UFC naživo v Las Vegas. Športový zážitok novej úrovne

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Aj keď sa kalendárny rok pomaly, ale isto chýli ku koncu, športoví fanúšikovia sa majú ešte na čo tešiť. Priaznivci bojových športov z celého sveta už v predstihu upierajú svoje zraky do Spojených štátov amerických. Tam sa totiž v prvej polovici decembra bude konať turnaj UFC 282. Podujatie, o ktorom sa hovorí dlhé obdobie dopredu, a bude sa o ňom diskutovať aj niekoľko mesiacov po jeho skončení.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

 

Bude sa písať história

Pred UFC 282, ktoré je na programe 10. decembra 2022 je istá predovšetkým jedna vec, bude sa písať história. V hlavnom zápase totiž proti sebe nastúpia český šampión poloťažkej váhy Jiří Procházkabrazílsky veterán Glover Teixeira. Ide o odvetu ich merania síl, keďže Jiří v lete na UFC 275 Gloverovi titul zobral. Teraz ho buď obháji a potvrdí svoju pozíciu, alebo Teixeira opäť predvedie, že jednou z ikon sveta MMA.

To však zďaleka nebude všetko. V klietke proti sebe nastúpia aj ďalšie poloťažké váhy, Jan Blachowicz a Magomed Ankalaev vedia, že ak chcú dostať šancu na opasok, musia zvíťaziť. O prvotriednu športovú šou sa v ľahkej váhe postará britský miláčik publika Paddy Pimblett, ktorého bude chcieť ohroziť Jared Gordon. Do zápasu pôjdu aj ďalšie zvučné mená, na UFC 282 sa predstavia Darren Till, Robbie Lawler, Alexander Gustafsson či Jairzinho Rozenstruik.

Zdroj: mmafanatik.eu – Jan Blachowicz

Nečudo, že organizátori hovoria o udalosti ako „Turnaj roka“. T-Mobile Arena v Las Vegas patrí medzi najlepšie športové haly sveta. UFC je organizácia, ktorá má doslova patent na doručenie prvotriednych športových výkonov a zábavy pre fanúšikov. Nič iné sa nedá očakávať ani v tomto prípade.

🤜🏽 zájazd na UFC 282: Las Vegas 🇺🇸 (december)

Las Vegas nie je len o športe

Aj keď je Las Vegas v Nevade stále viac a viac centrom prvotriednych športových podujatí, veď okrem UFC tu svoje miesto má hokejová NHL (Vegas Golden Knights) či liga amerického futbalu NFL (Las Vegas Raiders). Na svoje si v tomto meste prídete, aj keby ste neboli fanúšikmi športu.

Nie nadarmo sa Las Vegas hovorí miesto hriechu. Nachádza sa tu množstvo kasín, z ktorých sú niektoré vyslovene legendárne, ako napríklad Bellagio. Okrem toho nechýbajú početné zábavné parky a bohatá kultúrna scéna plná koncertov, predstavení a zábavy.

Zdroj: visittheusa.com

Populárne mesto v nevadskej púšti ponúkne priam dokonalú atmosféru, pričom hlavne vo večerných hodinách z toho môže byť idylický zážitok. Zaujímavosťou je aj to, že ide o ako keby celý svet na jednom mieste. V Las Vegas totiž nájdete menšie verzie pamiatok ako Socha slobody, egyptská sfinga, Eiffelova veža, či dokonca aj benátsky prístav. A ak ste milovníkmi kúziel, svoju šou v tomto meste má jediný a jedinečný David Copperfield.