo aj mlieko v pohári. Po prvom polčase 0-3 bol Conte na odstrel, Abramovič na prášky a majster na uterák. Zúfalý bol určite i sympaťák Klopp, lebo z trávnika Watfordu mal tri body takmer isté. Napokon bral iba bod. Stratil dva a možno i Coutinha. Ale prvé kolo ponúklo i rozprávkové príbehy.

Návrat strateného syna. Prišiel, dal jediný a teda víťazný gól po prestupe, ktorý potešil posledných futbalových romantikov. Rooney ešte nepovedal posledné slovo a Everton môže patriť medzi čierne kone ligového pelotónu. Ale najväčšie sympatie si vyslúžil asi najväčší kandidát na zostup. Huddersfield Town rozdielom triedy vhupol medzi elitu. Malé mestečko tak dalo do pozoru celé Britské ostrovy. Klobúk dole!

O tom je táto súťaž. A preto nás tak baví. Lebo každý môže poraziť každého.

Pondelková dohrávka 2.kola ponúka zaujímavú duel na Etihad. Od 21.00 nastúpia Citizens v domácej ligovej premiére proti Evertonu v priamom prenose na Digi Sport 1, ale zápas kola sa odohrá vo Wembley: vicemajster vyzve majstra v ostrosledovanom londýnskom derby. Cahill i Fabregas sa vyfarbili do červena a Costa pre zmenu štrajkuje, takže v kabíne The Blues je naozaj „blbá nálada“. Nenechajte si ujsť zápas: Tottenham-Chelsea, už v nedeľu od 17:00 na Digi Sport 1.

Fandite svojim klubom a sledujte maratón priamych prenosov na obrazovkách Digi Sport.

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 1. kola
Stephen Ward

Gol-Kola

Burnley v minulej sezóne vyhralo na ihriskách súperov iba jeden duel. V tej novej to však zverenci Seana Dychea odštartovali zostra. V úvodnom kole pokorili úradujúceho šampióna na Stamford Bridge a mierou vrchovatou k tomu prispel aj Stephen Ward.

VIDEO

Moment 1. kola
Víťazstvo Huddersfieldu

Moment-kola

Revolúcia Davida Wagnera v Huddersfielde fungovala v Championship a zdá sa, že čerstvý vietor prinesú aj do Premier League. Hneď na úvod súťaže zaskočili futbalistov Crystal Palace. Dvoma gólmi sa blysla nová posila z Montpellieru Steve Mounié.

VIDEO

Hráč 1. kola
Romelu Lukaku

Hrac-tyzdna

Romelu Lukaku už v prvom ligovom dueli vo farbách Manchestru United naznačil, že vysoká prestupová čiastka nebola náhodná. V súboji s West Hamom dvakrát strelecky zažiaril a na Old Trafford sa zrejme rodí nová legenda.

VIDEO

Zápas týždňa: 2. kolo
Tottenham – Chelsea

Šlágrom 2. kola Premier League je londýnske derby Tottenham – Chelsea. Wembley (dočasný stánok Spurs) bude svedkom súboja trénerských osobností Mauricia Pochettina a Antonia Conteho, manažérov prvých dvoch tímov uplynulého ročníka. V tabuľke ich delilo sedem bodov. Kohúti čakajú na majstrovskú trofej od roku 1961, hostia obhajujú titul. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech The Blues, keď z 50 meraní síl vyhrali dvadsaťšesť, prehrali len päťkrát. Do tejto sezóny však lepšie vstúpili severolondýnčania vďaka víťazstvu v Newcastli, obhajca šokujúco doma pustil perie s Burnley.

Zápas sledujte v nedeľu 20. augusta o 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Marek Skáčik. Predzápasové Štúdio Premier League od 16:30 moderuje Filip Mentel, ktorého hosťom bude tréner Vladimír Koník.

VIDEO