UFC Hamburg: Fight Night sa opäť vráti do Nemecka

Článok uverejňujeme v spolupráci s portálom mmafanatik.eu

Pôvodný článok nájdete TU

UFC Hamburg môžeme zaradiť ako ďalší európsky event v roku 2018 a opäť dostávame šancu sa zúčastniť turnaja svetového formátu osobne. V poradí ide o UFC Fight Night 134 a uskutoční sa 22. júla 2018 v Nemecku (Barclaycard Arena – Hamburg, Nemecko).

V hlavnom zápase večera sa predstaví švajčiarsky bojovník Volkan „No Time“ Oezdemir (15-2 MMA, 3-1 UFC) a proti nemu nastúpi skúsený Brazílčan a bývalý šampión Mauricio „Shogun“ Rua (25-10 MMA, 9-8 UFC).

UFC Hamburg: turnaj poloťažkých váh

Tento duel bol pôvodne naplánovaný na turnaj UFC Chile ako hlavný predzápas večera, nakoniec ho presunuli do Hamburgu. Bojovníci súťažia v poloťažkej váhovej kategórii (light heavyweight – 93 kg).

Hlavný predzápas večera patrí špičkovým fighterom Ilir Latifi (14-5 MMA, 7-3 UFC) a Glover Teixeira (27-6 MMA, 10-4 UFC). Latifi naposledy zaznamenal cennú výhru nad Ovince Saint Preux a Teixeira porazil Mishu Cirkunova. Určite sa máme na čo tešiť a borci si nič nedarujú.

Švajčiarsky bojovník Volkan „No Time“ Oezdemir

Volkan Oezdemir je momentálne na 2. priečke UFC rebríčka poloťažkých váh. V poslednom zápase sme ho mohli vidieť proti súčasnému držiteľovi titulu šampióna poloťažkej váhy Danielovi Cormierovi na UFC 220. V tomto zápase mal veľmi ťažkú úlohu, bolo to nad jeho sily a nepodarilo sa mu poraziť Daniela. Určite sa bude chcieť vrátiť do víťaznej formy a urobí všetko preto, aby Brazílčana v Hamburgu porazil.

Volkan začínal ako kickboxer a prvýkrát zápasil v štýle MMA (zmiešané bojové umenia) v roku 2010. Časom sa mu podarilo spraviť rekord 9-tich vyhratých zápasov. V roku 2013 nastúpil v zápase na Bellatore 105 proti Joshovi Lanierovi. Vyhral na technické KO už v prvom kole.

Ako 28-ročný podpísal zmluvu s UFC v roku 2017 a už má za sebou 4 zápasy – z toho 3 vyhral proti Ovince St. Preux, Misha Cirkunov a Jimi Manuwa. Jeden zápas prehral s už spomínaným Danielom Cormierom.

Skúsený Brazílčan Mauricio „Shogun“ Rua

Súperom pre Volkana bude o 8 rokov starší Brazílčan, ktorý má za sebou bohatú profesionálnu kariéru s 35-timi zápasmi. Profesionálnu kariéru začal v roku 2002. V roku 2005 bol PRIDE Grand Prix šampión v strednej váhe. V prvom zápase na UFC 104 proti Lyoto Machida prehral a titulový opasok nezískal. V odvete na UFC 113 však Machidu porazil a stal sa UFC šampiónom v roku 2010.

Momentálne k 23. máju 2018 mu patrí 7. priečka v UFC rebríčku poloťažkých váh. Posledné 3 zápasy v UFC má výherné a naposledy sme „Shoguna“ mali možnosť vidieť v marci 2017, kedy zdolal Gian Villante technickým KO. V júli ho čaká mladý Švajčiar Volkan Oezdemir a všetko nasvedčuje tomu, že to bude poriadny súboj poloťažkých váh.

Zatiaľ potvrdené zápasy na UFC Fight Night 134
Volkan Oezdemir vs. Mauricio Rua – poloťažká váha
Ilir Latifi vs. Glover Teixeira – poloťažká váha
Stefan Struve vs. Marcin Tybura – ťažká váha
Marc Diakiese vs. Nasrat Haqparast – ľahká váha
Jeremy Kimball vs. Darko Stosic – poloťažká váha
Justin Ledet vs. Aleksandar Rakic – poloťažká váha

Zažite Fight Night v Hamburgu naživo – vstupenky a zájazdy už od 85€ nájdete TU