United smerujú do finále Európskej ligy v Štokholme, pridajte sa k nim!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Európska liga je ako keby ste si kúpili lístok na Ligu majstrov vo výpredaji. Perfektná šanca vidieť dobrý futbal za prijateľnú cenu. Samozrejme, sú tam väčšinou tímy druhej kategórie, ale vďaka vypadávaniu z Ligy majstrov sa v nej nachádzajú aj ozajstné svetové veľkokluby.

Posledné roky si trofej privlastnili kluby zo Španielska, ktorým občas sériu pretrhla Chelsea, Porto, Zenit Petrohrad, alebo Šachtar Doneck. A nutno povedať, že finálna fáza Európskej ligy v kvalite za Ligou majstrov nijako nezaostáva.

sevilla europska liga
Úradujúci šampión Európskej ligy – FC Sevilla

Koniec série

Už teraz je ale jasné, že svoju trojročnú sériu nepredĺži rekordér súťaže FC Sevilla. Ambiciózne mužstvo chcelo tento rok o trochu viac.

Skvele sa mu darilo v La Lige a Liga majstrov mu prisúdila mužstvo bez formy a najväčšie prekvapenie súťaže. Lenže po prvom zápase v Španielsku Leicester vyhodil Ranieriho a v domácom zápase Sevillu vyradil aj napriek tomu, že v spomínanom prvom zápase bol na uterák.

vardy nasri
Momentka z odvetného duelu Leicester-Sevilla a zároveň stop v zápase pre Nasriho

Najväčším favoritom na víťazstvo v Štokholmskom finále je bez pochýb Manchester United. Mužstvo stále hľadá cestu na pozície, ktoré mu patrili pred odchodom Sira Alexa a túto súťaž ešte nevyhralo, čo môže byť pre Mourinhových chlapcov motivácia navyše.

Jeho potencionálni vyzývatelia v podobe Celty Vigo, Ajaxu, alebo Lyonu však sľubujú zaujímavé súboje o titul.

zlatan pogba trofej united manchester
Ibrahimovič s Pogbom už United v tejto sezóne k jednej trofeji priviedli. Pribudne ďalšia?

Vrchol vo Švédsku

UEFA si tento rok povedala, že finálové zápasy lokalizuje kvôli globálnemu otepľovaniu trochu severnejšie. Finále Ligy majstrov hostí Cardiff, Európska liga spozná víťaza vo Friends Arene Stockholm.

friends arena hd nahladovka
Supermoderná Friends Arena pre 50 tisíc priaznivcov

Či sa tam prebojuje aj Ibra a oslávi ďalšiu trofej doma, to dnes nikto nevie. Papierové predpoklady však hovoria jasnou rečou. Neviem ako vy, ale finále United – Lyon, prípadne United – Ajax, by som si veľmi rád pozrel.

friends arena fromFriends Arena z vtáčej perspektívy

Ak máte v tom čase práve cestu do Švédska, lístky sa dajú kúpiť už aj dnes. Ak sa nechcete o nič starať, chmatnite po charteri s ubytovaním v metropole Volva. Hlavným cieľom cesty je futbal, ale určite sa stihneme pomotať po historickom centre mesta plnom fanúšikov z celého sveta.

Nech bude finále akékoľvek, v Štokholme si dá stretnutie 50 000 fanúšikov futbalu z celej Európy. Také malé futbalové EURO a vy sa môžete stať jeho súčasťou. Ponuku zájazdu na finále v Štokholme nájdete TU.

stockholm mesto
Štokholm, metropola severnej Európy