Typ na predĺžený víkend: Futbalová jazda s 21-tkou v Poľsku

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Už sme si na Slovensku zvykli, že leto patrí športu. Či už sa Sagan vozí po francúzskych cestách, vodáci splavujú svetové potoky, alebo naša futbalová reprezentácia vzdoruje svetovým a európskym gigantom. Je to vskutku príjemný zvyk, pretože čakanie na reštart ligových súťaží sa zdá byť nekonečné.

me 21 slovensko me v polsku 2017

Aby sme toho nemali málo, tento rok nám športovo dopraje aj koniec jari. Futbalisti do 21 rokov majú už finálový turnaj v Poľsku za dverami a nastal najvyšší čas postarať sa o to, aby ste pri tom nechýbali.

Aby ste si potom nebúchali hlavu o stenu, že sedíte doma a nie na plnom štadióne v Lubline, respektíve Kielcoch. Pretože ako hovorí jedna ľudová múdrosť, je lepšie sedieť na futbalovom štadióne v Poľsku, ako za pracovným stolom v Googli.

arena-lublin

Vo futbale ešte nikto nevymyslel nič lepšie, ako autobusový výjazd. Áno, ísť autom, alebo lietadlom ako prezident, to má tiež niečo do seba. Ale nič nedá partiu dokopy tak, ako spoločná cesta autobusom, ktorá ponúka viac ako 50 dôvodov na oslavu.

Víkendový dvojzápas proti Poľsku a Anglicku má všetko predpoklady na to, aby sa stal nezabudnuteľným futbalovo-kultúrnym zážitkom pre všetkých, ktorí obetujú tri pracovné dni za 5 dňový futbalový trip.

Odchod autobusov je naplánovaný na piatok 16.6., na obed ste v Lubline, kde sa večer odohrá hlavný chod dňa. Poľsko – Slovensko. Časový rozdiel medzi príchodom do mesta a výkopom otvára ideálne možnosti na preskúmanie mesta, hlavne jeho Starého mesta.

lublin-mesto

Akokoľvek je Lublin pekné mesto, po zápase naberiete smer Varšava. Aj keď ju turnaj z hľadiska zápasového vyťaženia obišiel, vy v nej spolu s delegátmi CK FutbalTour.sk strávite dva dni. Konkrétne celý víkend. 48 hodín.

varsava-mesto-nahlad

Čo sa dá vidieť vo Varšave? Všetko od kultúry, cez históriu, až po nočný život hlavného mesta krajiny. V meste sú dva hrady, ale napríklad aj hudobná fontána. Áno, taká, akú majú aj v Barcelone. Nemusíte si však nič googliť, o všetko sa postarajú delegáti.

real-madrid-fiorentina-varsava-120_2023

Posledný a nemenej dôležitý bod výletu bude zápas proti Albiónu. Neodohráme ho vo Varšave, ale v Kielcoch, kam sa presuniete v pondelok ráno.

Opäť dostatok času na nejaké to orosené v centre mesta a nákup suvenírov pre kolegov, ktorí zostali sedieť v práci. O 18.00 Anglicko – Slovensko a po zápase návrat na Slovensko.

kielce stadion

Neviem vám povedať, koľko bodov budete viezť v kufri autobusu, ale o to ide až v druhom rade. Hlavné je užiť si super výjazd a predĺžený futbalový víkend v Poľsku. Víťazstvá nad Poľskom a Anglickom už budú niečo navyše.

slovensko 21

Ponuku zájazdu na dvojzápas s návštevou Varšavy nájdete TU.