Trojzápas Serie A: Sledujte Neapol, Inter, Juventus a AS Rím na jednom zájazde

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Ak milujete futbal, mali by ste aspoň raz za pár rokov naživo navštíviť jednu z TOP svetových líg. Zažiť atmosféru naplnených štadiónov, veľkých zápasov a splniť si jeden z detských snov. Ak sa ale naskytne šanca vidieť za dva dni tri zápasy najväčších ašpirantov na víťazstvo v Seria A, otázka nestojí či ísť, ale či si dovolenku v práci nahlásite ešte dnes.

Trojica, ktorá vládne lige

Pred sezónou sa čakalo, že výdavky AC Miláno na nové posily z neho automaticky urobia súpera pre Juventus. Montella však zatiaľ nevie mužstvo naladiť na víťaznú vlnu a tých zaváhaní je stále príliš veľa. Mužstvo strieľa málo gólov a vyzerá to tak, že Kalinič s André Silvom čoskoro dostanú na pozícií hrotového útočníka poriadnu konkurenciu. Je to totiž jedna z vecí, v ktorej AC zaostáva za Juventusom, Neapolom a Interom. Higuaín, Mertens a Icardi by Kaliniča strčili do vrecka aj po ťažkej večeri v TGI Fridays. A nezabudnite. Ancelotti je voľný a po sezóne zoberie novú prácu.

Naopak, tešiť sa z výkonov mužstva môžu tí Milánčania, ktorí milujú kombináciu čiernej farby s modrou. Milan Škriniar do mužstva zapadol famózne a stopérska dvojica „Nerazzurri“ patrí k najlepším v Európe. Mužstvo pod vedením Luciana Spallettiho zatiaľ nespoznalo premožiteľa a útočné kvarteto Valero, Perišič, Candreva, Icardi trhá obrany jedna radosť. Najmä Antonio Candreva nabral v poslednom čase takú formu, že ak si bude Mourinho opäť v Miláne vyberať krídelníka, Perišiča snáď nechá na pokoji. Mať tak v mužstve na poste krajných obrancov hráčov ako Carvajal, Alves, alebo aspoň Danilo, mali by v Turíne ešte viac dôvodov na smútok.

Neapol a Inter Miláno v tejto sezóne okrem faktu, že majú na Slovensku asi najviac fanúšikov, spája aj smútok z Ligy majstrov. Kým Nerazzurri sa do nej ani nepozreli, Neapol je jednou nohou vonku. Pre klubovú kasu smutné veci, ale čím menej líg hráte, tým silnejší ste v tej domácej. Najmä, ak vaša šírka kádra nezodpovedá tomu, čo má k dispozícií taký Guardiola v Manchestri City. Neapol už dlho laškuje s titulom, ale každý rok tomu niečo chýba. Mužstvo, ktoré hrá jednoznačne najkrajší futbal v krajine tesne vedie pelotón a ak sa mu budú vyhýbať zranenia, možno sa jeho kapitán zapíše do dejín mesta zlatým písmom.

Stará dáma nikdy nie je taká stará, aby sme ju mohli odpisovať. Šesť titulov v rade je extrém a celá Európa čaká na to, kedy konečne ligu vyhrá niekto nový. Po jemne horšom štarte začína mašina zase šliapať na plný plyn a súperi budú mať čo robiť, aby čierno-bielym nedali ďalší titul. Ak je v Európe mužstvo, ktoré dokáže vyhrávať aj tie najťažšie zápasy, hľadajte ho práve na Juventus Stadium. Toto je veľká devíza mužstva, na ktorej môže stavať.

Trojitá dupľa s dezertom

Atalanta bola prekvapením uplynulej sezóny a ani v tejto nechce byť do počtu. Priečky zaručujúce Európsku ligu sú vzdialené iba zopár bodov a je jasné, že Neapol bude musieť poriadne kopnúť do vrtule, aby si z Bergama odniesol všetky body.

Bergamo je vlastne predmestie Milána, čo má svoje nezameniteľné výhody. Jednou z nich je aj fakt, že keď si na obed pozriete Hamšíka, večer už fandíte Škriniarovi v súboji proti AS Rím. Rimania sa pýšia najlepšou obranou v lige a proti bývalému koučovi budú mať motiváciu naviac. Džeko páli ostrými bez ohľadu na to, kto okolo neho behá, ale rovnako to platí aj o Icardim. Strelnica v Miláne sa už teraz teší na tradičný súboj.

Najlepšie na koniec? To je ťažko povedať. Janov je zo všetkých šiestich mužstiev na tom tabuľkovo najhoršie, takže sa očakáva, že Juventus si na jeho obrane zmlsne. Taká dobrá panna cotta na záver výletu. Higuaín s Dybalom šíria strach aj z plagátov vo fanshope a obrana Janova bude po návšteve Juventus Stadium chcieť rýchlo zabudnúť na to, čo za 90 minút zažila.

Vy ale budete mať za sebou 270 minút perfektného futbalu + 3x nadstavený čas. Trojitú dupľu s dezertom na záver a takmer zaručenou šancou na to, že ste videli budúceho majstra Serie A!

Ponuku zájazdu na trojzápas Serie A nájdete TU.