Toto sú osemfinálové dvojice Ligy majstrov!

Na čítanie nasledujúceho textu vám stačí 1 minúta.

Žreb Ligy majstrov vo švajčiarskom Nyone určil osemfinálové súboje najlepších európskych tímov. Na tieto duely sa môžeme tešiť už vo februári!

Termíny zápasov sú na programe 16. a 17., resp. 23. a 24. februára. Odvety sa odohrajú 9., 10., resp. 16. a 17. marca.

Žreb štvrťfinálových stretnutí bude 19. marca.

Z prvých miest postupovali do vyraďovacej fázy tieto tímy: B. Mníchov, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus a PSG.

Z tzv. koša nenasadených klubov (z druhého miesta) sú to: Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, Lipsko.

Osemfinálové dvojice Ligy majstrov:

Ťahákom budú tri zápasy

Atlético Madrid – Chelsea. Už štvrtá konfrontácia (v rámci dvojzápasov) Atlética a Chelsea v Lige majstrov. Obaja protagonisti sa dvakrát stretli v skupinovej časti, raz aj v semifinále. Vtedy sa v Madride zrodila bezgólová remíza, odveta na Stamford Bridge sa skončila lepšie pre Los Colchoneros, ktorí otočili zápas z 0:1 na 3:1 zásluhou Lópeza, Costu a Turana.

Tento súboj sľubuje napínavý dvojzápas, v ktorom bude rozhodovať každý gól. Simeoneho defenzívna a trpezlivá hra proti výrazne posilnenému kádru Londýnčanov ponúkne aj etalón ofenzívnych hviezd. Werner, Ziyech, Havertz na strane Chelsea a Costa, Suárez či Felix v kádri Atlética.

Lipsko – Liverpool. Zápas ofenzívnych mužstiev, ktoré proti sebe nikdy nehrali. Lipsko sa do vyraďovacej časti prebojovalo z ťažkej skupiny – v rozhodujúcom zápase proti Manchestru United postúpilo práve na úkor anglického tímu. Hráči nemeckého klubu nastrieľali pôsobivých 11 gólov, inkasovali však 12. Práve defenzíva môže byť slabinou – najmä v konfrontácii s The Reds.

Liverpoolčania si bez väčších problémov vybojovali pozíciu lídra v D-skupine. Anglický zástupca má výhodu, že hrá prvý zápas na pôde Lipska a ak bude mať k dispozícii tradičný útočný trojlístok Mané-Firmino-Salah, prípadne podporený Jotom, bude nepríjemným súperom. Dá sa očakávať množstvo gólov.

Barcelona – PSG. Tradícia v Lige majstrov. Z desiatich vzájomných zápasov má lepšiu štatistiku Barcelona, tá zvíťazila celkovo štyrikrát, tri razy vyhralo PSG a v troch prípadoch sa zápas skončil remízou. Oba tímy dokopy nastrieľali 37 gólov, povestným dvojzápasom je ten z roku 2017, keď Parížania doma poľahky vyhrali 4:0, no Blaugranas na Camp Nou šokovali futbalový svet a pripísali si pamätné víťazstvo 6:1. Vtedy sa podieľal na šesťgólovej kanonáde dvomi presnými zásahmi aj Neymar – ešte v drese Kataláncov.

V aktuálnej sezóne sa Barcelončania trápia, netreba však nad nimi lámať palicu. Ak existuje tím, ktorý sa dokáže zmobilizovať, keď to treba, je to práve barcelonský gigant. PSG bude viac ako vyrovnaným súperom. Dvojzápas bude náročný pre oba tábory, o prípadnom postupujúcom môže rozhodnúť aj absencia kľúčových hráčov.

Okrem Ligy majstrov poznáme aj zloženie vyraďovacej časti v Európskej lige. Toto sú najväčšie šlágre:

  • Wolfsberg – Tottenham
  • Real  Sociedad – Manchester United
  • Benfica – Arsenal
  • Crvena Zvezda – AC Miláno
  • Slavia – Leicester

FOTO: uefa.com