Tri zápasy za tri dni? To je Premier League!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Je najťažšia a najvyrovnanejšia na svete. Nikde inde nie je tak ťažké dostať sa medzi 4 najlepšie kluby v lige, nie to ju ešte vyhrať. Anglická Premier League. Liaheň toho najlepšieho futbalu, ktorý vás nesklame ani pri súboji zo stredu tabuľky. Najlepší tréneri na svete sa rok čo rok presviedčajú o tom, že v nej neexistuje ľahký zápas. A potom príde víkend, v ktorom počas troch dní uvidíte štyroch ašpirantov na titul. Kto celý rok poslúchal, zaslúži si odmenu. Ale nie je toto až príliš? Nie, nie je.

Buldozér z Manchestru

Tomu, čo tento rok predvádzajú kluby z mesta menčestrákov sa nedá povedať inak, ako rukojemnícka dráma. Súperov držia v zajatí a nádeje pelotónu sa upierajú na zvyšné dve priečky zaručujúce Ligu majstrov. Otázka znie, či Guardiolov a Mourinhov stroj vydrží toto tempo po celý čas, alebo raz príde aj menšia kríza, ktorú využije niekto z prenasledovateľov.

V závetrí čaká Chelsea, Tottenham, Arsenal a Liverpool. To je slušná svorka vlkov každý víkend čakajúca na zakopnutie.

Londýn, Liverpool, Manchester

Futbalový víkend sa začne na Stamford Bridge. Líšky z Leicestru už sa zo zázračných časov vrátili naspäť do reality, ale za stred tabuľky sú určite radi. Antonio Conte už nemôže ťažiť z výhody absencie Ligy majstrov v kalendári jeho mužstva a má tiež smolu, že Morata zatiaľ nedokázal nahradiť Costu. Ale aj keby sa to Alvarovi podarilo, na belasé monštrum z Etihad Stadium by to aj tak nestačilo. Súperi už pomaly začínajú nachádzať recept na systém 3-5-2 známy z Juventusu, ale ak máte vpredu hráča ako Eden Hazard, stále môžete veriť, že zmažete aj veľký náskok akéhokoľvek súpera. Proti svojim bývalým spoluhráčom by v zápase okrem Kantého mohol nastúpiť aj Danny Drinkwater, jeden z prestupov, ktorý som dodnes nepochopil.

Odkedy prišiel do Liverpoolu Jurgen Klopp, začali znovu veriť aj tí fanúšikovia, ktorí dodnes krútia hlavami nad prestupovou politikou jedného z najslávnejších klubov na svete. Ani Klopp nie je zástancom predražených posíl, ale v lete musel konať a okrem toho, že udržal Coutinha, priviedol za super cenu Salaha. Okej, potom aj Chamberlaina, ale každý sa môže pomýliť.

To Pep na to išiel inak. Keď mu šejkovia nedovolili kúpiť celé Monako, pritiahol aspoň Mendyho s Bernardom Silvom. Mužstvo má takú silu, že ak by aj zo zostavy vynechal 11 najlepších, nikto si to nevšimne. Navyše hrajú taký futbal, že ak tento rok nebude vo finále Ligy majstrov zápas PSG – Manchester City, už tu nikto nič negarantuje. A ako si poradí gegenpressing s emancipovanou tiki-takou? Toto bude veľké.

Asi netreba nikomu pripomínať, že v každom veľkom klube, v ktorom Mourinho pôsobil, prišiel v druhej sezóne titul. Porto, dvakrát v Chelsea, Inter Miláno a Real Madrid. To už niečo musí znamenať. Ak chce Jose potiahnuť svoju šnúru, má pred sebou zase starého známeho súpera. Guardiola si mužstvo pripravil podľa svojich predstáv a Mou bude mať čo robiť. Lukaku s Pogbom vyzerajú ako silný základ na niečo veľké, odhodlanie diablov je enormné, ale toto bude veľký boj. United sa však poučili z minulej sezóny a začali vyhrávať zápasy, ktoré by pred rokom s prehľadom remizovali. Rovnako by to malo byť aj v zápase proti Stoke City.

Tri zápasy, štyria ašpiranti na titul, milióny eur pobehujúce priamo pred vašimi očami a atmosféra, o ktorej budete hovoriť ešte aj svojim vnukom. Ponuku zájazdu na januárový trojzápas Premier League nájdete TU.